Connery

Superligapause

Du kan mærke det i halsen og i hovedet, du har stemme om mandagen og hovedet sidder der hvor det plejer. De daglige drillerier er stilnet af og du kan rejse igennem brøndbyøster uden at få kvalme. Med andre ord; der er superliga pause.

Og når man nu som mig er inkarneret fodboldfan, og synes at 22 mand på en fodboldbane er noget af det bedste underholdning siden jul i Kikkebakke Boligby, så er det hårdt at man ikke søndag efter søndag kan udfolde sine sangtalenter og bidrage til nationalskatten med en hånlig kommentar. Det er hårdt at vågne op mandag morgen og være udhvilet, hårdt at have stemme alle ugens syv dage og hårdt, at jeg skal ty til agurketids aviser for at læse lidt om løse rygter.

Derfor har jeg sat mig for at tjekke forskellige vintersportsgrene ud. Simpelthen finde et alternativ til fankulturen på et fodbold stadion. Jeg kan med det samme sige at det har været en sørgelig oplevelse men jeg har samlet 3 bud.

Første sportsgren jeg har været ude og opleve live er snooker. Det foregik i Grøndalscenteret som er et temmelig gudsforladt sportsmekka i det nordvestlige København. Her var der opstillet en masse båse med billardborde. Eller det vil sige snooker borde, for man skal helst ikke kalde denne noble sportsgren for billard. På fansiden er det en temmelig sløj oplevelse, fans i denne sportsgren består af venner og bekendte. De synger ikke, de har intet fanmerchandise (så som spillertrøjer, halstørklæder eller andet) og så må man ikke klappe kun knipse! Hvad sker der for det?? Det er da temmelig sært at man ikke må klappe og det virker ærlig talt en anelse bøsset at knipse af begejstring. Men hvis man er til en sport der indeholder fagudtryk som baller og stød, og du kan lide når voksne mænd siger: "Jeg flytter lige to baller med mit stød, så jeg kan få den i hul", så er snooker den helt rigtige sport for dig. Men herfra skal ikke lyde nogen anbefaling.
ANNONCE
Superligapause
Anden sportsgren jeg har pint min vinter med er svømning. Det foregik i Farum svømmearena. Hvad der præcis gør den til en arena har jeg ingen anelse om. Dens 1500 tilskuer pladsen blegner unægtelig lidt i forhold til Schalkes nye hjemmebane Arena auf Schalke. Men sporten skal jo ikke dømmes på de håbløse tilskuerforhold, selvom endetribunen i Farum akvarie nok aldrig bliver samme rabiate inferno som the Kop på anfield road var det. Men svømning er variationernes sport. Der svømmes både noget fri-halløj og kort- og langbane. Desuden byder sporten på temmelig mange bredskuldrede tøser i badedragter og tilhørende sæt med briller og hætte. Ikke synderlig sexet men efter en tur til billard i grøndalscenteret er det en fest. Der kom da også lidt spontan hujen og hajen fra tilskuerne (der har vel været en 80 stykker inklusiv hende der passer kiosken) men det var ikke velset da undertegnede efter en 6-8 fadøl rejste sig råbte at svømmepiger lugter af fisk. Jeg syntes ellers dengang at det var velovervejet og fornuftigt, men det faldt altså ikke i god jord. Det gjorde mit forsøg på at lave bølgen (elementet taget i betragtning en fed feature) heller ikke. Der var en enkelt der rejste sig men det var vist for at gå ud og pisse. Svømning er heller ikke sporten for den fodboldstemnings hungrende, men det er et bedre bud end billard/snooker/bob/whatever.

Sidste sportsgren jeg har tjekket er ishockey. Jeg var i Rødovre skøjtehal (det der i folkemunde bliver kaldt kostalden) og se Rødovre mighty bulls mod Herning blue fox. Jeg troede først det var en tegnefilm med de sære dyrenavne, men tyre-tilhængerne lignede ikke folk der så tegnefilm. Måske den lidt mere voksne udgave af Pocahontas men ikke så meget Tintin. Der kan vel være godt 3000 mennesker i denne stald og der var helt sønderrivende koldt. De rutinerede Rødovredrenge som jeg stod ved siden af havde dog luret den, med lommelærke og en lille rød ålborg i sokken gik det alt sammen rigtig godt. Lommelærken havde sin effekt og resultatet kan jeg ikke huske. Men jeg tror at rævene vandt.
ANNONCE
Superligapause
Stemning var dog god, men præget af kuldegraderne. Der var ikke nogen der kiggede mærkeligt da jeg råbte luder efter en spiller/skøjter-fætter i blåt, men der var temmelig dårlig stemning da jeg tyrede min fadøl efter dommeren fordi han have dømt icing(en gennemlæsning af reglerne ville nok ha reddet mig der). Alt i alt virker ishockey som et helt fornuftigt alternativ, stemningsmæssigt, til vinterpausen.

Så find en skøjtehal nær dig og tag ud se det lokale ishockeyhold. Men lad være med at tage den første bane med is på i Kastrup, du bliver så skuffet for den bliver brugt til curling. God fornøjelse.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce