Connery

Sony Xperia 1 IV: Sony er på vej med ny topmobil

Første smartphone med periskop-zoom?

Sony har annonceret en ny flagskibsmodel, og fortsætter navngivningen med fjerde generation af Xperia 1-modellen: Sony Xperia 1 IV. 

Den nye model har endnu en gang fokus på 'kreativitet', med særlig opmærksomhed på kameraet og skærm. Denne gang prales der med verdens første ægte optiske zoom-linse i en smartphone - en periskop-linse med optisk zoom.

Sony er med på bølgen af Android-flagskibe der benytter Qualcomms højtydende Snapdragon 8 Gen 1 chipset, og går altså ind i konkurrence mod smartphones som OnePlus 10 Pro, Motorola Edge 30 Pro og Xiaomi 12 Pro. 

Det giver smartphonen power nok til at følge med blandt toppen af smartphones, og det har Sony udnyttet til at sætte skub under deres kamera-features. 

ANNONCE
Sony Xperia 1 IV - Sony Xperia 1 IV: Sony er på vej med ny topmobil Sony Xperia 1 IV

Tripple-kamera setuppet består af tre 12 megapixel linser der klarer forskellige jobs; en ultra-wide, en wide og den blærede zoomlinse, der giver 85-125 mm zoom. Desuden understøttes kameraet af en 3D Time-of-flight sensor. 

Alle kameraerne har real-time tracking, og det taler måske særligt til video-kreatører. 

Mere lysstærk skærm
Sony bibeholder en 6.5" stor OLED-skærm, der ligesom sidste år understøtter 4K og 120 Hz opdateringshastighed - årets model skulle dog være 50% mere lysstærk. 

Den samlede pakke lyder som en meget habil smartphone, der ud over Snapdragon-processoren også er udstyret med 12 GB RAM, 256 GB lagerplads og et 5.000 mAh batteri, der understøtter Quick Charge (50% batteri på 30 minutter) og trådløs opladning. 

Pris og tilængelighed
Sony Xperia 1 IV lander i Danmark i juni 2022, hvor den vejledende salgspris lyder på 9.999 kroner. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce