Connery

Sofie Linde og Nikolaj Stokholm om kreativt kaos og komisk selvkontrol

Sofie og Nikolaj deler deres oplevelser med humor under pres i 'LOL: Den der ler sidst'

I en verden, hvor et grin kan være din undergang, eller i hvert fald under optakten til gallepremieren, på et show der spiller på 'du må ikke grine'-præmissen, sidder jeg overfor Sofie Linde og Nikolaj Stokholm, to af de centrale skikkelser i det humoristiske univers af "LOL: Den der ler sidst". 

Showet er ikke for dem, der er svage i lattermusklerne.

"LOL: Den der ler sidst" er Prime Videos seneste danske bidrag til en voksende international trend indenfor reality-baserede komedieudfordringer. 

Formatet, som oprindeligt blev populariseret i Japan og senere adapteret i flere lande, herunder USA, Australien og Canada, bygger på en enkel, men fængslende præmis: En gruppe sjove mennesker er samlet i et rum, hvor de ikke må grine eller smile i en bestemt tidsperiode. Det skaber en intens og ofte hysterisk sjov dynamik, da deltagerne prøver at få hinanden til at grine, mens de selv kæmper for at holde masken.

I Danmark har konceptet fået en særlig drejning, raffineret - vil nogen kalde den - der afspejler den unikke danske humor. "LOL: Den der ler sidst" samler nogle af landets mest elskede og anerkendte komikere og skuespillere, som alle bringer deres personlige stil og humor ind i et højspændt miljø. 

Sofie Linde, der er tilbage i en ny værtsrolle, der på mange måder er så langt som X Factor, som det næsten kan være. Værtsrollen på et show, hvor Danmarks komiske talenter udfordres til ikke at grine i seks timer.

Linde står som et modtræk til en del af de andre landes versioner af programmet, hvor det ofte er komikere der også står for værtsrollen. Sofies empati og lattermilde facon, der krydret med hendes åbenlyse flair for værtskabs-håndværket, giver værtsskabet en funktion, der bedre end de engelsk-sprogede versioner, formår at bygge bro mellem det der sker i huset - og seeren hjemme i stuen.

ANNONCE
Sofie Linde til gallepremieren på LOL: Den der ler sidst - Foto: Fabian Wester - Sofie Linde og Nikolaj Stokholm om kreativt kaos og komisk selvkontrol Sofie Linde til gallepremieren på LOL: Den der ler sidst - Foto: Fabian Wester

Sofie beskriver oplevelsen som at være midt i et freakshow af en anden verden. "Jeg havde den privilegerede rolle at observere nogle af landets bedste komikere og bare grine," siger hun med et smil.

Nikolaj Stokholm, der står som en af stand-upperne i deltagerfeltet, giver sit syn på udfordringen: "Man ender med at lave ting, man aldrig havde forestillet sig, at ens komiske krop skulle gøre. Det er absurd, men utroligt sjovt."

Sofie Linde deler sin indsigt som vært og dommer: "Det var fascinerende at observere deltagerne gennem 40 skærme, især deres kreative afværgelsesmanøvrer mod latteren." Hun bemærker, at en stor del af hendes job var at kalde smilene, en opgave hun overvejende håndterede selv. Det mest almindelige forsvar, bemærker hun var en stram mund og store, opspilede øjne. 

ANNONCE
Nikolaj Stokholm til premieren på LOL: Den der ler sidst - Sofie Linde og Nikolaj Stokholm om kreativt kaos og komisk selvkontrol Nikolaj Stokholm til premieren på LOL: Den der ler sidst

LOL: Den der ler sidst er for deltagerne en øvelse i selvkontrol og mental styrke. Deltagerne skal holde masken under hinandens konstante forsøg på at få de andre til at grine. "Det var tre meget effektive dage," reflekterer Nikolaj om optagelserne, der foruden de seks stramme timer også bød på forberedelse og efterfølgende interview-sekvenser.

Når det kommer til forberedelse, sammenligner Nikolaj det med at forberede en btyllupstale: "Man sætter alle mulige scenarier op for sig selv, men der er ikke en skid der lykkedes, og så ender man med at stå og flæbe og sige, ja - gu fanden elsker jeg dig"

Det at forhindre et grin var en udfordring, som hver deltager måtte navigere individuelt. "Jeg prøvede mest at lukke ned for mig selv, men i de fleste tilfælde vidste vi ikke, hvis vi havde haft et smil. Der er også bare nogle muskler i det ansigt, der er så høflige - og så smiler man bare anerkendende. Irriterende!" lyder det fra Stokholm

ANNONCE
Trailer: LOL Den der ler sidst
?si=L8ehQ28vDqADsvrm

Spændingen i showet lå i de små detaljer og nuancer, fortæller Nikolaj. "Det var de uventede øjeblikke, der ofte var de sværeste at modstå," siger han. "Såsom mødet med Tobias (Dybvad) og Martin (Brygmann), der var meget udfordrende."

Sofie og Nikolaj er enige om, at "LOL: Den der ler sidst" er en unik oplevelse, der presser grænserne for både deltagere og publikum. Det er et show, der handler om mere end blot at vinde; det er en udforskning af humor, det absurde og velsagtens også en slags menneskelig udholdenhed.

LOL: Den der ler sidst har premiere på Prime Video den 29. december 2023. Her kan du foruden Linde og Stokholm, også opleve Søs Egelind, Jesper Ole Feit Andersen, Natasha Brock, Mahamad Habane, Eva Jin, Tobias Dybvad, Sofie Jo Kaufmanas, Rasmus Botoft og Martin Brygmann.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce