Connery

Stig Severinsen er klar med endnu en verdensrekord

Samme forsøg, samme afstand - bare uden tøj!

Foto: Lars Kierkegaard - Stig Severinsen er klar med endnu en verdensrekord Foto: Lars Kierkegaard
Stig Severinsen sætter ny verdensrekord 250 fod under is – næsten nøgen, kun iført speedos!

Det er ikke mere end en måned siden, Discovery Channel kunne afsløre, at den 4-dobbelte verdensmester i fridykning, Stig Åvall Severinsen, satte verdensrekord ved at svømme imponerende 500 fod under Grønlands is udelukkende med monofinne og våddragt.

Men Stigs verdensrekorder stopper ikke her! Selvom man ikke tror, det er muligt, har han nemlig formået at sætte endnu en verdensrekord under is. Og denne gang var han udelukkende iført speedos! Stig svømmede imponerende 250 fod( 76,2 meter) under isen i en sø i Østgrønland og satte hermed sin egen tidligere verdensrekord, der lød på 236 fod.

Stig Severinsen udtaler om forsøget:
”Dykning under is er noget, jeg har trænet i mange år. Særligt i vinterbadeklubben Jomsborg ved Århus, hvor jeg svømmer nøgen rundt i vandet og laver længere og længere dyk. Jeg nyder faktisk det meste af det og synes, det er fascinerende at opleve, hvordan kroppen reagerer under ekstreme forhold.  Jeg bruger åndedrættet i høj grad og kan mærke den gode effekt af de forskellige teknikker, som jeg har finpudset i mit liv, herunder det anerkendte ”Breatheology”-system. Med træning kan man faktisk optræne en række ting i nervesystemet og ændre set-points for kroppen, såsom tolerance af høje mængder kuldioxid eller meget lave temperaturer”.

Før Stig slog rekorden, lød den oprindelige “klassiske” rekord på 57,5 meter (188.6 fod). Dén rekord blev sat i år 2000 af hollænderen Viw Hof. Flere og flere fridykkere prøver denne type af dykning, og der er sågar isfridykker-events rundt om i verden, blandt andet ’Oslo Ice Challenge’ i Oslo og ’Asikkala on the Rock’ i Finland. Dog laver de fleste under disse events kun korte dyk på få sekunder eller dykker nogle få meter, da vandet er så koldt, at det straks paralyserer kroppen.

”Tricket er at få kroppens muskler til at fungere og samarbejde med sindet og holde dem igang. Jeg bruger forskellige strategier i forhold til at udholde kulde og smerte og går ofte "på den anden side" af smerten. Så det er faktisk en pragtfuld fornemmelse at lave disse dyk - det er en kæmpe udfordring, men jeg befinder mig et dejligt sted. Det er "mind over matter" - for sindet er meget stærkere end kroppen”, fortæller Stig Severinsen.

Hvis du er interesseret i at lære mere om Stigs vejtrækningsteknikker, kan du få en gratis e-lektion på hans hjemmeside: Breatheology.com

Hvis du har lyst til at se nærmere på rekordforsøget, så følg Stig, når han slår de to imponerende rekorder,  i programmet ‘Stig Severinsen: The Man Who Doesn’t Breathe’ den 20. oktober kl. 22.00 på Discovery Channel. .
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce