Connery

Smart Home opgradering: Sådan bliver dit ældre hjem smartere end gennemsnittet

Har du leget med smart home lyskilder? Wiser Smart Home er en next level

Renovering af ældre boliger kan være en udfordrende proces, fyldt med usikkerheder om, hvad man skal opgradere og hvordan. Mens traditionelle opgraderinger som nyt gulv, maling og isolering er kan virke indlysende, er det også værd at overveje mere moderne løsninger, der bringer dit hjem ind i det 21. århundrede.

Her taler jeg selvfølgelig om en gennemgribende smart-home-ficering. En der ikke bare øger gadgetniveauet, men også giver mulighed for mere overkommelige strøm- og varmeregninger fremover. 

En sådan løsning er Wiser Smart Home-systemet fra Schneider Electric. 

Inden vi går videre, så skal jeg lige forklare dig, hvorfor jeg er vild med tanken om et rigtigt smart hjem.

Jeg har leget med smart home, både her på siden og i det private, lige siden jeg fik fingrene i det allerførste Philips Hue startersæt. Udviklingen har både været imponerende og imponerende hurtig at skulle følge med i.

I dag kan praktisk talt alt der kører på strøm i og omkring dit hjem gøres "smart", men jeg har erfaret at der er en række områder hvor det primært giver rigtig god mening, og det vender jeg tilbage til.  

Det største smertepunkt ved smart-home grej

Jeg har identificeret det allerstørste smertepunkt omkring "det smarte hjem", og det dukkede for første gang op for 3 år siden, da jeg flyttede sammen med min kæreste. En smart gadget, er kun smart så længe den er forbundet - både til nettet og til direkte strøm. 

En af de helt store udfordringer her, er at de fleste (I mit tilfælde, min kæreste) som ikke lige lever og ånder smart home og gadgets, per automatik vil tænde og slukke lyset på den nærmeste kontakt - og hvis det sker på en gammeldags "dum" kontakt, kan alt hvad du har tilsluttet den være nok så smart - enheden er offline! En evig kilde til frustration

Så da vi i foråret købte et ældre parcelhus, til lettere renovering, besluttede jeg mig for, at det skulle udstyres med et smart smart home system. Efter nogen tids research, var løsningen rimelig klar - et besøg i et af udstillingshusene "Fremtidens Hjem", viste mig at et hjem kan være ægte smart, og i dette tilfælde var løsningen et integreret system, der simpelthen gør de faste installationer smarte: Wiser Smart Home systemet. 

Løsningen?

Wiser-systemet er udviklet af Schneider Electric, og er en del af Lauritz Knudsen-sortimentet. LK er mærket der står bag praktisk talt næsten alle stikkontakter og betjeningstryk i danske hjem - og derfor et oplagt valg, fordi eksisterende ældre installationer i mange tilfælde kan udskiftes 1-1 med nye smarte løsninger. 

Mens det er forholdsvist håndgribeligt at se sig ud af at installere et integreret smart home i elinstallationerne, når man bygger nyt, har det været en smule sværere at gennemskue hvordan og hvor man skal starte, hvis man som mig ønsker at opgradere et ældre hus, og derfor glæder det mig, at Schneider Electric har sagt ja til at medvirke i en artikelserie, hvor jeg dykker dybere ned i systemet, så det ikke blot fremstår som elektrikersnak og fagsprog. 

Hvorfor Smart teknologi i en gammel bolig?

Introduktionen af smart teknologi i ældre hjem kan måske lyde modstridende, men fordelene er mange. Jeg har allerede været inde på min primære udfordring, men der er en lang række fordele, som får den indledende investering til at give mening. 

  • For det første kan du forbedre dit hjem energieffektivitet, hvilket ikke kun er godt for planeten men også for din pengepung. 
  • For det andet giver det dig mulighed for at skabe en mere behagelig og tilpasset atmosfære i dit hjem, noget som kan styres med et enkelt tryk på din smartphone.
  • For det tredje er der en mulighed for at øge sikkerheden og trygheden omkring dit hjem - ikke kun med overvågningskameraer, men også med røgsensorer, vandalarmer og andre sensorer. 
ANNONCE
Smart Home opgradering: Sådan bliver dit ældre hjem smartere end gennemsnittet

Hvad er Wiser?

Wiser er et fleksibelt og omfattende smart home-system, der tillader dig at kontrollere alt fra belysning til opvarmning og meget mere direkte fra din smartphone. Det med at kontrollere det fra smartphonen er en ting - men endnu vigtigere, hvis du spørger mig: Muligheden for at automatisere. 

Wiser kan integreres relativt smidigt med mange af de elektriske systemer og apparater, der allerede findes i ældre hjem, hvilket gør det til et oplagt valg for dem, der leder efter en moderne opdatering uden det besvær, der ellers kan følge med. Wisers sortiment er ganske bredt, og for ikke at tabe pusten, giver det mening at kigge på de forskellige punkter, hvor systemet kan gøre dit hjem bedre. 

ANNONCE

Smarte Termostater optimerer indeklima og økonomi

En af de mest effektive måder at bruge Wiser-systemet på er ved at integrere smarte termostater i dit ældre hjem, der nok er udstyret med mere end en enkelt radiator. 

Wisers radiatortermostater tillader dig at styre varmen i hver enkelt zone af dit hus, hvilket betyder, at du meget lettere kan styre, ikke at varme ubrugte værelser op. Det forbedrer både indeklimaet og din økonomi, da du kun bruger energi, hvor det faktisk er nødvendigt.

Trådløse pucks øger komforten

Et andet attraktivt aspekt af Wiser er muligheden for at installere trådløse pucks til lampeudtag og stikkontakter. Pucks er små enheder giver dig mulighed for at styre belysning og andre elektriske apparater via din smartphone. Forestil dig at kunne tænde og slukke lys eller aktivere apparater, selv når du ikke er hjemme. Det er en bekvemmelighed, der gør hverdagen lidt lettere.

Sikkerhed gennem overvågning

Wiser-systemet kan også integreres med smarte sikkerhedskameraer og dørlåse. Dette giver dig mulighed for at overvåge dit hjem direkte fra din smartphone, hvilket kan give en ekstra følelse af sikkerhed og tryghed.

Tidsplanlægning, rutiner og automationer

Med Wiser kan du programmere tidsplaner for forskellige systemer i dit hjem. Dette er særligt praktisk, hvis du har en regelmæssig daglig rutine. Du kan f.eks. indstille termostaterne til at justere temperaturen kort før du står op, eller tænde lysene, lige inden du kommer hjem fra arbejde.

Integration med stemmeassistenter

Wiser er kompatibel med populære stemmeassistenter som Google Assistant og Amazon Alexa, hvilket gør det endnu nemmere at styre dit hjem. Du kan f.eks. bede din stemmeassistent om at tænde for varmen eller slukke lysene, hvilket er en bekvemmelighed, der kan være særligt værdsat i et ældre hjem, hvor man måske ikke har lige så nem adgang til moderne faciliteter.

Fjernadgang
Er du på ferie eller på forretningsrejse? Med Wiser kan du styre dit hjem, uanset hvor du er i verden, så længe du har adgang til internettet. Dette giver dig mulighed for at overvåge dit hjem og tilpasse det efter behov, selv når du er langt væk.

ANNONCE

Den økonomiske gevinst og den trinvise forbedringsplan

 

At bringe et ældre hjem ind i den moderne tidsalder behøver ikke at kræve en total omstrukturering. Med Wiser Smart Home kan man gøre små, skridt-for-skridt opgraderinger, der har en mærkbar indflydelse. Og den indledende investering kan over tid betale sig tilbage i form af lavere energiregninger og ikke mindst øget komfort.

I den kommende tid, dykker jeg ned i, hvordan jeg ser systemet integreret i Parcelhus på en meningsfyldt måde, der kan tages i flere etaper, så økonomien kan nå at fælge med. Alle øvrige dele i artikelserien vil blive tilgængelig herunder. Det hele starter med en god internetforbindelse og en Gateway. Stay tuned.

ANNONCE
Smart Home opgradering: Sådan bliver dit ældre hjem smartere end gennemsnittet
Del

Seneste nyt