Connery

Sony Xperia Z Tablet [Test]

Så blev det endelig tid til et reelt kig på Xperia Z tablet...

5 ud af 6 stjerner
Sony Xperia Z Tablet [Test]
Op mod juletid sidste år testede vi Sonys Xperia S tablet. Den fik nogle gode ord med på vejen på trods af at den fejlagtigt var blevet markedsført som vandtæt. Nu er efterfølgeren endelig kommet på markedet, og denne gang skal der ikke være nogen tvivl om vandtætheden, og vi har derfor også prøvet at stressteste den nye Xperia Z tablet med blandt andet brusebad og en tur i vasken. Alt dette og mere går vi igang med nu:
ANNONCE
Sony Xperia Z Tablet [Test]
Helt grundlæggende er Xperia Z Tablet en 10.1" Android tablet som vi kender dem. Sonys Android theme giver dog styresystemet ekstra kant, som det sagtens kan bruge. Den kan selvfølgelig alt det samme som alle de tidligere tablets før den kunne, så hvad er det nye den bringer til bordet?

Lækkert Design
Designet der føres videre fra Xperia Z smartphone, er simpelt, og ganske praktisk. Dimensionerne lyder på 172x266x6,9mm JA - den er under 7mm tynd, det er altså ret fedt! Det kompakte design sørger også for en vægt på kun 495 gram, der gør den nem at manøvrere rundt med i sofaen eller på farten - og det er over 150 gram lettere end iPad(!)
Materialevalget er endnu en gang faldet på et superlet fiberplastik, der er let men samtidig stærkt som stål. Skærmen er udført i solidt hærdet glas, der også er forholdsvis fleksibelt.
ANNONCE
Sony Xperia Z Tablet [Test]

En yderst holdbar og vandtæt maskine

Z tableten er vand- og støvtæt og er blevet givet certificeringen IP55- og IP57 det betyder at den kan holde til 1 meters vand i 30 minutter, og samtidig kan den også klare vandstråler rettet mod den.
Det er selvfølgelig ikke noget jeg bare tager dem for ordet på, og derfor kom jeg til at se Netflix på den ude under bruseren en dag. Det tog den overraskende pænt, meeeen multitouchskærmen blev altså ret forvirret af bruserhovedets vandstråler og valgte at panikpause maskinen et par gange.
ANNONCE
Bravia skærmteknologi
Skærmen byder på en opløsning på 1920x1200px ikke helt på højde med en Retina-skærm, men det bliver der til gengæld vejet op for med Sonys Bravia teknologi, som vi kender fra deres tv, der virkelig giver billederne mere dybde og liv.

Kameraet på Xperia Z tablet byder på 8.1mpix, ikke nær så meget som på deres smartphone, dog har den stadig HDR, der virker fornuftigt. Nu er det selvfølgelig heller ikke en tablet du skal tage billeder med, så mon ikke det er noget man overlever.

F***ing universal remote!
Xperia Z Tablet har fået en infrarød sender bygget ind i ryggen, det har den fordi Sony skulle blære sig med en virkelig fed universal fjernbetjeningsapp. Den gør det muligt at styre et utal af devices direkte fra tablet, og de fungerer som widgets, så de kan køre samtidig med øvrige apps. Smart.
ANNONCE
Sony Xperia Z Tablet [Test]

Øvrige indfødte apps

De øvrige indfødte apps er ikke noget videre iøjenfaldende, og det er egentlig bare noget man tager for givet. Dog vil jeg lige fremhæve at man endelig kan downloade Playstation Mobile, der giver mulighed for at spille diverse PS store spil på tabletten OG giver mulighed for at styre enheden med en PS3 controller via Bluetooth, og det er altså virkelig liret - og også lidt nørdet.
Batteritiden bliver forlænget virkelig langt hvis man benytter sig af strømstyringsmodellen STAMINA, og den har holdt liv i Z'eren over en halv uge af gangen.


Xperia Z

Xperia Z tablet kommer desuden både med 4G(LTE) og Wi-Fi men så er vi også oppe i den allerdyreste model der koster 4999,- kr.

Det er den flotteste og mest gennemførte Android tablet jeg har haft fingrene i til dato, og der er ingen tvivl om at den langt hen af vejen spiller sig over iPad. Xperia Z tablet får en ekstra stjerne i forhold til lillebror S, ikke fordi den har bedre hardware, for det burde der være kommet på det halve år der er gået, men fordi den gør to ting meget bedre: Designet er vildt fedt og den er virkelig praktisk i forlængelse af støv- og vandtætheden. Bravo Sony, I er virkelig begyndt at levere!
ANNONCE
Navn: Sony Xperia Z Tablet
Styresystem: Android Jellybean
Skærm: 10.1" TFT 24bit 1920x1200px
Processor: Quad-core Qualcomm 1.5GHz
Ram: 2 GB
Vægt: 495g
Kamera: 8.1mpix, 2.2mpix front
Flere hardwareoplysninger

Priser:
16 GB + Wi-Fi: 4000,- kr
32 GB + Wi-Fi: 4599,- kr
16 GB + Wi-Fi + LTE/4G: 5000,- kr
ANNONCE
Del

Seneste nyt