Connery

Stalker (Anmeldelse)

Old School thriller med Chloë Grace Moretz i hovedrollen.

4 ud af 6 stjerner
Stalker - Trailer
Scanbox - Stalker (Anmeldelse) Scanbox

I <3 NY

Den søde, unge servitrice Frances (Chloë Grace Moretz) er netop flyttet til New York sammen med veninden Erica (Maika Monroe). En dag finder Frances en dyr håndtaske i metroen, og så forvandles hendes liv langsomt til et levende mareridt. Frances er nemlig en pligtfuld ung kvinde og leverer naturligvis tasken tilbage til sin rette ejer, en excentrisk fransk enke ved navn Greta (Isabelle Huppert), der bor i et lille, hyggeligt hus i hjertet af Manhattan.

ANNONCE
Scanbox - Stalker (Anmeldelse) Scanbox

BFF’s

Til at starte med virker Greta som en venlig, ensom ældre dame, der bare søger lidt selskab, og da Frances også selv er ensom, efter at hun mistede sin mor for nyligt, knytter hun sig til Gretas omsorgsfulde væsen. Men det viser sig hurtigt, at Greta måske ikke helt er den, hun har udgivet sig for at være.

ANNONCE
Scanbox - Stalker (Anmeldelse) Scanbox

’Cause this is Thriller

Greta, eller Stalker som er filmens ”danske” spoiler-agtige titel, er en god gammeldags psykologisk thriller. I 90’erne var denne genre nærmest hverdagskost i biograferne (Single White Female, Copycat, Basic Instinct, Se7en, Silence of the Lambs for bare at nævne nogle stykker), men siden da er genren gået lidt i glemslen. Nu har den erfarende, irske instruktør Neil Jordan (Interview with the Vampire, The Crying Game, In Dreams) genoplivet genren, og det er der kommet en effektiv omend også en smule uddateret film ud af.

ANNONCE
Scanbox - Stalker (Anmeldelse) Scanbox

The Dying Game

Stalker føles nemlig som en af førnævnte 90’er film. Setuppet er simpelt, historien genkendelig og twistet lettere forudsigeligt, helst på grænsen til det overdrevne. Derfor kræver det en god instruktør, der kender genren, dens klichéer og faldgrupper og som ved, hvordan man manipolerer publikums forventninger og samtidigt opbygger stemning og spænding og det ved Jordan heldigvis. Stalker er en noget ujævn film, men savner man genren, er den bestemt værd at se.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: Greta

Dansk titel: Stalker

Land: Irland/USA, 2018

Instruktør: Neil Jordan

Medv.: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe og Stephen Rea

Genre: Drama, Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 98 min

Dansk bio premiere: 2. maj 2019

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt