Connery

Skive Beach Party

D. 30 maj slog Skive Beach Party endu engang dørene op for 3 dage med fest og farver.

3 ud af 6 stjerner
Torsdag d. 30maj slog Skive Beach Party dørene op for dette års jyske fest. Og nu flyver der måske nogle spørgsmål igennem dit hoved, evt. lidt i regningen af 'hvor ligger Skive henne?' 'hvad skulle Skive have, som andre festivaler ikke har?' 'er billetten oplevelsen værd?' og uden tvivl tusinde andre.
ANNONCE
Skive Beach Party
For at slå det fast, så ligger Skive 1½ time i tog fra Århus, 3½ fra Odense og ca. 5 timer fra Kbh. nær Limfjorden, og ca. 30km. fra Viborg. Når man, som jeg selv, kommer fra en større by virker Skive umiddelbart tam, og uden større udfordringer. Det kan også let ske at den er, men denne ene gang om året blomstre byen til noget helt specielt.
Ved indgangen er der lang kø til at få vekslet sin billet til et gyldigt armbånd, solen står højt og stemningen er ikke at tage fejl af, - nu skal der festes. Inde på pladsen er der allerede koncerter i gang på de tre scener, og man kan godt mærke at festivalen allerede har sat årets standart for andre af samme slags.
Jeg går ind på pladsen og kigger mig omkring. Hurtigt får jeg øje på 'store scene', hvor der endnu ikke er gået nogle på. Bagerst på scenen står der nogle, helt ude af proportioner, store sikringer (som dem der sidder i en rør-forstærker til guitar). I midten står der, som der jo ofte gør, et trommesæt, og i siderne er der rigget op til både guitar og bas. Det står ikke helt klart hvem der skal til at indtage scenen, men 5 min efter er der ikke længere nogen tvivl. Kim Larsen, den nu fynsk bosatte trubadur og hans slæng kommer vadende ind på scenen.  Og efter ca. 40år kan han stadig levere et show i verdens klasse. Imellem numrene 'hygge' snakker han lidt, og får virkelig publikum med, så man virkelig kan se at han er scene vant. Til alles glæde spillede han også nogle af de gamle numre som rabelderstræde og mange andre.
ANNONCE
Skive Beach Party
Da han valgte at slutte af var jeg en af de hurtige som gik videre ind på pladsen, og jeg kiggede på mit program for festivalen. Der stod at de næste der skulle spille var Danmarks 'nye gasolin', - Magtens Korridorer. Konferencerne kommer ind, og begynder at snakke løs som sådan nogle nu engang gør, og deres afsluttende ord lyder: 'Hvis - hvis der er nogle tilstede som hedder Anne Grete, så bør i nok rykke omring 40m. væk, for her kommer - MAGTENS KORRIDORER'. Efter den flotte præsentation kommer Johan Olsen & co. glade og veloplagte ind på scenen, og i takt med at de kommer længere ind i deres set begynder det at koge mere og mere foran scenen. Bandet spiller numre som Lorte Parforhold, Nordhavn Station og Sara Har..., og et godt stykke inde i settet introducerer de nogle nye numre, helt friske fra øvelokalet. Man får virkelig en god fornemmelse af at der er et nyt album på vej fra drengene, og efter at høre de nye numre er der virkelig noget at glæde sig til. Efter nogle flere numre fra deres album Friværdi slutter de af, men det er ikke nok for publikum, - de har jo ikke spillet Hestevisen endnu. Og efter nogle råb om ekstra numre, kommer bandet da og så ind. De spiller et nummer mere fra den 'gamle' plade. Folk begynder at virke lidt skuffet over at Danmarks ynglings hestesang ikke er blevet spillet. Dette er dog helt uden grund, for nu begynder tonerne at flyde ud af højtalerne, og der er ingen tvivl, - folks forhåbninger er blevet indløst.
Bandet går af scenen med stil, og ligger pladsen åben for de næste bands der skal spille.
Jeg bevæger mig lidt rundt på pladsen, og prøver at observere folk gang på festivals pladsen, og jeg kan hurtigt se at det, som på de fleste, hvis ikke alle festivaler er øllen, som tiltrækker folk. Stemningen her på dag 1 er uovertruffen, og den forværres langt fra af at 'solen sikker fra en fuldt klar skyfri himmel', som Johan Olsen så smuk formulerede det under en halv time før.

Det er nu ved at være godt og vel aften, og solen er begyndt at gå på hæld. Dagens sidste band skal til at gå på scenen, og det er ingen andre en amerikanske The Bloodhound Gang. Hvis du ikke allerede ved det, så er The Bloodhound Gang kendt for deres vilde scene show. Og denne aften bliver det ikke anderledes. Desværre er lyden ret dårlig til denne koncert, så hvis man som jeg gør, står et stykke væk fra scenen, kan man næsten ikke skelne numrene fra hinanden. Det er synd, for hvis deres lyd bare var i samme kvalitet som deres scene show, så ville det være en drengerøvs koncert i verdensklasse. Iblandt deres indslag er der f.eks. en stor kanon hvorfra de skyder t-shirts og dollar sedler ud til publikum fra. På storskærmene kører der bemærkelsesværdige billeder af
ANNONCE
Skive Beach Party
Solen står højt og jeg ankommer til Skrive Beach Partys 2. dag. Der har allerede været bands på scenerne i nogle timer, og jeg ankommer lige til tiden til at høre og se Bli' Glad. Denne koncert er godt nok udført på dansk, og det er da også et dansk band, men tonerne er som trukket ud fra Trenchtown. Uden tvivl en bemærkelsesværdi koncert, hvor nogle af de kendte numre også bliver spillet, så dans forsatan til deres rytmer og kom ud med noget kærlighed til folket. Resten af dagen går med koncerter som medvirker til at stemningen er helt i top. Om aftenen slutter Nephew dagen af, og det er ved et brag af en koncert, som deres fans er tvunget til at elske.
 
3. dagen, den sidste dag. I korte træk går dagen som de andre med koncerter, fulde folk og en rigtig god stemning, og det er på trods af at der kommer en smule regn. Jeg vælger at finde mig et sted i den sol, der nu engang stadigvæk er, og nyder strålerne. Dagen går endnu engang med koncerter i alle genre. Mani Spinx ryger en blomst, og D-A-D går endnu engang i hundene. Kl. 23:00 går lokale, men dog landskendte Dúné på scenen. Hele festivalen koger til numre som Bloodlines og Go Go Valentina. Hele den 'blå' scene gynger, og der er ingen tvivl om at denne koncert er en af skives højdepunkter. Det er jo altid rart når det er nogle af ens egne, der spiller. Efter Dúné træder ned fra scenen går festivalens sidste bandt på scenen i den anden ende af pladsen. Det er Britiske Pet Shop Boys, som nu betræder scenen med numre som Go West og New York City Boy. Selvom at det er mange år siden drengene startede deres musikalske karrierer viser de virkelig at de stadigvæk kan få en hel festival til at runge. Da de går af scenen kommer Jacob Haugaard ind på scenen og takker for en god festival, og siger tak for i år og på gensyn til næste år.
 
Så alt i alt er Skive Beach Party en god festival, men hvis du er sen på den med at købe billet vil jeg sige at prisen er lidt i overkanten. Det forholder sin nemlig sådan at billetterne stiger i løbet af året, og slutter med at koste 1100kr. Men hvis du ønsker en god oplevelse, og ikke gider de helt store festivaler, så er Skive en by jeg varmt vil anbefale.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce