Connery

Sommerferie i: Malta

5 ting man kan opleve i landet, vi bedst kender fra "5 point til..." i Melodi Grand Prix

Da udenrigsministeriets rejsevejledning i midten af Maj opdaterede status på få sydeuropæiske lokationer, steg danskernes interesse for Malta til den højeste siden første coronanedlukning trådte i kraft for over et år siden. 

Rejselængslen er let at spore, og udsigten til at kunne rejse uden for landets grænser i sommerferien er helt forståelig. 

Den lille selvstændige ø-stat, der ligger 90 kilometer syd for Sicilien, er et af verdens tættest befolkede lande - 400.000 indbyggere på et areal halvt så stort som Bornholm (men med betydeligt bedre vejr.)

Den tæt befolkede ø-stat har måske tæt befolkning, men den ret isolerede geografi, har gjort det lettere for Malta at få Covid-19 under kontrol - og den 1. juni er landet klar til at skyde gang i deres vigtigste erhverv: Turismen. 

Men hvad har Malta egentlig at byde på?

ANNONCE
Ørkenvind fra Sahara giver behageligt klima året rundt - her er det et "Farmhouse" man kan feriere i - Foto: Baron Group - Sommerferie i: Malta Ørkenvind fra Sahara giver behageligt klima året rundt - her er det et "Farmhouse" man kan feriere i - Foto: Baron Group

Middelhavsklima med solskin året rundt

Maltas beliggenhed tæt på Nordafrika, med ørkenvinde fra Sahara, giver et behageligt klima året rundt. Her er 300 soldage hvert år, milde aftener og varmt havvand

Mdina er yndet kulisse for Hollywood-film - Sommerferie i: Malta Mdina er yndet kulisse for Hollywood-film

Middelhavets Hollywood

De maltesiske øer er med deres smukke kystlinje, varierede natur og verdensarvs-arkitektur blandt Europas mest populære steder at indspille film og tv. London Times har endda døbt øen"Middelhavets mini-Hollywood". Eksempelvis er dele af første sæson af den ikoniske hit-serie Game of Thrones indspillet på Malta. Blandt indspilningsstederne kan nævnes Mdina, St Dominic's Convent i Rabat og Mtahleb-klipperne.
 
Af film, der er indspillet på Malta, kan nævnes Gladiator, Troja, Captain Phillips, Da Vinci Mysteriet, World War Z og Kon Tiki - med kendte skuespillere som Russel Crowe, Brad Pitt og Tom Hanks og instruktører som Steven Spielberg, Ridley Scott og Michael Bay. Og kulisserne til Skipper Skræk-filmen er stadig en populær turistattraktion på Malta.

Jurassic World, der får premiere denne sommer, er blandt de seneste produktioner på øen. Her har man indspillet scener både i Valletta, Vittoriosa, Mellieha og Pembroke. 

ANNONCE
Alt fra Michelin-restauranter til middage på lokale vingårde, som her i Bella Vista - Sommerferie i: Malta Alt fra Michelin-restauranter til middage på lokale vingårde, som her i Bella Vista

Kulinariske oplevelser

Malta er også rig på oplevelser for madinteresserede. Havet er rigt på fisk og skaldyr, mens de lokale bønder dyrker frugt og grønt. Malta har taget det bedste fra Italiens og Nordafrikas køkkener og gjort det til sit eget. Menukortene byder typisk på et bredt udvalg af retter, influeret af de mange nationaliteter, der gennem tiden har boet på øerne.

Øen har fem Michelin-stjerner samt flere hyggelige lokale restauranter og vingårde. Er man vild med fisk, bør man også besøge den traditionelle fiskerlandsby Marsaxlokk, hvor havnen - foruden fiskerestauranter - bugner af de karakteristiske farverige fiskerbåde. 

ANNONCE
Middelalderbyen Vittoriosa - Sommerferie i: Malta Middelalderbyen Vittoriosa

Spændende historie

Ridderborge, paladser og stenkonstruktioner. Malta er rig på historie og har gennem tiden været beboet af fønikere, karthagere, romere og arabere. I hovedstaden Valletta, der er på UNESCO's verdensarvsliste, er sporene fra korsridderne tydelige. Her kan man gå rundt blandt de sandgule facader i de historiske kvarterer og nyde arkitekturen. På toppen af byen ligger den frodige have Il Barrakka ta Fuq, hvorfra man har udsigt over de tre middelalderbyer Senglea, Vittoriosa og Cospicua, der med sine høje befæstningsmure er populære udflugtsmål.

Historieinteresserede bør også besøge Mdina, der regnes som en af Europas smukkeste byer. Mdina var Maltas første hovedstad og kaldes også for "den stille by". At slentre rundt i de bilfrie gader henleder tankerne på gamle eventyr.

ANNONCE
Grotterne ved Comino  - Sommerferie i: Malta Grotterne ved Comino

Smukke vandreruter

Uanset om man drømmer om en komplet vandreferie eller en afslappende ferie med mulighed for at være aktiv enkelte dage, er Malta og Gozo et godt valg. Forår og efterår er klimaet perfekt til fysisk aktivitet, og øerne har vandrestier og -ruter til alle niveauer og aldre - langs havet, over bakker og gennem landsbyer.

Der er ruter forbi og igennem byer som Mellie Da, Dingli, Gar Lapsi, Fawwara, Wardija. På sydkysten er der også vandreruter gennem fiskerlandsbyerne og Delimara Point. På Gozo ligger mange ruter langs kysten - bl.a. omkring Ta 'Dgiebi nær San Lawrenz, Gordon fyr ved Ghasri, Honoq ir-Rummien ved Qala og San Blas Valley ved Nadur. Den lille ø Comino, der ligger mellem Malta og Gozo, er kun 3,5 kvadratkilometer og derfor også oplagt at udforske til fods.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce