Connery

Skyscraper (Anmeldelse)

Danske Roland Møller giver Dwayne Johnson sved på panden.

2 ud af 6 stjerner
Skyscraper - Trailer
United International Pictures - Skyscraper (Anmeldelse) United International Pictures

Come to Hong Kong, we'll get together, have a few laughs

Efter en ulykke på jobbet der kostede den tidligere FBI agent Will Sawyer (Dwayne Johnson) halvdelen af det ene ben, har han lagt livet som FBI-agent bag sig og arbejder nu i stedet som sikkerhedsagent. Derfor er han og hans familie Sarah (Neve Campbell) samt tvillingerne Georgia (McKenna Roberts) og Henry (Noah Cottrell) flyttet til Hong Kong, hvor forretningsmanden Zhao (Chin Han) har bygget verdens højeste bygning - en imponerende Hi-tech, top moderne skyskraber, og Will skal sikrer at sikkerheden er som den skal være, så den tårnhøje forsikring kan blive godkendt, og den øverste del af bygningen kan åbnes for beboere.

ANNONCE
United International Pictures - Skyscraper (Anmeldelse) United International Pictures

Tårnhøje helvede

Hvad Will ikke ved er, at terrorister har indtaget bygningen og efter en række eksplosioner omdanner højhuset til et flammende helvede, hvor hans familie er fanget på 96. etage. Will er derfor i et desperat kapløb med tiden i forsøget på at redde sin familie ud, før det er for sent.

ANNONCE
United International Pictures - Skyscraper (Anmeldelse) United International Pictures

Yippee-ki-not-so-yay

Filmens handling kan ikke undgå at lede tankerne over på action-mesterværket Die Hard, men Skyscraper når aldrig samme højder, som filmen der gjorde Bruce Willis til megastjerne tilbage i 1988. Dertil er filmen alt for urealistisk og overdreven i sine actionsekvenser og karaktererne for tynde og nærmest tegneserie-agtige klichéer.

ANNONCE
United International Pictures - Skyscraper (Anmeldelse) United International Pictures

Hvad drikker Møller…???

Hverken danske Roland Møller, der spiller hovedskurken eller Dwayne ”The Rock” Johnson, der som sædvanligt yder sit bedste, kan redde den kedelige historie og de pinlige replikker. Problemet ligger i filmens første halvdel. Karaktererne bliver simpelthen ikke bygget godt nok op til, at publikum føler nok for dem, og Skyscraper ender derfor blot som en serie af endeløse action-setups - den ene mere latterlig end den anden. Med andre ord føles Skyscraper mere som sommers bundskraber frem for højdepunkt.

ANNONCE
Drengerøvs faktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60 %

Teknisk information:

Original titel: Skyscraper

Land: USA, 2018

Instruktør: Rawson Marshall Thurber

Medv.: Dwayne Johnson, Neve Campbell, McKenna Roberts, Roland Møller, Pablo Schreiber, Chin Han, Noah Taylor og Byron Mann

Genre: Action/Krimi/Drama

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Atmos/Dolby Surround 7.1/DTS/Auro 11.1

Spilletid: 102 min

Dansk bio premiere: 12. juli 2018

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce