Connery

Sterrato: Lamborghini laver Huracán om til offroader

Kongen af grusvejen?

Modificerede og rally-ficerede modeller af sportsbiler har altid eksisteret, men mest i privat-regi.
Men slut november overraskede Porsche bilverdenen med deres offroad-Carrera 4S.

Nu følger Lamborghini trop, og selv om de to lanceringer nok ikke har nogen korrelation, er det da meget pudsigt, at de begge vælger at gå i den retning.

Lamborghini Sterrato hedder den nye offroad-supersportsvogn. 'Sterrato', som Google-oversat betyder "Grusvej".

Meget passende.

ANNONCE
Lamborghini Sterrato - Sterrato: Lamborghini laver Huracán om til offroader Lamborghini Sterrato
Lamborghini Sterrato - Sterrato: Lamborghini laver Huracán om til offroader Lamborghini Sterrato

Lamborghini Automobilis Vicepræsident Maurizio Reggiani udtaler således om projektet:  

"Det hele begyndte med en af de første prototyper til Huracán, chassisnummer 53. Mit team af ingeniører skabte et slags rullende forsøgslaboratorium på basis af denne bil, og den blev blandt andet udstyret med forskellige offroad-løsninger og mere frihøjde.

Første gang, jeg kørte den, indså jeg, hvor overraskende sjovt og underholdende et sådan koncept kunne være. Det hele første til at vi udviklede og byggede en komplet prototype, og fabrikkens ledelse blev hurtigt overbevist om idéen, takket være de følelser, som bilen vækkede.

Bilen blev født på terrænbanen Strada Bianca ved testcenteret i Nardo, hvilket er for offroad-udvikling, hvad Nürburgring Nordschleife er for motorsport." 

ANNONCE
Lamborghini Sterrato - Sterrato: Lamborghini laver Huracán om til offroader Lamborghini Sterrato

Huracán Sterrato bliver essentielt en rallyversion af superbilen Huracán, med en 5,2-liters V10. Bilen får 601 hestekræfter og klarer 0-100 km/t på 3.4 sekunder. 

Udover den store motor er Lamborghini Sterrato blevet udstyret med bredere og højere dæk for at få bedre vejgreb på løst underlag. Derudover skal dækkene også hjælpe med at absorbere stød og belastninger, og så er de forstærket, så det forhindrer punkteringer og skader. Bunden af bilen er beskyttet af aluminiumplader.

Lamborghini Sterrato er ikke tilgængelig endnu, og prisen kendes heller ikke. Så du må vente med at køre Lamborghini-mark-race lidt endnu.

Lamborghini Sterrato blev officielt afsløret den 30. november 2022 i Miami, USA

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce