Connery

Steroider

Misbrugere af anabole steroider bliver yngre og yngre. Nu er tendensen også kommet til folkeskolerne.

Steroider er ikke længere et 80"er fænomen, selvom mange folk troede det var forbi med hormonpumpede handyr.

Men sandheden er ilde hørt. Nu er mange unge i alderen 14-15 år begyndt at tage steroider for at blive større.

Problemet er blevet spottet i Vejle, hvor et barn var blevet tilbudt nogle anabolske steroider i et lokalt træningscenter. Dette gik han hjem og fortalte til sine forældre, som så kontaktede politiet. Derved fik problemet medieopmærksomhed, men mange var allerede klar over problemets omfang.
ANNONCE
Steroider
Også på landsplan

På landsplan er problemet der selvfølgelig også, men specielt i Vejle har det fået meget opmærksomhed.

Men mange folk har ikke tålmodigheden til at træne rigtigt. Som nybegynder ved de unge ikke at det kræver en stor arbejdsindsats at blive stor og stærk. Det er ikke bare noget der sker på få måneder.

God grund til bekymring

Der er masser af grund til bekymring, for steroider er potentielt livsfarlige hvis de bliver indtaget forkert.

Der er flere forskellige slags steroider. Steroider findes faktisk også som piller, men denne form er ikke brugt særlig meget, da pillerne kan skade leveren.

Derudover er der den "traditionelle" metode med at sprøjte stoffet direkte i musklen. Det kan for eksempel være lårmusklen eller ballen, da der er lille chance for at ramme en blodåre. Der hvor det bliver livsfarligt, er netop hvis man skulle være så uheldig at ramme en blodåre. Hvis man opdager at man har ramt en blodåre, skal man skynde sig at ringe efter en ambulance, da man med meget stor sikkerhed dør hvis man ikke får behandling.

Steroider er hormontilskud, hvilket betyder at kroppen bliver udsat for en meget større mængde hormoner en den er vant til, og det er dette der får musklerne til at vokse. En mindre heldig konsekvens af den øgede hormondosis er, at man får hårvækst på steder hvor man ikke normalt har det. Man kan også få bumser overalt på kroppen. Ens temperament bliver som regel også påvirket. Det er derfor man ofte bare skal sige bøh til en der er på steroider før han vil slås.

Men hvad synes i om doping? Er det folks eget ansvar, eller ødelægger det sport?

Disclaimer: Connery opfordrer ikke til misbrug af doping, eller nogen anden form for ulovligt middel.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce