Connery

Sony Xperia 5 IV: Sony har oppet sig med deres kompakte smartphone

Et lille skridt ned fra Sonys topmodel er stadig en veludstyret smartphone

Sony holder stadig fast i deres smartphones - en kategori hvor Sony de seneste år har slået på at være særligt interessant for creators - dem der er glade for kamera-features, video, billede og lyd - det er vel egentlig de fleste af os, men Sony smartphones virker stadig til at være lidt af et nicheprodukt, i hvert fald baseret på hvor mange af dem man egentlig ser ude i den virkelige verden. 

De seneste år har producenten opdyrket deres smartphones omkring to modeller - flagskibet Xperia 1 (6.5") og den mere kompakte - men stadig premium - model, Xperia 5 (6.1")

Med dagens annoncering er Sony ude med deres fjerde generation af de seneste Xperia-modeller, og Xperia 5 IV er stødt til den større 1-model, med et sæt flotte specifikationer. 

ANNONCE
Sony Xperia 5 IV: Sony har oppet sig med deres kompakte smartphone

Vi har længe savnet trådløs opladning i den mere kompakte 5'er model, men det har Sony rettet op på i år - og den nye model er både udstyret med trådløs opladning og kablet lynopladning, der giver 50% batteri på en halv time, til det 5.000 mAh store batteri. 

Batteriet og ladefunktionerne er dog en sekundær overskrift i den nye smartphone, der især gør væsen af sig på kamera-fronten. 

ANNONCE
Sony Xperia 5 IV - Sony Xperia 5 IV: Sony har oppet sig med deres kompakte smartphone Sony Xperia 5 IV

Triple-kameraet på smartphonen er udstyret med tre Sony 12 MP linser, der alle komme med Sonys Eye AF (autofokus) og realtime tracking - alle kameraerne har også mulighed for burst-fire optagelse og kan hver især skyder 120 FPS slowmotion video. 

At Sony benytter 12 megapixel til deres smartphone er ikke en dårlig ting - og fordelen over at vælge 50 eller 100 MP, er et meget hurtigere smartphone kamera, der burde gøre det til en leg at snappe hurtige bevægelser med masser af lys.

Selfiekameraet er også på 12 MP. 

ANNONCE
Sony Xperia 5 IV - Sony Xperia 5 IV: Sony har oppet sig med deres kompakte smartphone Sony Xperia 5 IV

Sony bygger deres smartphone på high-end chippen Snapdragon 8 Gen 1, så den burde kunne følge med de andre hurtigste smartphones på markedet - understøttet af 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. 

Som en af de små high-end mobiler på markedet, holder Sony fast i muligheder for at tilføre ekstra lagerplads i form af et MicroSD kort - og så er der også analogt jack-stik til dine high-end headphones. 

Den 6.1" store skærm holder fast i Sonys 21:9 skærmformat - den er stadig med 1080p opløsning, 120 Hz opdateringshastighed og OLED-teknologi: Altså, en lækker og smooth Sony-skærm. 

Pris og tilgængelighed

Sony Xperia 5 IV lanceres i Danmark i starten af august til en vejledende salgspris på 7.999,- kroner. 

ANNONCE
Sony Xperia 5 IV - Præsentation
Del

Seneste nyt