Connery

Steam Deck: Steam lancerer en vild konkurrent til Nintendo Switch

Valve udfordrer Nintendos trone med ny potent konsol

Valve lancerer en håndholdt "konsol" i december. Det er vilde sager, for Steam der sidder på langt størstedelen af alle pc-gamere, har præsenteret et stykke hardware, der bør få Nintendo til at ryste i buksene...

Den nye maskine fra Valve har fået navnet 'Steam Deck', og den ligner til forveksling en Nintendo Switch, med indbygget 7" touchskærm og controller-funktioner lige ved hånden - og så leverer den en performance, der gør den i stand til med lethed, at køre de seneste AAA-spil fra Steams spilbibliotek. 

ANNONCE
Steam Deck

Maskinen er skabt i samabejde med AMD, der har smækket en Zen 2 CPu, som kan leverer mellem 2.4 og 3.5 GHz alt efter spil, med en GPU som giver en kraft på 1.6 teraflops. Hvilket er en smule over både Nintendo Switch der leverer godt 1 teraflop og Xbox One der kunne trække 1.3 - og et godt stykke fra PlayStation med 10 teraflops og Xbox Series X med 12 teraflops. De 1.6 i Steam Deck, burde dog være rigeligt, til at kunne levere et flot skærmbillede på den 7" store LCD-skærm - der understøtter en opløsning på 1280x800 pixels. 

Derudover har maskinen fået 16 GB RAM, og understøtter Bluetooth og WiFi - til udstyr og internetforbindelse. 

Modsat Switch er Steam Deck kun tænkt som håndholdt konsol, og derfor er controllerne ikke aftagelige, til gengæld er der masser af mulighed for at lege med konsollens funktionalitet. 

Steam Deck kommer med et unikt Steam user-interface, men kan rootes og køre Linux, eller Windows, hvis man måtte ønske det. 

I forhold til batteritid har Valve forklaret, at den afhænger af dine grafik-indstillinger: Du kan spille Portal 4 på max-settings i fire timer - men du kan også begrænse frameraten til 30FPS og hive 5.6 timers gaming ud af den - altså er det helt afhængigt af både det spil du spiller - og hvilke pc-indstillinger du foretrækker. Men den officielle op-til batteritid, angives til 8 timer.

Den nye Steam konsol bringer altså Steams bibliotek af PC-spil ned i et dedikeret håndholdt format. Meget bedre end smartphone-gaming - og med billigere og flere spil end på en Nintendo Switch, det er altså en spændende mulighed.

Steam Deck - Pris og tilgængelighed

Steam Deck lanceres officielt i December 2021, men Steam anbefaler interesserede, at reservere i forvejen, mod et depositum på fem euro - dette kan gøres fra 16. juli 2021. 

Steam Deck lander i tre versioner

Steam Deck 64GB koster 449 euro
Steam Deck 256GB SSD koster 549 euro
Steam Deck 512GB SSD koster 679 euro

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce