Connery

Skuespil er for alle

Vær dig selv - hvis du kan

Det er nemt at tillægge sig selv udtryksformer og opførselsmønstre, hvorimod det er langt sværere at være sig selv 100%, hele tiden. Mennesker agerer i gennem livet på mange forskellige måder.
Skuespil er for alle
Man kan tillægge sig selv nye "væremåder" på forskellig vis - for eksempel ved at udtrykke, handle eller omgås andre på en bestemt måde. Det at fungere i en dagligdag mere eller mindre ved hjælp af en facade er ikke et sjældent fænomen. Du har sikkert lagt mærke til folk i din folkeskole, på din uddannelsesinstitution, på din arbejdsplads og i det hele taget folk i din omgangskreds, der tydeligvis opfører sig på en måde, der udstråler falskhed. Har du mon selv gjort det på et tidspunkt dit liv?

Hvis man gør noget, der strider i mod ens naturlige handlemåde, må man hermed have udført handlingen på grund af inputs fra et andet sted. Forestil dig, at du ser og eller hører en person gøre noget fedt og innovativt; som en helt basal menneskelig reaktion vil du prøve at efterligne handlingen (det er måske i virkeligheden sådan, mode opstår?).

Barndommen er fyldt med sjov og ballade, og ungdommen er fyldt med forvirring og stillingtagen. I barndommen er konkurrencen børn i mellem på et sådant plan, at alle kan være med. "Jeg vil også have en rød ballon" er et billede, vi alle kan forstå. Ungdomsårene er en helt anden snak. Som teenager er man konstant på udkig efter en identitet, og her er der ikke ret langt fra højre til venstre, mainstream til rebel og blondine til brunette. Resultatet af dette faktum - at man som værende teenager helt naturligt skal vælge - er, at man vil gøre ting, som strider i mod ens umiddelbare instinkt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce