Connery

Sommeren 2023: Danskerne på eventyr i Europas storbyer

Her er de udenlandske byer, hvor du støder på flest danskere i sommerferien

Sommerferien er for mange danskere synonym med rejser til nye destinationer, og efter en lang periode med begrænsninger, er sommeren 2023 en gylden mulighed for at genopdage Europa. Ifølge data fra Booking.com, har danskerne særligt udvalgte favoritdestinationer, når sommerrejsen skal planlægges.

Klassiske europæiske storbyer som Berlin, Hamborg og Prag er i år igen danskernes favoritter. Men der er også overraskende nyheder på listen over de mest populære rejsemål. Sveriges største byer, Stockholm og Göteborg, har sneget sig ind blandt de foretrukne destinationer. Den fordelagtige valutakurs kunne være en årsag til det svenske indtog.

Her er listen over de mest populære destinationer i sommeren 2023 blandt danskerne:

  • Berlin, Tyskland
  • Hamborg, Tyskland
  • Prag, Tjekkiet
  • Paris, Frankrig
  • London, Storbritannien
  • München, Tyskland
  • Stockholm, Sverige
  • Rom, Italien
  • Barcelona, Spanien
  • Göteborg, Sverige
ANNONCE

Når det kommer til rejsepræferencer, er der regionale forskelle i Danmark. Hamborg er eksempelvis mest populær blandt rejsende fra Hovedstaden, mens Berlin topper listen for rejsende fra region Sjælland, Midtjylland og Nordjylland. Rejsende fra Syddanmark søger dog at udforske mindre byer i Europa og Italien, såsom Arona og Riparbella.

Foruden det traditionelle byliv, har vi også samlet nogle alternative attraktioner, du kan udforske i de fem mest populære byer:

Berlin: Spreepark, en forladt forlystelsespark og Teufelsberg, en kunstig bakke bygget af krigsruiner, er ideelle steder for at opdage en anden side af Berlin.

Hamborg: Verdens største modeljernbaneudstilling - Miniatur Wunderland, samt Dialogen im Dunkeln, en udstilling der giver nye perspektiver på blindhed, er nogle af de unikke oplevelser, Hamborg har at byde på.

Prag: Museum of Alchemists and Magicians og Miniaturemuseet er steder, der kan give dig en anden oplevelse af den historiske by.

Paris: Katakomberne og Père Lachaise Cemetery er attraktioner, der lader dig opleve Paris' mørkere side, mens du stadig kan mærke byens kulturelle atmosfære.

London: Sir John Soane's Museum og Leadenhall Market er steder, der tilbyder et indblik i Londons kulturelle og historiske rødder, uden at være overfyldte turistmål.

Husk, at uanset hvor du vælger at rejse hen denne sommer, vil der altid være nye og spændende sider af byen at opdage, som strækker sig ud over de typiske turistattraktioner. Rigtig god rejse!

Denne artikel er baseret på data fra Booking.com, der er samlet fra danskernes mest bookede internationale ophold mellem 1. juli og 6. august 2023.

ANNONCE
Del

Seneste nyt