Connery

Skipperlabskovs

For sømænd uden tænder!

Skipperlabskovs
Oprindelig sømandskost tilberedt med konserves kød, i tyskland kaldt Pökelfleisch – som dengang var en del af de rationer man havde med som sømand. Grunden til at netop denne ret var populær på havet, var at mange af dem havde så dårlige tænder pga. skørbug, at de ikke rigtig kunne tykke andet.

Retten findes i mange variationer, nedenstående er den danske – den tyske indeholder syltede rødbeder/agurker, løg og fisk. Den tyske variation ser mildt sagt temmelig klam ud.

Ingredienser

500 gram oksetykkam eller bov i tern på 1 x 1 cm (der kan også bruges lam eller svinekød)

4 groft hakkede løg

En god klar smør

5 laurbærblade

15 sorte peberkorn

1 liter oksefond (skal passe til det kød du vælger)

1½ kilo kartofler i små tern (skal helst være nogen der nem koger ud)

Salt

Persille til pynt

Rødbede, brød og en smørklar i midten som tilbehør.

Tilberedning

Svits købet i en stor gryde, det skal ikke brune

Tilsæt løg og steg dem med indtil de er klare

Tilsæt fond, peberkorn og laubærblade

Kog kødet mørt, ca. 1 time til 1½

Tilsæt kartoflerne og eventuelt lidt ekstra vand så de netop er dækkede

Nu skal kartoflerne koge ud, og du må ikke røre før de begynder på

Rør det hele sammen til en grov mos

Smag til med salt op peber

Server med rødbeder, brød, en god klat smør i midten og drys med persille

Jeg synes faktisk det er en virkelig lækker ret, laurbærblade og peberkornene giver en virkelig god smag - og smørklatten i midten giver lige det sidste.

Bon Appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce