Connery

Suspekt DVD

Så faldt hiphopgruppen Suspekt også forbi ideen og har udgivet DVD. connery.dk bedømmer!

Suspekt DVD
Alle bands laver dem efterhånden, så tjaa. Hvorfor ikke også Suspekt. Drengene fra F.I.P. har valgt at udgive en koncert/musikvideo/selvbiografisk DVD, og det kigger Connery selvfølgelig lige en tand nærmere på.

Hovedelementet i DVDen, består af en 85 minutters lang dokumentar om hiphop gruppen Suspekt, der sidste år slog sig kraftigt bemærkede på den danske rapscene med udgivelsen af deres andet album "Ingen Slukker the Stars". I kølvandet på det, har den samme mand, der har lavet gruppens videoer, fulgt gruppen i et års tid med sit lille håndholdte, og efterfølgende bikset en halvanden times video sammen med "bag om videoen", "i koncert", "suspekt til fest", og hvad der nu ellers hører sig til en tradiotionel banddokumentarDVD.

I sig selv er ideen selvfølgelig meget god (hvis alle andre kan slippe afsted med det, må der jo være noget om det), og der er også mange vellykkede elementer i filmen, men en kraftig forudsætning er, at man på forhånd er fan af gruppen. Hvad man får lov at opleve er drengene når de gir den gas, nerverne backstage før opvarmningen til 50 Cent koncerten og
Én ærgerlig ulempe er dog, at eftersom dokumentaren kun kradser lidt i overfladen, og primært forholder sig til festen og koncerten, så bliver festen hurtigt triviel, og koncerten
ANNONCE
Suspekt DVD
måtte gerne fylde noget mere. Man bliver gang på gang irriteret over, at numre bliver afbrudt, mens man sidder og tænker "Damn et godt show, hvornår fanden kigger Suspekt forbi min by igen?". Hvis man ikke har til tanke at gå i dybden med gruppen, så gå da for pokker i dybden med det eneste sidestående relevante. Musikken! Om det så er koncerterne eller et længere besøg i studiet, så havde mere af begge dele sgu været rart, især fordi vi hen ad vejen får lov at snuse lidt til begge dele, og det der leveres her er også helt sikkert dokumentarens force. Der er flere vellykkede koncertoptagelser (om end lettere primitive med det håndholdte), især gruppens koncert i Albertslund, hvor de har slået sig sammen med et metalband er interessant, og det sidste kig i studiet hvor Orgie E og Troo.L.S er ved at bikse en ny plade sammen er sgu fedt at se.

Udover dokumentaren løftes skivens kvalitet desuden op af det obligatoriske ekstramateriale. Her får vi et par musikvideoer med i pakken, hvor "Hvem er en" er blandt de bedre og mere interessante hiphop-videoer jeg har set, hvor inspirationen er taget fra blandt andet kultfilmen "Fear and loathing Las Vegas" (har I ikke set den så skynd jer!!), og tilsyneladende Prodigys video til "Smack My Bitch Up".
ANNONCE
Suspekt DVD
Herudover er der også en bunke bonusnumre med, og det i sig selv gør DVD en hel del mere tiltalende. At De ikke alle er helt igennem vellykkede, især remixet af "I ved at I" skuffede en del, og kan forinden man overhovedet har hørt den nye udgave, undre, hvorfor så fedt et track skal rodes med, og den nye mere laid back produktion, der er lagt ind over, hvor der sættes mere fokus på rappen virker bare ikke. Derimod er de to numre "På Flugt fra Virkeligheden" og "Læg dig ned" helt respektable numre. Sædvanlig flot produktion og god humor. F.I.P. når det er som det skal være.
Foto albummet og især U$O"s lallende tur igennem Aalborg, kunne skiven nu godt have været foruden. Det virkede mest som fyldstof.

I bund og grund er DVDen så som så. Er man fan af gruppen er den helt bestemt underholdende og interessant at se. Er man ikke fan... ja så burde man enten lade den ligge eller kigge lidt nærmere på "Ingen Slukker the Stars"-skiven og eventuelt vende tilbage til DVDen senere.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce