Skipperlabskovs
For sømænd uden tænder!
Oprindelig sømandskost tilberedt med konserves kød, i tyskland kaldt Pökelfleisch – som dengang var en del af de rationer man havde med som sømand. Grunden til at netop denne ret var populær på havet, var at mange af dem havde så dårlige tænder pga. skørbug, at de ikke rigtig kunne tykke andet.
Retten findes i mange variationer, nedenstående er den danske – den tyske indeholder syltede rødbeder/agurker, løg og fisk. Den tyske variation ser mildt sagt temmelig klam ud.
Ingredienser
500 gram oksetykkam eller bov i tern på 1 x 1 cm (der kan også bruges lam eller svinekød)
4 groft hakkede løg
En god klar smør
5 laurbærblade
15 sorte peberkorn
1 liter oksefond (skal passe til det kød du vælger)
1½ kilo kartofler i små tern (skal helst være nogen der nem koger ud)
Salt
Persille til pynt
Rødbede, brød og en smørklar i midten som tilbehør.
Tilberedning
Svits købet i en stor gryde, det skal ikke brune
Tilsæt løg og steg dem med indtil de er klare
Tilsæt fond, peberkorn og laubærblade
Kog kødet mørt, ca. 1 time til 1½
Tilsæt kartoflerne og eventuelt lidt ekstra vand så de netop er dækkede
Nu skal kartoflerne koge ud, og du må ikke røre før de begynder på
Rør det hele sammen til en grov mos
Smag til med salt op peber
Server med rødbeder, brød, en god klat smør i midten og drys med persille
Jeg synes faktisk det er en virkelig lækker ret, laurbærblade og peberkornene giver en virkelig god smag - og smørklatten i midten giver lige det sidste.
Bon Appetit!
Retten findes i mange variationer, nedenstående er den danske – den tyske indeholder syltede rødbeder/agurker, løg og fisk. Den tyske variation ser mildt sagt temmelig klam ud.
Ingredienser
500 gram oksetykkam eller bov i tern på 1 x 1 cm (der kan også bruges lam eller svinekød)
4 groft hakkede løg
En god klar smør
5 laurbærblade
15 sorte peberkorn
1 liter oksefond (skal passe til det kød du vælger)
1½ kilo kartofler i små tern (skal helst være nogen der nem koger ud)
Salt
Persille til pynt
Rødbede, brød og en smørklar i midten som tilbehør.
Tilberedning
Svits købet i en stor gryde, det skal ikke brune
Tilsæt løg og steg dem med indtil de er klare
Tilsæt fond, peberkorn og laubærblade
Kog kødet mørt, ca. 1 time til 1½
Tilsæt kartoflerne og eventuelt lidt ekstra vand så de netop er dækkede
Nu skal kartoflerne koge ud, og du må ikke røre før de begynder på
Rør det hele sammen til en grov mos
Smag til med salt op peber
Server med rødbeder, brød, en god klat smør i midten og drys med persille
Jeg synes faktisk det er en virkelig lækker ret, laurbærblade og peberkornene giver en virkelig god smag - og smørklatten i midten giver lige det sidste.
Bon Appetit!