Connery

Stegt flæsk med persillesovs

Nok noget nær en nationalspise

En luxusret med historiske aner. Det er hvad man kan kalde stegt flæsk. Stegt flæsk smager jo latterligt godt, og er gudskelov enormt let at tilberede. Endda så nemt, at det var en af vikingernes yndlingsspise, når vore forfædre var på togt.
Stegt flæsk med persillesovs
Alt hvad du behøves for at lave en omgang stegt flæsk, som ville gøre Thor og Odin misundelige, er et dødt svin, lidt salt og en pind. Skær et stykke fra svinets bryst og stik pinden igennem kødet, som sagte ristes over det bål dine trelle har lavet...

Hmm.. Tilbage til nutiden.
Du skal købe 12-15 skiver stegeflæsk af god kvalitet (ca 500 gr.). Gerne så maget som muligt, da der jo af naturlige årsager er mere kød at spise. Nutidens variant af stegt flæsk har fået tilføjet nogle jordknolde og en klæbrig hvid substans.

Ydermere skal du til sovsen købe 1/2 l. skummet-, mini- eller letmælk, 2 1/2-3 spsk. hvedemel, 1 bundt hakket persille, Salt og peber.

Tilbehør:
Kogte ny danske kartofler - gerne fra Samsø!

Flæsken:
Den almindelige måde: Læg flæsket på en varm pande og steg det sprødt. Efterhånden som flæsket er stegt lægges det på et stykke fedtsugende papir.

Min måde: Alternativt kan flæsket lægges på en bradepanderist med bradepande under. Drys det godt med salt og steg det i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter til det er sprødt.

Sovsen:
Hæld 3 dl af mælken i en gryde med slip-let-belægning og varm op. Har du ikke en slip-let gryde, så udøves denne disciplin med yderste forsigtighed. Resten af mælken hældes sammen med hvedemel i en melryster, hvor det rystes godt sammen.

Kom jævningen i mælken under omrøring og kog i ca. 5 min. Hvis sovsen er for tyk kan du tilsætte lidt mere mælk. Hvis den er for tynd, kan du i stedet lade den koge lidt længere. Tilsæt masser af hakket persille og smag til med salt og peber.

Servers gerne med en kold pilsner. God appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce