Connery

Supreme Commander til PC

Et "stort" nyt kapitel i RTS spillenes verden?

5 ud af 6 stjerner
Nyeste udspil fra Gas Powered Games som vi kender fra blandt andet Dungeon Siege spillene. Supreme Commander er deres nyeste bud på en ny måde at spille RTS (Real Time Strategy) spil på.
Supreme Commander til PC
Historie
Vi har set historien før, men den virker alligevel. Menneskeracen stiller sig ikke længere tilfreds med jorden, og derfor beslutter sig for at udforske rummet, hvilket sker fredeligt og roligt via såkaldte Quantum Gates som giver mulighed for transport til hvilket som helst område. Imens lykkes det en forsker, at implantere et AI implant i en menneskehjerne.

Men som tiden går begynder problemerne at dukke op til overfladen, og menneskeracens basale instinker tager over og krig er igen hverdag, alt imens disse symbioter kræver deres uafhængighed, er det eneste svar de får et loyalitets program der sikrer loyalitet fra alle med et AI implant. Dette får skaberen af implantet til at flugte med sine nærmeste for at danne "The Cybran Nation".

Ingen rumhistorie uden rumvæsner, "The Aeon" en fredelig race som menneskene har stødt på, lærer dem om noget kaldet "The Way", men på trods af deres fredelige hensigter bliver racen alligevel udryddet. I asken rejser de konverterede sig for at rense universet for ikke-troende.
ANNONCE
Supreme Commander til PC
Imens kollapser menneskeracens styrker og en gammel idé bliver vakt til live, nemlig skabelse af UEF (United Earth Forces).

Dette bliver starten på en krig som har varet i 1000 år, men nu er tiden kommet til at afslutte den.
Hver races historie er derudover komplet uafhængig af hinanden, så det er uden betydning, hvilken race man starter med at spille.

Gameplay

Som standard i RTS spil ser man det hele ovenfra. Den eneste forskel her fra andre spil er, at du kan zoome helt ud og se hele det tilgængelige område du spiller på. Dette giver dig større mulighed for at koordinere slagets gang ovenfra og hurtigt zoome ind igennem for, at se nærmere på de enkelte steder med forhindringer eller hvordan slaget skrider frem et bestemt sted.

De 3 forskellige racer har de fleste enheder og bygninger tilfælles, dog forskelligt udseende, men de har dog en del specifikke, især deres eksperimentale enheder som virkelig kan forvolde skade, men er samtidigt også de enheder som tager længst tid at lave. Dog kan man formindske tiden det tager at producere enheder og bygninger ved, at benytte flere engineers (byggere).
ANNONCE
Supreme Commander til PC
Alt efter hvilken map man spiller er der mulighed for, at komme i kamp både til vands, lands og i luften, og visse enheder og bygninger kan både bevæge sig/bygges på vand og land.

Der er mange strategiske muligheder at benytte sig af i spillet alt efter, hvilken race man tager. Vil man satse på små og mange enheder, minimum forsvar og satse på de store eksperimentale enheder for stor skade på en gang, eller måske (alt efter racevalg) benytte sig af langdistance artilleri til at tage en fjende ud.

Grafik
Grafikken er god og effekter vises i stor stil når to eller flere hære støder sammen og forskellige farver projektiler og laserskud flyver gennem luften. Dog grundet at man kan zoome helt ud føler man dog, at grafikken ikke kommer helt til gode, da antallet af enheder man kan se er begrænset, hvis man skal se effekterne ordentligt.

Lyd
Der er den nødvendige lyd man kan forvente, når de store slag går i gang, lige fra de helt små enheders affyringer til de helt store atomeksplosioner. Stemmeskuespillet er i orden og er med til at fortælle spilleren, hvad der foregår mellem missionerne.

ANNONCE
Supreme Commander til PC
Multiplayer
Multiplayer har endnu ikke set sit fulde potentiale endnu. Dette skyldes at i multiplayer gives der mulighed for, at benytte mods (mods benyttes til at yde indflydelse på spillets gang) som indtil videre kun består af et fåtal, og forhåbentlig inden længe vil blive forøget kraftigt.

Andet
Ingen danske undertekster.
Anbefales til stragegispillere (RTS) især Total Annihilation spillere vil følge sig godt hjemme her.

Anbefalet krav
3.0GHz Intel eller tilsvarende AMD
1GB RAM
NVIDIA 6800 eller bedre
ATI X800 XL, X1300 eller bedre.

Konklusion
Spillet har enormt meget potentiale, hvilket forhåbentligt kun kan gøre spillet endnu bedre fordi så mange ting fungerer godt. Det bliver spændende at se, hvad de første patches vil give af indhold til spillet. Her tænkes især på muligheden for at enheder reagerer på at blive angrebet og den nok mest vigtige, nemlig mods der vil blive udviklet som kan være med til virkelig at gøre spillet interessant, især i multiplayer.

Man skal være opmærksom på, at spillet virkelig trækker tænder ud på pc'en, men selv på de mindre kort man kan spille.

Links:
Supreme Commander officielle hjemmeside
Gas Powered Games
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce