Connery

Sluk lortet!

Advarsel: Kan indeholde galde.

Kender I det, at man sidder i biografen, har betalt sin svinedyre billet og guldbelagte popcorn og sodavand-vand (mindst to tredjedele vand, ellers er det simpelthen for overvældende en smagsoplevelse), og bare gerne vil se sin film?
Sluk lortet!
Det gør de folk, der ejer biograferne, ikke. Ellers ville vi ikke blive trakteret med så massive reklameblokke, at det får TV3 til at ligne en østeuropæisk statsradiofoni anno Jerntæppet. Det er rent ud sagt uudholdeligt, og der findes kun en grund til, at jeg ikke smider popcorn på fremmede og råber som en galning af fremviseren: Mobilkampagnen. Jeg er helt pjattet med tanken om, at folk af en stor stemme fra alle sider bliver beordret til for en sjælden gangs skyld at slukke deres elendige, larmende og ucharmerende plastikæsker helt, helt ned. Faktisk burde der opsættes massive højttalere på alle gadehjørner, der fem gange dagligt, ligesom bønnekaldene i muslimske lande, højlydt insisterede på, at alle slukkede det lort til en forandring!
 
'Er det stadig Morfar-uge på Connery.dk?' kunne man nu spørge, hvis man gik og havde lyst til en flad og et gnavent fnys fra en allerede midaldrende 19-årig. Nej, det er ikke i et anfald af teknologiforskrækkelse eller medlemskab af Konservativt Folkeparti, at jeg føler som jeg gør. Jeg hader bestemt ikke mobiltelefoner. Tværtimod synes jeg, de er en genial opfindelse, der potentielt kan bringe folk tættere sammen og gøre det nemmere, at holde sig i kontakt med folk, man måske ellers ikke ville orke at snakke med.

Det jeg får mavesår over, er den nye generation af mobilmongoler, der bruger dem mindre som kommunikations- og mere som irritationsredskab. Af en eller anden grund kan mobiltelefoner avle uforholdsmæssigt mere idioti end tilsvarende dagligdagsudstyr. Bredden er stor, lige fra den imbecile insisteren på at snakke højt i den i toget, så alle omkringværende bliver præcisionsbombet med detaljer om maveonder, eksem og tamponmærker, til at slå klappen på sin klapmobil ud med en elendig, pseudocool enhåndsbevægelse, som om der her var tale om cutting edge gear i Bond-klassen, og ikke et stykke abonnementsluder til 39,95.-. I protest mod de unge mobilproletarers "en ny hver uge"-koncept, vil jeg fremover kun bruge en mobil fra den tid, hvor de vejede som en lastbilmotor og antennen skulle foldes ud tre gange. Da bliver det også interessant at blive bestjålet i byen, og se burgerfede 16-årige opgive at slæbe byttet væk uden trillebør.
ANNONCE
Sluk lortet!
Den værste manifestation af mobildjævlen er dog en af deres relativt nye og fancy funktioner. Jeg vil ikke sige, at det var en dårlig idé, at kombinere mobiltelefonen med mp3-afspilleren. Slet ikke. Jeg siger blot så meget, at hvis jeg een gang til skal lægge øre-næse-hals til en flok bebumsede, Bacardistinkende tweens i bussen, der tror at deres mobils 0,33 kr.-højttaler retfærdiggør kollektiv og påtvungen Scissor Sisters/Beyoncé/Shakira, så...gør jeg noget grimt og ulovligt.

Jeg ved ikke, hvad de forestiller sig. At alle vil begynde at holde spontane gadefester, båret på vingerne af æggende plastiklatinrytmer i mågeskrigsmono, hormoner og duften af Cultshaker? Uanset, hvad tankegangen bag måtte være, hepper jeg på, at vi starter endnu en vandrehistorie om eksploderende Nokiamobiler og får deres fedtede fingre af de afspillerknapper.

Det er muligt, at det ovenstående virker en kende bittert og mavesurt. Nuvel. Min pointe kunne i virkeligheden være, at vi alle bør tænke lidt over, om vi lader os rive med af forfladigende teknologi, og glemmer vigtigheden ved at samtale med rigtige, levende mennesker ansigt til ansigt i fælles forståelse og intimitet. Nej, vent, jeg hader at snakke med mennesker, glem det pis. Lad os se, pointen kunne være, at de eneste sms'er jeg får, lyder "Du har 100 kr. taletid og 400 bonussmser tilbage" og "hvor har du dt her nr. fra?! svin!".

Det kunne også være lidt af begge dele. *smiler*
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce