Connery

Sommerens Tour de France-mode er klar

Sport og mode hænger unægtelig sammen, men oftest i form af beklædningen hos udøvere eller sportshold. Der findes dog også flere accessories, der tager en helt ind i sportens verden

Hver sommer er spækket med et væld af forskellige store sportsbegivenheder. Denne sommer overskygges af herrefodboldens VM, mens andre og årligt tilbagevendende begivenheder lige så er at finde på programmet. Et af dem er Tour de France, verdens største og absolut mest populære cykelløb. Og til sådan en begivenhed, hører sig selvfølgelig en række forskellige modeaspekter, der er værd at fortælle om. 

En helt essentiel og uundværlig del af cykelløb er tidtagning. Tidtagning foregår på ure, og disse produceres år efter år. En producent, der i mange år har været synonym med de største cykelløb, er Festina. Det spanske firma, der dog er stiftet i Schweiz, har de seneste 25 år været officiel sponsor for verdens største cykelløb som Giro d’Italia, La Vuelta de Espana og som nævnt tour de France. Indtil for ganske nyligt var det også Festina ure der var officiel tidtager for det store franske cykelløb. 

  

Mode dedikeret til sporten

Festina er ikke bare dedikeret sponsor af sportens største løb. De har i mange år også centreret deres herrekollektioner om en bestemt kollektion, nemlig deres Festina Chrono Bike. Festina Chrono Bike uret er Festinas mest ikoniske chronograph-ur, og det fik en genoplivning i forbindelse med Tour de France sidste sommer.
Igen i 2018 kan man glæde sig over, at Festina har besluttet sig for at producere et herreur i verdensklasse, som en hyldest til den sport, som så mange verden over elsker. Festina Chrono Bike er igen i år et stilrent og stadig sporty ur, men flere brugbare funktioner og et sporty look. Blandt andet har uret som udgangspunkt en rem i rustfrit stål, men den kan også fås med en silikonerem i for eksempel gul, som er den farve, førertrøjen i Tour de France er.

Derudover så har uret tre mindre skiver i den store urskive. Her er der placeret et stopur med sekundtæller, der er ligeledes en minuttæller til stopuret, og den sidste skive viser tiden i 24 timersinterval. Uret tilbyder datovisning og så er det også vandtæt. Altså alt i alt et stilrent ur, der også giver en sporty feel. 

  

Festina var ikke positiv for cyklingen

Selvom Festina nu leverer ure der begejstrer både modeeksperter og cykelfans, så blev Festina i 90’erne og 00’erne forbundet med en af verdens største dopingskandaler. Holdet var nemlig et af de første, der benyttede sig af systematisk doping.

Doping er som bekendt ikke noget, man som brand vil sættes i forbindelse med, men det virker altså til, at cykelfans verden over har tilgivet brandet Festina, siden de i slutningen af 90’erne var indblandet i den førnævnte skandale. 
Nu er de ikke længere involveret i cykelsporten på holdplan, men er i stedet kun storsponsor for løb, og derudover bidrager de altså til modeverdenen, ved at levere stilrene Chrono Bike ure, forhåbentligt de næste mange somre også.   

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Connery.dk Connery.dk

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter

Har du et tip om en god historie, eller vil du have muligheden for at blive model for Connery? Send os en mail på redaktionen@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt