Connery

Soundboks: Tre unge iværksættere på eventyr i Silicon Valley

Projektet der startede med et anlæg til Roskilde Festival har taget fart.

Et utal af unge bros går og knokler med at bygge transportable lydanlæg, til sommerens udskejelser - hvad enten det er til festival, stranden eller byfester, er det en sikker sag. Problemet er bare, at det tager både tid og penge - og at resultaterne varierer ekstremt, alt efter bagmændenes tekniske færdigheder - og lyst til at makke. 

Men et eller andet sted lige efter det hjemmebyggede anlæg, valgte Jesper Thomsen, Christoffer Nyvold og Hjalte Wieth at lave en business ud af at bygge anlæg af den højtspillende, holdbare og bærbare slags.

De tre gutter havde lige akkurat første udgave af deres produkt klar til sidste års festival-sæson. En lettere ilddåb vil nogen kalde det, men det gav bare mere blod på tanden. Drengene har netop lanceret en Kickstarter-kampagne for deres nyeste produkt.

ANNONCE
Soundboks: Tre unge iværksættere på eventyr i Silicon Valley

Fra Roskilde til Silicon Valley

Roskilde var en succes, og det gav mod på meget mere. I dag er der 14 ansatte på hovedkontoret i København. 

“Vi har altid elsket at være på festival, men vi kunne ikke finde en højttaler, der var god nok til at feste under ekstreme forhold. Så vi besluttede os for at lave vores egen! Det resulterede i, at efterspørgslen var meget større, end vi kunne leve op til i 2015. Siden da har vi arbejdet hårdt på at videreudvikle højttaleren og finde de rigtige samarbejdspartnere, som kunne hjælpe os med at sikre en høj og god udendørslyd. Efter mange måneders hårdt arbejde er vi sikre på, at vi kan levere den mest hårdføre kvalitet og højeste lyd, og vi håber, at vores Kickstarter-støtter kan få glæde af vores produkt, når de skal feste gennem sol, regn og sne.” Siger medstifter af SOUNDBOKS, Jesper Thomsen.

Da vi blev spurgt, om vi havde overvejet at sælge til hoteller, så kiggede vi på dem som om de var idioter - det kunne de godt lide. 

Undervejs i processen med udviklingen af deres nye højttaler har Jesper, Hjalte og Christoffer fået hjælp af nogle af de ultimativt stærkeste profiler indenfor lyd. Den berømte open-source og tidligere JBL-udvikler, Johnny Engberg, har hjulpet med at finde frem til den perfekte udendørslyd, mens et større millionbeløb til finansiering af produktion og ekspansion er sikret fra Jacob Thygesen samt Peter Lyngdorf, der står bag koncernen AUDIONORD og ejer bl.a. HIFI-klubben og højttalerfirmaet Dali.

Hello Silicon Valley

I efteråret 2015 bestemte de sig for at ansøge det populære Y Combinator funding-program, et amerikansk program der har givet luft under vingerne til store selskaber som Twitch, Dropbox, Reddit og Airbnb, for bare at nævne et par stykker. 

"Vi brugte en del tid på at tilpasse ansøgningen til det format de ønskede - kort, konkret og ind til benet. Da vi så fik at vide at vi var gået videre til interview, kørte vi en række mockinterviews med blandt andet andre YC-Alumni, og forberedte os ved at interviewe hinanden.

Vi fik at vide, at grunden til at vi gik videre, er at vi kender vores målgruppe ekstremt godt. Deres præcise forklaring var, at da de spurgte os om, hvorvidt vi havde overvejet at sælge til hoteller, så kiggede vi på dem som om de var idioter - det kunne de godt lide. Så, for at opsummere - vi havde fundet et nichemarked, og tilpasset produktet perfekt til det." Fortæller medstifter Jesper Thomsen.

De tre stiftere tilbringer lige nu tre måneder i Silicon Valley, hvor de arbejder med at udvikle brandet og banker en afdeling op 'over there'. 

Kickstart: Accomplished

Soundboks kickstarterkampagnen er lanceret i dag, og interessen er helt overvældende. Kampagnen giver backers mulighed for at anskaffe den nye SOUNDBOKS til halv pris. Den er udstyret med en ny forstærker-teknologi, og de to genopladelige batterier holder hver især to dage. Den er også bærbar, og med en styrke på hele 119dB spiller den højt nok til selv de største fester. Prisen: 2.799 DKK (normalpris 4799 DKK)

På få timer er projektet allerede fuldt opbakket, (123.000 af 100.000 $ mål, i skrivende stund) så der er kun en vej for Soundboks, og det er frem. 

ANNONCE

Godt arbejde drenge!
 

Hold øje med SOUNDBOKS her:

Web: Soundboks.com

Facebook: Soundboks

Kickstarter: Her. 

Følg gerne med på min personlige side, hvis du primært er interesseret i mine blogindlæg og interviews:

Del

Seneste nyt