Connery

Smukfestgæster har betalt kassen for at bo i en svinesti

33.000 for at bo i en luksus svinehytte

De første dedikerede campister tjekkede allerede ind på Smukfest i lørdags, og den slags campinggæster findes i vidt forskellige typer. Nogle er sparsomme og tager et lille enmandstelt fra Harald Nyborg, andre er mere forberedte og bygger camps med kæmpetelte - og så er der selvfølgelig de luksussvin, der har betalt sig for, at andre klarer alle de hårde forberedelser. Det gælder blandt andet de legendariske Can Sleep - men også, og måske endnu mere opsigstvækkende: En række faktiske svinehytter, der er blevet omdannet til luksus-overnatning for en håndfuld velpolstrede festivalgæster. 

I år har Danish Crown sat 15 luksus-grisehytter i auktion på Lauritz.com, og denne gang er der blevet betalt rekordhøje beløb. Det højeste hammerslag lyder på ikke mindre en 33.000 kroner for overnatning i en luksus-grisehytte med el, køletaske, madrasser og inkluderet brunch.

Overskuddet fra auktionerne går ubeskåret til projektet Madskoler, som børneorganisationen 4H står bag i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.

Smukfestgæster har betalt kassen for at bo i en svinesti

Det er andet år i træk, at støtten går til Madskoler, og der begynder at tegne sig et mønster, mener Agnete Poulsen fra Danish Crown, der er ansvarlig for ”Friland – Danmarks smukkeste svinesti”, som området med de luksuriøse grisehytter hedder.

"Gang på gang bliver jeg forundret over, at folk har så stort engagement. Festivalgængerne kommer, fordi de vil have en fest, men vi kan også se, at det er, fordi de vil støtte et godt projekt som Madskoler" fortæller Agnete Poulsen.

Overnatningskonceptet er døbt Pig Me, og er altså kun for auktionsvindere. Om hytternes indretning skriver Smukfest

"Pig Me" er specialindrettede grisehytter på cirka 6 m2, som holder regnen ude og hyggen inde! Der er redt op med dyner, puder og linned til to personer. Der er naturligvis indlagt lys og strøm, så du kan få nyt liv i din telefon, mens du selv lader op. Der er et stort vindue i endevæggen, og desuden er der en køletaske i hver hytte og små delikate forkælelser. Endelig kan alle hytter naturligvis aflåses, så dine ejendele er i sikkerhed, mens du fester igennem i skoven.

Pig Me ligger på campingområdet Skanderborghus med fem minutters gang til festivalpladsen. På området kan du blandt andet nyde en svinelækker morgenmad i æg & bacon-baren, og så ligger du direkte ud til Skanderborg Sø med alt, hvad det indebærer: Badebro, frisk søluft og en mageløs udsigt.

Del