Connery

Studietur til Berlin.

Læs om studietur til Berlin og få et indtryk af en metropol.

Studietur til Berlin.
Hvis jeg siger HTX, hvad tænker I så? - Ja selvfølgelig...et super steneren sted propfyldt med stræbere og nørder, men absolut ingen piger. Til det kan jeg kun give jer ret. HTX er ikke stedet hvor man, som drengerøv, skal gøre sig store forhåbninger om, at finde sig en kæreste.

På trods af ovenstående må jeg desværre erkende, at jeg er HTX'er. Jeg bruger min. 15 timer om ugen på Københavns Tekniske Skole, og min. 20 minutter på hjemmearbejde. Men efter ydelse kommer nydelse. Udover den forhåbentlige studentereksamen får man også en studietur.

Studieturen var sikker, men desværre havde vi ingen indflydelse på destinationen. Vi fik derfor bare udleveret brevet med overskriften, Turen går til Berlin, stukket i hånden. Selve brevet var proppet med store mængder unødvendig information, men man fandt hurtigt frem til prisen. Betal 2250,- kr. eller bliv hjemme. Heldigvis for mig, var det ikke et svært valg, da mine forældre gerne ville betale.

Til at begynde med, var man en smule skuffet over det "bare" var Berlin, men efter kort tid forsvandt denne skuffelse og blev erstattet af glæde og forventning. Det skulle bare være vildt!
ANNONCE
Studietur til Berlin.
Afrejsen:

Det blev søndag d. 25.september 2005 dagen hvor vi skulle rejse. Klokken var lort om morgenen, men humøret var højt. Busturen fra Østerbro til det store hav mod syd, var forholdsvis stille og rolig. De fleste var trætte, både på grund af tidspunktet, men også på grund af den idrætsdag vi afholdt fredagen forinden.

Vi havnede efter omtrent 8 timer i bus og færge i Berlin. Hvad rejseselskabet dog ikke havde tænkt på, var at det netop var denne søndag, et kæmpe maratonløb fandt sted i Berlins gader. Det var utrolig sjovt, at køre og se alle de forbiløbende med hver deres teknik til at komme fremad. Men knap så sjovt da vi, over højtaleranlægget, fik at vide at det ikke var muligt at køre bussen hen til hotellet. Dette resulterede i, at vi alle måtte gå den lange vej (omtrent 3km) med kufferter (min uden hjul), hen til hotellet. Det var virkelig noget der fik mine ben til at skrige om hjælp.

Hotellet:

Hotellet vi skulle bo på, hed "Alte City" og lå helt perfekt placeret. Der var kun et minuts gang til et af Berlins "centrummer". (Som mange andre storbyer har Berlin flere centrummer, blandt andet på grund af krigen) Naboen til hotellet var en bar. En bar som hurtigt blev vores stam-bar.

Værelserne var helt i orden med bad, stort spejl, skabe og ikke mindst et køleskab til øl. Der blev gjort rent hver dag på gulvene, i badet og på sengene. Lige meget hvor meget vi rodede (4 drenge kan godt rode en hel del - var selv meget overrasket) så var der ryddet op når vi kom hjem om eftermiddagen, uden den mindste smule brok.

Den eneste negative ting, bortset fra den manglende engelske kunnen som alle tyskere havde, var morgenmaden. Måske er det fordi jeg herhjemme, lever af friske hjemmebagte boller stort set hver morgen, at jeg synes deres rundstykker var enormt tørre. Men også osten og frugten var elendig. Osten smagte ikke af noget, æblerne var sure og bananerne var stødte. Men hvad fanden, efter druk-aftenen før skulle man bare have stillet den værste sult - og det var hvad det kunne!
ANNONCE
Studietur til Berlin.
Selve byen:

Ligesom alle andre storbyer har Berlin massere af seværdigheder at byde på. Mange, efter min mening, utrolig spændende, men der var så sandelig også nogle utrolig kedelige imellem.

For at nævne nogle af de ting som jeg synes er værd at se i Berlin er for eksempel Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie og selvfølgelig muren der splittede Berlin.

Brandenburger Tor er, med sine 26 meter høje, 65 meter brede og 11 meter dybe bygning, den nok mest kendte seværdighed i Berlin. Den er bygget af arkitekt Carl Gotthard Langhans og er den eneste bevarede, af de oprindelige porte i bymuren omkring det gamle Berlin. Oven på Brandenburger Tor er placeret en meget kendt statue, Quadriga. Den består af en gudinde i stridsvogn, forspændt 4 heste og fremstår som et symbol på fred. Den er utrolig flot, og kan for den nysgerrige ses på utallige euro-mønter. Dog i en meget begrænset størrelse.

Checkpoint Charlie er en lille del af det tidligere allierede kontrolsted, som lå på grænsen mellem den amerikanske og den russiske sektor. Der er opstillet en kopi af et gammelt vagttårn, grænsebom, kontrolskur samt en gammel advarselstavle. Men udover dette findes også Haus am Checkpoint Charlie som er et, efter min mening, utrolig spændende museum, omhandlende muren, historie og hændelser og originale hjælpemidler til flugt på, over og under jorden.

Muren blev opført den 13. august 1961, dog kun som et provisoriske pigtrådshegn, som hurtigt blev udskiftet med den berygtede ringmur. Den blev opført for at bremse den katastrofale affolkning af Østtyskland, men fik på længere sigt utrolig store konsekvenser. For Østberlin og Østtyskland blev muren blandt andet en midlertidig begyndelse til et økonomisk opsving, der i de næste årtier førte DDR frem til en førende position i Østblokken. Muren kan og skal ses flere steder i Berlin.

Der er selvfølgelig mange flere seværdigheder i Berlin. Museer i alle afskygninger (bl.a. erotiske museer), flotte arkitekturer, kendte steder m.m. Men det må I selv tage ned at se - Det kan klart anbefales!
ANNONCE
Studietur til Berlin.
Shopping:

Berlin må kunne gå under navnet "A Shoppers Paradise". I centrum er der propfyldt med alle slags fede butikker. Tøjbutikker, elektronikbutikker, sexshops m.m. Førstnævnte må nok være min personlige favorit, og det fik jeg så sandelig også vist. Fede tøjbutikker på gaderne var ikke nogen mangel, der var både mærkevare- og discountbutikker, alle opbygget på en cool måde med hver deres speciale. Men det fedeste af det hele var shoppingcenteret, KaDeWe. Personligt synes jeg at KaDeWe er federe end alle tøjbutikker på Strøget, Magasin og Illum til sammen, men det er jo en smagssag. I stuen var der propfyldt med alle former for parfume, hår-, negle- og hudprodukter og meget meget mere. På første sal, den eneste sal jeg rigtig brugte tid på, var der tøj overalt. Tøj i alle mærker, Versace, Gucci, Cerruti, Hugo Boss, Armarni, Diesel, Lee, Levi"s, Dolce et Gabana, Lacoste osv. Jeg kunne have brugt flere dage i dette center, men det havde økonomien bare ikke råd til. Men det var en del billigere end i Danmark, og det blev da også til et par bukser, bælte og trøje i mærket Cerruti.

2., 3., 4., og 5. sal fik vi aldrig set, da det ikke var noget der interesserede os specielt. Men de indeholdte alt fra legetøj til elektronik. 6. Sal derimod indeholdt alt hvad man drømte om i fødevarer. Så konklusionen fra undertegnede er - KaDaWe is the place to be (og så rimer det endda), med alt til enhver smag. Men en lille advarsel før man vover sig ind i dette center, man kommer ikke tomhændet ud!
ANNONCE
Studietur til Berlin.
Pigerne og sproget:

Da vi alle kommer fra HTX, og derfor har et enormt underskud af piger til daglig, så vi virkelig frem til en uge i Berlin. Men desværre var Berlin på dette punkt, slet ikke som forventet. Pigerne var generelt mere eller mindre overvægtige og knap så kønne. Skulle man finde de frække slanke piger, skulle man ironisk nok lede på Mc Donnalds, eller i stueetagen i KaDeWe. Den eneste grund jeg kan finde til dette er, at Mc Donnalds mad må være sundere end tyske pølser og mad generelt, og at de kønne piger i Tyskland er en flok omvandrende parfumerede pudderdukker. De danske piger kan vi virkelig være glade for!

For at dette ikke skulle være nok, så snakkede alle de tyske piger sjovt nok tysk. Og som de fleste af jer nok kan nikke genkendelse til, er det tyske sprog ikke særlig kønt, eller feminint for den sags skyld. At snakke med en tysk pige var derfor ikke den fedeste oplevelse. Man vidste ikke om man skulle grine eller græde. Så en ting er sikkert, vi savnede de danske piger - De piger vi også savner til daglig på HTX.
ANNONCE
Studietur til Berlin.
I byen:

At gå i byen hver aften, var for 90% af os, den nok væsentligste grund til at vi tog til Berlin. Som sagt tidligere skulle det hele bare være vildere. De første par aftener blev derfor, da vi ikke var klogere, brugt hos den førnævnte nabo, Cafe King. Her var flere søde kvindelige bartendere, massere af sofaer samt fladskærme hvorpå der for det meste blev vist fodbold. Derudover blev fadøl og drinks solgt for den formidable pris af 25- til 50kr. Dette resulterede dog også i flere uheldige situationer, som for eksempel første nat, hvor en af mine venner kastede op udover hele sin seng. Desværre var han ikke alene i sengen da det var en dobbeltseng, og personen ved siden af, måtte tilbringe resten af natten på gulvet.

Lugten og synet var ufattelig klamt, men på trods af dette valgte han, til at starte med, at sove videre med hovedet oven i det. Vi spurgte flere gange om han virkelig ville blive liggende, hvorpå han bare svarede: "Mmmm". Men godt 10 min. efter at vi alle var faldet i søvn igen, råber han pludselig utrolig vredt: "Hvem har kastet op i min seng!?" Utroligt underholdene, og efter at have forklaret ham, hvad han havde foretaget sig, tog han alt sit sengetøj af og bevægede sig ud ipå badeværelset. Han nåede kun netop derud, før vi hørte et ordentlig rabalder, og han havde ødelagt badet.

Ikke hver aften blev tilbragt på Cafe King. De fleste aftener startede derimod allerede omkring kl. 14 med opvarmning på hotelværelset, i rigtig danskerstil. Badet blev fyldt op med koldt vand og øl fra det lokale supermarked, en tilfældig iPod blev tilsluttet min lille Creative-højtaler og kortspillet blev fundet frem. Nu skulle vi dælme drikke os selv "i baren".

Efter at være godt stive hen af aftenen, tog vi så videre i byen. Enten på Irish pub, hvor der var fyldt med alle typer mennesker, tykke og tynde, grimme og frække, tyskere og danskere, samt enkelte jyder, eller på strip-bar. Strip-baren var et enormt hit på trods af temperaturen (min. 35 grader), da flere frække piger, kun iført G-streng, dansede rundt - lige min smag!

Ligesom første aften, endte stort set alle disse også i opkast og tømmermænd. Men hvad fanden - man skulle jo bare på rundtur dagen efter kl. 9. En super lejlighed til at sove branderten ud.

Konklusion:

På trods af de manglende piger, var turen til Berlin alligevel TOP-DOLLAR. En tur jeg, og mine klassekammerater, virkelig vil se tilbage på. Den uge vi gjorde Berlin rød!

Jeg kan derfor varmt anbefale jer at tage en tur til Berlin. I vil helt sikkert ikke fortryde det - Der er masser at se, masser af underholdning, masser af fede tøjbutikker og masser af gode restauranter. Berlin er derfor en by hvor alle kan føle sig hjemme.

For de af jer der er nået så langt, håber jeg artiklen har været værd at læse, da den jo har nået en hvis længde. Derudover vil jeg gerne beklage de manglende billeder, men mig og et kamera, har aldrig været en god cocktail - Desværre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce