Connery

Skolestart

Nu starter mange folk atter snart i skole, og det er derfor på tide at få styr på alle de tricks der gælder, hvis du vil have en god karakter.

Sommerferien er for manges vedkommende ved at være slut, og det er derfor tid til en genopfriskning på skolegangen.
Skolestart
Til at begynde med skal det siges, at målgruppen for denne artikel hovedsageligt er alle studerende bortset fra nørder. Men den kan dog til nød også læses af forældre, der gerne vil hjælpe deres børn den rigtige vej igennem skolesystemet. Den lette, den sjove og den maximalt berusede vej.

Og hvis du nu sidder og tænker: "Jeg er hverken studerende eller far/mor - Men kunne da godt tænke mig at læse den alligevel" jamen så gør det - for guds skyld! Tidsspilde længe leve!

Tilbage til emnet: Det er efter min mening meget vigtigt, at man har det sjovt i, samt efter skole. Man skal have masser af tid til vennerne, tage til fester og drikke hjernen ud. Men da man også skal tænke nogle år fremad, og ikke bare leve i nuet, er det utrolig vigtigt at man kan lave det unødvendige skolearbejde på en nem, men effektiv måde.

Her er nogle råd til, hvordan du på bedst mulig maner kommer igennem de ting, der hører skolen til:
ANNONCE
Skolestart
Lektierne:

Den største skolerelaterede hindring for de sjove aftener, er alle de skriftlige afleveringer. Når man først har overstået folkeskolen og er begyndt på en af de videregående uddannelser, som fx gymnasiet, hagler det konstant ned med disse party-nedbrydere. De er altid et helvede og det er derfor vigtigt at de kan overstås på kortest tid med et godt resultat.

Her er det meget vigtigt at I ikke selv laver opgaverne. Det tager tid, og tid er spildt øl. I skal derimod finde klassens stakkel (nørd) og bede ham om hans opgave. Det hænder dog at disse personer ikke vil udlevere den, og man må derfor gå til step 2: Tilbyd personen et venskab - Et venskab er noget de fleste nørder mangler og det gør dem altid bløde i knæene.

Desværre sker det også nogle gange at der ingen nørder findes i ens klasse. Men også dette er der råd for, hvorfor tror I sider som Studienet.dk og Studieportalen.dk er lavet? (For dem som ikke kender dem, er det begge sider, hvor du kan downloade en masse opgaver. Disse opgaver er for det meste lavet af nørder, og er derfor af en hvis kvalitet, men uploadet af de "normale" som tilbød et venskab. En skide smart "opgave cyklus" som gavner rigtig mange. Lidt ligesom økosystemet.

Men, når du har fået fingrene i den pågældende opgave, skal du i gang med arbejdet. Det er dog yderst vigtigt, at du ikke starter før i absolut sidste øjeblik. Hvis dette imod forventning alligevel sker, kan det få alvorlige konsekvenser.

Selve afskrivningen kan du dele op i en let og en svær metode. Den lette er for dem som overhovedet ikke gider lave noget - her ændre du bare navnet og layoutet (skriftstørrelse, skrifttype og centrer/venstrestil).

Hvis du vælger denne lette metode er det dog meget vigtigt at du ikke afleverer til tiden. Du skal vente til dine klassemedmennesker har fået deres opgave tilbage. Det kan være risikabelt hvis læreren har en god hukommelse, men hellere leve livet farligt, end at leve livet som stræber.

Den lidt sværere, men mere resultatrige metode, er hvor du finder alle de vigtigste detaljer i hans/hendes opgave og skriver dem ned i stikordsform. Herefter kigger du så på stikordene og skriver opgaven selv. Din og den pågældende persons opgave vil derfor ikke ligne hinanden.

Hvis du vil gøre det rigtig godt, kan du finde vigtige detaljer fra flere forskellige opgaver. På denne måde opnår du ofte en højere karakter end dem du har skrevet af efter, og det vil derfor være dem, og ikke dig, der bliver taget for afskrivning. Alt sammen noget som kan bruges som en lille "humør-spreder" på næste druktur.
ANNONCE
Skolestart
I timerne:

Det vigtigste i timerne er, at du ser ud som om du følger med og er interesseret i det læreren nu vrøvler om. Men hvis du vil score en ordentlig årskarakter, skal du også deltage i debatten. Ikke hermed sagt at du behøver forberede dig derhjemme, du skal bare læse en smule forud i teksten, imens de andre diskutere starten.

Hiv så fat i forskellige pointer og spørg om ting der kommer længere fremme i teksten, på en konstaterende måde. Som fx: "Jamen, var Elton-John ikke homoseksuel?".

Men som sagt skal skolen være til at overkomme. Du skal derfor bare være med i debatten i 15-20min, hvorefter læreren har noteret at du er velforberedt. Herefter kan du proppe iPod"en i ørene og læreren vil ikke spørge dig mere.

Lærerne:

At fedte for lærerne virker altid. De siger selv at det ikke gør, men det er en stor løgn. Det skal dog siges at vi ikke lever i stenalderen mere, hvor et rødt æble kan gøre det. I dag skal der lidt flere penge på bordet, eller også skal vi tvinge os selv til at sige: "Hej" hver gang vi møder jordens største djævle.

Hvis vores lærere har en specielle former for interesser (som fx fodbold), så snak for himlens skyld om dem med personen i frikvartererne. Det er alt sammen noget der giver kegler - og keglerne er dem der i sidste ende bliver forvandlet til en karakter. Hvorfor så ikke få efter en Strike?

Håber det er noget folk kan få glæde af i det kommende år. Hvis ikke så er jeg ked af, at have spildt jeres tid.Hvis en, eller flere af jer, skulle sidde inde med et godt trick eller to så kom ud med det - det kan jo være vi andre kan benytte os af det.

Alle kneb gælder!

Denne artikel skal på ingen måde tolkes som en opfordring. At benytte sig af ovenstående er på eget ansvar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce