Connery

Suspekt

Leverede et brag af en koncert på Posten i Odense.

6 ud af 6 stjerner
Det er lørdag, det er Odense og det er 100% SUSPEKT.
Suspekt
Allerede da jeg runder hjørnet ved banegården, og ser den meget lange og meget tætte kø henne ved spillestedet Posten, er jeg klar over, at det er en totalt udsolgt koncert, jeg skal til.

Vel inde bliver baren og vennerne hurtigt fundet, og de første sponserkroner lagt i baren til Odense pilsner og den go'e tequila. Efter en hurtig smøg på terrassen, finder vi utroligt nok et hjørne helt oppe ved scenekanten og venter nu bare sammen med 900 andre på, at Marwan skal indtage scenen som den første.

Det gør han så også efter en del tilråb fra salen, og iført en blød, hvid pelshat og sin makker går han i gang med at rappe numrene fra sit debutalbum. Marwan gjorde, hvad han skulle, og han gjorde det da også helt ok, men ærligt: Det må sgu være svært, når man ved at alle blot venter på bandet, som kommer bagefter en selv. Der var absolut ingen tvivl om, hvem folk ville høre den aften, og det var Suspekt.

Efter atter en pause, som syndes alt for lang, bliver lyset endelig dæmpet, og en kvinde træder ind på scenen iført en gylden maske og en lang sort munkekutte. Faklen, hun har i den ene hånd, lyser faretruende op, og hele seancen minder mest af alt noget fra en gyserfilm. Mens deres intro toner ud af højtalerne, tænder hun stille og roligt de en meter høje sorte lys, som står på hver sin side af scenen.
Mens det sidste lys bliver tændt, kommer trommeslageren, Ulf, ud iført et skeletkostume. Da de første slag så rammer trommerne, farer Emil, Andreas og Troels ud som trolde af en æske, og nummeret "Fuck af" drøner ud over mængden, som går aldeles amok, og som, derfra hvor jeg står, mest af alt ligner et bølgende hav af løftede hænder.
ANNONCE
Suspekt
Nummeret slutter, og den maskerede kvinde kommer atter engang ind og antænder nu nogle store petroluemslamper, som står på hver sin side af trommerne. Bag scenen begynder billederne fra deres virkeligt fede vision show at tage form til nummeret "Numero Uno". Billederne på lærredet bag dem ligner mest af alt gamle gyserfilm fra stumfilmens periode tilsat nutidig magi. Image af en mand hvor blodet vælter ud af hans mund, blander sig med lyserøde palmer, og det hele krydret med musikken fra Suspekt, giver den helt rigtige Halloween stemning og en sound som en fugtig slotskælder.

Koncerten taber ikke på noget tidspunkt sin magi eller tempoet, som er oppe på mindst 140 i timen. Teksterne bliver skudt ud, og vi andre kan kun stå undrende tilbage over, at det overhovedet er muligt, at noget menneske er i stand til at bruge sin stemme som et maskingevær. Efter over en times svedende given den gas, falder roen endelig over hele salen, da nummeret "Din største fan" starter op. Billederne bagved af en malet og nøgen kvinde, som vrider kroppen til musikken, er næsten gudeagtig, og den ærefrygt, som pludselig lægger sig over folk, er næsten håndgribelig.

"Proletar" er det tredie ekstra nummer og slutter koncerten af, så det hele ender som det startede: Overvældende. Jeg har været til rigtig mange koncerter i år, men ingen har i den grad grebet mig og mættet alle mine sanser, som Suspekt gjorde det den lørdag aften i Odense.Alt for ofte består en koncert "kun" af scenen og de musikere, som udgør bandet. Det er de færreste, som går hele vejen og også investerer tid og energi i lys og sceneeffekter. Det gør Suspekt. Her får man en kvalitetskoncert, som mætter alle sanser, og som giver en en total oplevelse. Der er vist ingen tvivl om, at hvad Volbeat er for rock musikken herhjemme i øjeblikket, det samme er Suspekt for hip-hop.Og der er heller ingen tvivl om, at Suspekt får max point fra undertegnede.

Den gode nyhed er, at de stadig mangler 8 koncerten på deres tour, så tjek deres kalender, hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce