Connery

Skål! 22 februar er Margarita dag!

Uanset oprindelsen er Margaritaen en klasse cocktail

Det er få cocktails, der er så kategoriske, at de har deres eget glas - men det er tilfældet for margaritaen - den overraskende forfriskende tequila-cocktail, der forstår at alle former for tequila - skal serveres salt. 

Som de fleste ældre drinks, er der forskellige historier om, hvordan og hvornår cocktailen er opstået. Men den har mere end 70 år på bagen.

Første gang en Margarita-opskrift optrådte på skrift, var i december-udgaven af herremagasinet Esquire i 1953. 

Flere oprindelseshistorier placerer drinken i Mexico (på grund af Tequila) - Her mener man at det var en jetsetter fra Dallas, Margarita Sames, der skruede drinken sammen for sine gæster i Acapulco, under en ferie i Mexico. Herfra skulle Tommy Hilton have taget drink-idéen med videre til sine Hilton-hoteller, hvorfra cocktailen har været bredt udbredt.

En anden af de mest prominente historier, går på at Margaritaen er en amerikansk opfindelse. Her skulle cocktailen efter sigende være kreeret til sangerinden Peggy "Margaret" Lee, af chefbartenderen Santos Cruz, på Texas-natklubben Balinese Room i 1948, og at navnet på cocktailen blev den mexicanske afladning af Margaret - Margarita.

Under alle omstændigheder er det en herlig cocktail, der sagtens kan tåle gentagelse. 

ANNONCE

Her får du den originale Margarita Sames opskrift på Magarita

Opskrift: 1 cocktail

  • 4 cl Tequila
  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl Sukkersirup (hvis du ønsker en mindre syrlig drink)
  • 1½ cl friskpresset limesaft
  • Isterninger
  • Salt til kanten
  • Afkølede margarita- eller cocktailglas
ANNONCE
Skål! 22 februar er Margarita dag!

Fremgangsmåde

1. Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst i ca. 10 sekunder. Har du ingen shaker, kan du bruge et stort syltetøjsglas.

2. Smør kanten af det afkølede Margaritaglas med limesaft og dyp glasset i saltflager.

3. Si over glasset, pynt med en skive lime og servér.

Skål!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce