Connery

Staycation: Flere holder sommerferie i Danmark - og her er de 10 mest besøgte steder

Mere end hver tredje dansker holder ferie hjemme, i år

En del danskere holder ferie hjemme - og den slags er der selvfølgelig et fint ord for; det hedder staycation

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, fortæller at interessen for at holde sommerferie hjemme er stigende, og antallet af danskere der holder ferie i udlandet, er faldet med 9% i forhold til 2018. 

Det er i år mere end hver tredje dansker (36%), der vælger at blive hjemme i de nogenlunde vante rammer.

Men hvad laver man så? Det viser sig, at folk ikke bare tøffer rundt derhjemme, i hvert fald hvis man skal tro Avis, der lever af, at leje biler ud. Antallet af danske bilreservationer stiger nemlig med over 40% i sommermånederne. 

"Vi ser langt flere danske familier, som henvender sig for at booke en bil til at holde sommerferien herhjemme sammenlignet med sidste år. Vi ved, at der er en stigende klimabevidsthed blandt forbrugerne og at udskifte flyrejsen til fordel for et roadtrip gennem Danmark i en lejet hybridbil kan være en god måde at reducere sit CO2-aftryk på. Får vi samtidig en sommer, der bare minder lidt om sidste års, findes der ikke mange bedre steder til et roadtrip end i Danmark," fortæller Andrew Smith, der er landechef for Avis Budget Group

 
 

Danmark byder på mange spændende sommermål i køreafstand

Herhjemme er der tusindvis af interessante steder for hele familien at køre hen i sommersolen, hvor man kan få oplevelser, der fuldt er på højde med og endda overgår, hvad man kan opleve i udlandet - hvad end det er for en lang weekend, en uge eller flere uger i solen:
 
"Det er ikke så overraskende, at staycation er blevet populært med så mange flotte og skjulte perler, som Danmark har at byde på - både for turister og danskere - som kan rejse fleksibelt og med mindre stress end i udlandet," siger Andrew Smith og fortsætter:
 
"Noget af det allermest populære er at tage et dansk roadtrip og fx køre i vandkanten på en af de mange sandstrande ved Vestkysten. Mange lejer også en bil for at komme til afsidesliggende sommerhuse og hoteller og for at komme nemmere til store familieparker som Legoland, Djurs Sommerland og Lalandia," forklarer Andrew Smith.
 
ANNONCE

10 steder du skal køre til i det danske sommerland

Der findes et væld af historiske seværdigheder, smukke destinationer og sjove aktiviteter i Danmark, som bare venter på at blive besøgt. Som inspiration har Avis Biludlejning derfor samlet en top-10-liste over nogle af de mest besøgsværdige denne sommer:

ANNONCE
  1. Egeskov Slot, Kværndrup
  2. Legoland, Billund
  3. Camp Adventure/Skovtårnet, Haslev
  4. Nationalpark Vadehavet, Sydvestjylland
  5. Moesgaard Museum, Aarhus
  6. Knuthenborg Safaripark, Lolland
  7. Klitmøller, Nordjylland
  8. Kronborg Slot, Helsingør
  9. Råbjerg Mile, Skagen
  10. Tirpitz Museum, Blåvand
ANNONCE
Del

Seneste nyt