Connery

Stadia: Googles nye gaming-platform

Google går i flæsket på PlayStation og Xbox

Google kunne i går løfte sløret for deres nye gaming-platform: Stadia.

Præsentationen var fyldt med store armbevægelser, og ikke uden grund: Google mener nemlig, at de har knøkket nøden for total gnidningsfri cloud-gaming. 

Det betyder at Stadia ikke kræver en dedikeret konsol, men derimod blot en kontrolenhed og en forbindelse til deres streamingservere. 

Når det så er sagt, kræver cloud gaming selvfølgelig nogle heftige servere, der kan levere den spilkvalitet, som alle går og drømmer om. Og her har Google Stadia løftet sløret for en række spændende tal. 

Hver eneste Stadia server-enhed er udstyret med en x86 processor, 16GB RAM og en AMD grafikenhed, der kan levere 10.7 teraflops grafikperformance - til sammenligning lyder den lokale performance på 4.2 teraflops for en PlayStation 4 Pro og 6.0 teraflops for en Xbox One X. 

ANNONCE

Men hvad betyder det så for gamingen? Well, så længe man har en internetforbindelse der er stabil og hurtig, så burde Google Stadia ramme en performance, der lige pt ligger højere end de fleste high-end gamer-PC'er. Samtidig fortæller Google at denne performance også er nok til at eksekvere tilfredsstillende oplevelser på helt op til 8K skærme, med 120+ FPS. 

Google kunne også fortælle, at de allerede har iværksat spiludviklingsstudier, der skal fokusere på at producere eksklusive Stadia-spiltitler, foruden de mange gængse cross-platform titler, der vil ramme Stadia, i samme omfang som vi i dag ser på PlayStation og Xbox. 

Hvis Google Stadia rent faktisk fungerer, som Google selv fortæller, så er dette en banebrydende nyhed - spillere vil kun have brug for en skærm og en controller, og her er der frit valg på alle hylder, man kan bruge smartphones, tablets, PC'er, og endda også Xbox, PlayStation og Nintendo Switch controllere - Alt efter præference og behov. 

Google har endnu ikke løftet sløret for priser, men det forventes at komme til at køre som abonnementsbetaling - akkurat som vi kender det fra streamingtjenesterne. 

Stadia bliver tilgængeligt i løbet af 2019. 

ANNONCE
Google Stadia forklaret
Del

Seneste nyt

Annonce