Opskrifter

Stegt flæsk med persillesovs

aka. undskyldning for at få bacon i tykke skiver.

Stegt flæsk med persillesovs
Af 21. september 2010
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede Galleri billede
214214

Sammen med frikadeller, må stegt flæsk være en af vores nationalretter. Jeg husker med glæde tilbage på de gange min bedstemor lavede det til mig– det er både en nem og billig ret.

Der findes to forskellige tilberedningsformer, med eller unden panering. Paneringen holder godt på fedtstoffet, så mangler du at tage et par kilo på – så er det den du skal vælge. Jeg er desværre ikke i den grøft, så denne opskrift er uden.

 

Sidder du lige nu og overvejer, at det er oplagt at lave en sang om denne ret? Hvis ja, så må jeg desværre skuffe dig – det har Jimi og René  og Ørkenens Sønner allerede gjort. Tænder du så nu, Chips med smag af stegt flæsk? Hvis ja, så desværre  – also done. Se de tre videoer her til højre!

 

Opskriften er beregnet til 4 personer.

 

Ingredienser

1 kilo kartofler

1 kilo røget saltet flæsk i skiver

½ dl smør

2 spsk mel

1 god håndfuld hakket persille

4 dl sød mælk (andet kan bruges)

Kartoffelvand

Salt

Peber

Rødbeder

 

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Klip nogle ”hak” i sværet på kødet og smid det derefter på en bageplade med bagepapir

Sæt det i ovnen når den er helt varm, det skal ca. stege 20 minutter eller indtil stykkerne er gyldenbrune. (Hvis der kommer meget væske på bagepladen, skal det hældes fra halvvejs.

Skræl kartoflerne, læg dem i en gryde, dæk dem med vand og tilsæt 1 tsk. Salt. De skal ca. koge 20 minutter. Stik i dem med en kniv for at se om de er færdige.

Smelt smør i en gryde, og rør melet ud i det med et piskeris.

Tilsæt mælken langsomt under kraftig omrøring.

Tilsæt vand fra kartoflerne indtil saucen har den rigtige koncistens.

Smid persillen i, og smag til med salt og peber.

 

Info: Kødet skal klippes for ikke at rulle dig sammen i ovnen.

TIP: Kødet kan også steges på panden, som normalt bacon – eller i ovnen på en rist i stedet for en plade, det giver bare en del mere svinderi. Husk at stille noget under risten hvis du vælger den løsning.

 

Anretning

Anret det hele på en tallerken, drys lidt persille over kartoflerne – server gerne med en dejlig mørk øl til.

Bon Appetit!

Kims Chips – Chips Med Stegt Flæsk (Reklame)

Hummer, torsk og krabbe: Inspiration til 3 skarpe forretter til nytår

Læs også: Hummer, torsk og krabbe: Inspiration til 3 skarpe forretter til nytår

3 skarpe julecocktails til at sprede julehumør i hjemmet under lockdown

Læs også: 3 skarpe julecocktails til at sprede julehumør i hjemmet under lockdown