Connery

Street Kings

Tom Ludlow er en af LAPD's bedste betjente. Men en dag er han på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt og så ramler hans verden sammen omkring ham og han må kæmpe for at sit eget liv, i en verden, hvor korruption er alle steder og hans kollegaer måske ikke er dem de giver sig ud for at være.

4 ud af 6 stjerner
Keanu Reeves spiller den alkoholiske politibetjent, Detective Tom Ludlow.
Han arbejder for LAPD og er, trods sin alkoholisme, holdets bedste mand.
Street Kings
Han er dedikeret og hårdt arbejdende. Hans liv har dog taget en ubehagelig drejning, da hans kone, der var ham utro, er død, mens hun var sammen med sin affære. Men dette har tilsyneladende blot gjort Tom endnu mere nådesløs i sin jagt på Los Angeles' kriminelle. Dette gør at Ludlow nogle gange 'bøjer' reglerne for, hvad der er lovligt som politibetjent, men så er det jo godt han har Captain Jack Wander som chef. Han spilles af Forest Whitaker som du sikkert husker fra 'The Last King Of Scotland', hvor han vandt en Oscar for sin blændende præstation som Ugandas diktator, Idi Amin.
ANNONCE
Street Kings
Street Kings
Jack holder hånden over sine mænd og dækker for dem, når de ind imellem træder ved siden af loven. For Ludlow og hans kollegaer er politiarbejdet nemlig en hårfin balancegang mellem håndhævelsen af lov og orden og den korrumpering af magten, der lurer lige under overfalden.

En dag da Ludlow og hans kollega, Paul, er ude for at afhører to kriminelle går et pludseligt galt. Situationen kommer ude af kontrol og Tom hvirvles ind i et spind af forræderi og dobbelt forræderi.
Det viser sig at Toms så kaldte kollegaer og venner tilsyneladende ikke har helt rent mel i posen.
Så hvem skal man stole på i en verden af korruption og magt begær?
ANNONCE
Street Kings
Det er manuskriptforfatteren af 'Traning Day' og 'Harsh Times', David Ayer, der denne gang har sat sig i instruktørstolen. Og man sidder da også og har en fornemmelse af at man har set det hele før. 'Street Kings' er nemlig ikke den mest originale historie, men det er til gengæld godt håndværk. Man er fanget af historien fra start til slut og man føler med karaktererne. Som for eksempel da Toms partner, Detective Paul Diskant, fremragende spillet af Chris Evens (Fantastic 4), bliver skudt. Det er en stærk scene, fordi man har opbygget sympati for Paul, igennem hans kejtethed og grønne fremtoning, som ny udklækket politimand.
Men hvis man skal være kritisk og se den i forhold til f.eks. 'Traning Day' eller 'The Departed', som omhandler de samme emner, så er 'Street Kings' ikke mere end en jævn, god action film.
I perioder har den lidt tendens til at blive en meter varer, et så kaldt 'paint by number' job.

Det har måske til dels lidt med filmens stil at gøre.

'Street Kings' kunne ligeså godt være lavet i 90'erne, som i dag. Den han en lidt datet stil over sig. Action publikummet i dag har vendet sig til håndholdt kamera og hurtig klipning. Det er der ikke meget af i 'Street Kings'. Den er en old school, poleret Hollywood produktion med steadicam og rolige kamera bevægelser. Så som publikum føler man lidt, man står med et ben i hver grav.
Den er velspillet, velskrevet og veludført, men det mangler bare lige det sidste for at det bliver helt fantastisk, desværre.

Det fede ved 'Street Kings' er at den dog undgår de værste klichéer. Den kunne sagtens blive sentimental omkring Toms kones død, men den holder sig til grundhistorien om korruption og Toms kamp for at overleve. Det vinder filmen på, i sidste ende.
ANNONCE
Street Kings
Manuskriptet er skrevet af James Ellroy. Det var ham der også skrev manuskriptet til den Oscar belønnende 'L.A. Confidential' med Kevin Spacey og Russell Crowe, fra 1997.
Historien til 'Street Kings' blev James Ellroy inspireret af tilbage i midt 1990'erne med O.J. Simpson sagen.

Igennem årene har Spike Lee, David Fincher og Oliver Stone været tilknyttet som instruktør på filmen, i forskellige stadier af pre-produktionen.
Ligesom at Sean Penn også var castet til at spille Detective Tom Ludlow, på et tidspunkt.
Så filmen har været vidt omkring før den endte med Keanu Reeves og Forest Whitaker i hovedrollerne.

Begge skuespillere gør et fantastisk stykke arbejde.

Keanu er tilbage i rollen som politibetjent, som han tidligere har spillet i to andre action klassikere nemlig 'Point Break' og 'Speed" og den rolle klæder ham ganske godt. Der er nemlig tilpas nok action og tilpas få emotionelle scener til at Keanus skuespille evner, kan stå distancen.
ANNONCE
Street Kings
Men Keanu er også vokset med rollen. Han er helt klart blevet en bedre skuespiller end han var tilbage i hans unge 'Bill og Ted' dage.
Og Forest Whitaker er fremragende som Captain Jack Wander, der ser sig selv som kongen af L.A.

Også Hugh Laurie, kendt fra tv serien 'House' og 'Stuart Little' filmene, gør et solidt stykke arbejde, som den ihærdige og ambitiøse Captain James Biggs, fra Internal Affairs.
Han er manden der hele tiden ånder Captain Jack Wander og hans afdeling i nakken og bare venter på at kunne knalde dem for deres ugerninger, i lovens navn.

'Street Kings' er let underholdning. Action fra start til slut og ind imellem er der også en lækker tøs eller to. Så køb en gang popcorn og en cola. Læn dig tilbage i biografsædet, slå hjernen fra og nyd dette Hollywood action brag.

Drengerøvs factor: 98 %

Korruptionen begynder den 25. april, landet over.

Teknisk information:
Engelsk titel: Street Kings
USA, 2008.
Instruktør: David Ayer.
Medv: Keanu Reeves, Forest Whitaker, Chris Evans og Hugh Laurie
Genre: Action/Drama/Krimi.
Billedformat: 2.35:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital/DTS
Længde: 107 min.
Dansk biograf premiere: 25. april 2008.
Distributør: Twentieth Century Fox.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce