Connery

Skambankt - Eliksir

Norske Skambankt vender tilbage med hæsblæsende opfølger til debuten fra 2004

2 ud af 6 stjerner
Skambankt - Eliksir
De norske punkhoveder Skambankt, med Terje Killmeister fra velkendte Kaizers Orchestra i front, vender nu frygteligt tilbage med en omgang tung og svedig punkrock, direkte fra de norske fjelde. Der står stadig 'Revolusjon' på banneret, og det er stadigt skrabede, betontunge guitarriffs, der bærer budskabet frem.

Albummet lægger ud med et skambankt-riff via kirkeklokker, hvilket hurtigt slår tonen an og spår en mere dyster og tung lytteroplevelse end forrige album. En spådom, der hurtigt bekræftes, da kirkeklokkerne overtages af fyldige, dundrende trommer og en massiv guitar. På trods af de mørkere og mere slæbende guitarriffs er Eliksir dog en mere melodisk udforskning af punk-rocken end Skambankts forrige udspil. En konsekvent og bastant rytmesektion fører lytteren igennem 12 numre af veldrejet, pompøst punk, mens Terje Killmeisters skudsikre melodier kradser kulør ind i lydfladen.
Eliksir er om muligt en endnu mere hæsblæsende oplevelse end debuten, og tæsker konstant og hvileløst af sted fra første norske oprørsbrøl til sidste og efterlader ikke mange huller i Skambankts massive mur af lyd.

Selvom Skambankt er et bevidst karikeret band, er det på "Eliksir" dog på et væsentligt mere afbalanceret niveau end debuten, hvilket bestemt pynter på helhedsindtrykket og bidrager til at skabe en overordnet mere solid plade. Bagsiden af en så konsekvent tilgang til musikken er dog, at 'Eliksir' i sidste ende fremstår en anelse monoton og lidt afvigelse fra den træfsikre punkformular havde afgjort hjulpet til at gøre 'Eliksir' til en mere langtidsholdbar oplevelse. Skivens 44:08 minutter er under alle omstændigheder en ganske passende længde og mere end nok til at tæske ens indre punktrold på plads.
Lad revolusjonen begynde!

Numre fra skiven kan høres på Skambankts MySpace-side http://www.myspace.com/skamban...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce