Connery

Smart lys: TP-Link Wi-Fi [Test]

WiFi giganten har lanceret deres bud på smartbelysning

TP-Link er en kæmpe spiller på markedet for routere og andre wifi-produkter, og derfor er det heller ikke overraskende, at de har kastet sig over infrastruktur til det smarte hjem. I denne omgang er det blevet til en omgang smart-pærer, der gør en del mere, end bare at tænde og slukke. 

Seriens fire Wi-Fi-pærer kommer med en række forskellige features. LB100 and LB110 har mulighed for at dæmpe lysitensitet. Det samme gælder for LB120, men her kan man også regulere pærens farvetone, alt efter om foretrækker et koldt eller varmt lys. LB120 kan også sættes i et såkaldt Circadian Mode - dvs. at pæren kan indstilles til gradvist at regulere lyset i ens soveværelse til fx at tænde på et 3 pct. lysniveau kl. 7:00 om morgenen og fem minutter senere stige til 15 pct. osv. for på den måde at give kroppen en naturlig opvågning.

Med series topmodel, LB130, kan man desuden vælge mellem alle farver i spektret - og med hele 16 millioner farver at vælge imellem giver det rig mulighed for at lege med hjemmets belysning. Fx kan man sætte fuld knald på farverne til en festlig aften med gode venner, men derimod vælge dæmpede og rolige farver til en romantisk middag eller en stille filmaften.

Jeg har haft topmodellen LB130 på prøve, for lige at få en føler for systemet. 

Pærerne kan styres direkte via hjemmets wifi, ved hjælp af TP-Links Kasa-app. I modsætning til mange andre smartlys systemer, er det ikke nødvendigt med en særskilt wifi-router, til lyssystemt - og det er en stor force. Installationen er hamrende enkel. Skru pæren i din lampe - og allerede nu virker den som en ordinær LED-pære. 

Herefter fyrer du op for Kasa-appen på din smartphone, og bliver nu præsenteret for at styre både dæmper-funktion, 16 millioner farver og andre smarte features: Der man så gerne vil gøre smart, er for eksempel, at pæren skal begynde at lyse fra morgentimerne, og slukke på det tidspunkt, du plejer at gå i seng. Pærerne kan også styres uden for hjemmets vægge, hvis man opretter en konto på appen. 

60 watts-pæren kan ud over de mange farver, også gengive et bredt spektre af hvidt lys, faktisk op til 9000K (dagslys), og kører man på den indstilling, kan man finde selv de mindste støvkorn i køkkenets kroge. 

Ønsker man at udbygge systemet med andet end lys, er det også en mulighed - men hertil bør man tilkøbe TP-links smart home router. Med den tilkoblet kan man for alvor trylle med elektronikken, blandt andet ved hjælp af sensorer og TP-links smart-switches, der kan sættes mellem dine øvrige el-artikler, og blandt andet sætte kaffemaskine og andre herligheder på timer. (Og ikke-smarte lamper.)

Det fungerer upåklageligt, og setuppet er det letteste jeg indtil videre er stødt på. Det eneste man kunne ønske sig, er en lavere pris på farve-pæren, men det er nok ikke realistisk, når man kigger på de øvrige farvede smartpærer i feltet. I hvert fald lige nu. Til gengæld er prisen for LB100 pæren med dæmpbart hvidt lys, på 199,- kroner, ganske medgørlig. 

TP-link smartbulbs

Pris og tilgængelighed

Alle modellerne i serien er snart tilgængelige hos udvalgte forhandlere og online til følgende vejledende udsalgspriser:

LB100 - 199 kr.

LB110 - 249 kr.

LB120 - 299 kr.

LB130 - 449 kr. 

Læs mere på TP-link.

Del

Seneste nyt