Connery

Steve Irwin er død

Australiens Crocodile Hunter er død

Australiens store personlighed, Steve Irwin døde i dag 44 år gammel. Han døde ud for Port Douglas, i provinsen Cairns i det nordlige Australien, hvor han blev spiddet gennem brystet af en pilrokke, mens han var igang med optagelser til et undervands program.
Steve Irwin er død
Ulykken skete kl 11:00 australsk tid. Ifølge politiet blev der iværksat genoplivningsforsøg på stedet, men uden succes og Steve blev erklæret død, inden han nåede hospitalet. Steves amerikansk fødtekone kone, Terry, modtog beskeden mens hun var på trekking i Tasmanien. Han efterlader desuden sine to børn; datteren Bindy på 6 år, og sønnen Bob på bare 2 år. Faktisk var det optagelser til datteren Bindys show, som han lavede, ind imellem de reelle optagelser, han var igang med, da ulykken indtraf.

Steve Irwin er nok mest kendt som "The Crocodile Hunter", i hans dokumentarprogram på tv-kanalen Animal Planet. En personlighed, som tog udgangspunkt i hans barndom, i den australske bush. Han blev født den 22. februar 1962 i Essendon, lidt udenfor Melbourne. Hans far Bob Irwin, var selv en stor reptilentusiast, og startede, i 1970 da familien flyttede til Queensland, den lille zoo Queensland Reptile and Fauna Zoo. Så krokodiller var noget, Steve bogstaveligt talt voksede op med, som vi andre med hunde, hvilket også var en af grundene til, at hans ekspertise på området var enestående. Som eksempel fik han på sin 6 års fødselsdag en pythonslange.

I 1991 overtog Steve familiezoo'en, og døbte den Australia Zoo. Året efter i 1992 mødte han, selvsamme sted, Terri, med hvem han delte sin pasion for truede og sjældne dyr. Rent faktisk var deres bryllupsrejse samme år, det allerførste afsnit af "Crocodile Hunter". Et show som indtil videre er blevet set i ikke mindre end 122 lande. 

Vi kender ham som den khaki klædte australier, der samler alverdens farlige dyr op, fra sorte mambos i Afrika til fugledderkopper i Amerika, og omgås dem med en ekspertise som er sjældent set. Hans entusiastiske væremåde, blandet med hans brede australske accent, har gjort ham elsket over hele verden. Der er ikke mange som ikke har hørt ham råbe "Crickey......it's georgeus".

Hans image tog dog en drejning da han i 2004 holdt sin dengang kun 3 måneder gamle søn Bob i armen, mens han fodrede en fire meter lang krokodille. 

Steve Irwins dokumentarfilm inkluderer foruden The Crocodile Hunter bl.a. også, The Croc File og New Bread Vets. Han har ud over at have gjort Australia Zoo til australiens største, også startet Wildlife Warriors Worldwide, The Rainforrest Aviary og The Temple Tigers, og blev i 2004 nomineret til årets australier. Til hans personlige vennekreds hører blandt  andre skuespilleren Russel Crowe og Australiens premierminister John Howard.

Steve Irwin var ikke kun et globalt ikon men havde også en appetit på livet som er sjældent set. Han var en personlighed på alle områder og han vil blive savnet af mange.

Se også: http://crocodilehunter.com
ANNONCE
Del

Seneste nyt