Connery

Simon Talbot [Ugens Profil]

Denne Uges Profil kigger på en af de helt store gutter i stand-up-branchen, Simon Talbot, som for nyligt begyndte at toure med sit tredje onemanshow 'Mr. Copenhagen' og i aften har premiere på sit nye sketchshow på TV2 Zulu. 

Hvem, hvad, hvor?
Jeg hedder Simon Talbot, jeg er stand-up komiker og er bosat i København. 

Hvad var din største drøm da du var barn?
Jeg ville være en Ninja Turtle. Men da jeg desværre ikke er vokset op i en kloak med skjold på maven, måtte jeg hurtigt skifte retning. Derefter ville jeg være skuespiller. Jeg lovede endda min mors kollegaer ved Holst Kloakservice, at jeg ville invitere dem til Hollywood, når jeg boede der. Et mindst lige så urealistisk scenarie. 

ANNONCE
Simon Talbot [Ugens Profil]

Beskriv den seneste ting du har købt, hvad har det gjort for dig?
En frikadellemad med rødkål. Den gjorde mig mæt, glad og lidt oppustet. 
Før det, et par t-shirts, til at optræde i.  Dejligt løse, så de dækker over jeg ofte spiser rødkål og er oppustet.

Hvad er dine styrker? 
Jeg er empatisk. Jeg er god til at måle stemningen i et lokale, og hvorfor mennesker fungerer, som de gør. Det bruger jeg meget på scenen. Og så er min største styrke, at jeg kan bænke 105 kg. Boom, vægtløfter-joke!... Og her måler jeg lige stemningen til, at alle tænker, jeg er en douchebag.

ANNONCE

Hvad er din dårligste vane?
Jeg prøver at lægge min telefon mere fra mig, og være nærværende. For tiden er det Hearthstone, som tager min tid. Det er en form for Magic Card til Iphone. (Red. Nu sammenligner du æbler og pærer Simon!) Jeg hiver min telefon op i alle åndehuller, for at se om jeg kan nå et enkelt spil. Det gør at jeg er mindre til stede omkring mennesker, heriblandt min kæreste. Men der må hun forstå, at selvfølgelig skal vi pleje vores forhold, men jeg har også en ranking der skal vedligeholdes, hehe.

ANNONCE

Hvem ser du op til? 
Mange forskellige mennesker. På stand-up komiker fronten er det primært Louis C.K. og Patton Oswalt. Og maaaange flere. Nogle for deres levering, andre timing, andre emnevalg og håndværk. 
Ellers har jeg typisk et flip med en person, som jeg dyrker ret intenst i en kort periode. For tiden er det Patton Oswalt, igen igen og Christian Stadil fra Hummel og Thornico Konglomerartet og Frederik Cilius og Rasmus Bruhn fra Den Korte Radioavis. 

ANNONCE

Hvad er dit arbejdsmæssige fokus for tiden?
Fintuning af mit one-man show Mr. Copenhagen, og håndtering af alle småting omkring lanceringen af mit sketch show på Zulu. Ellers planlægger jeg karriere generelt. Har en masse "evt.-ting" liggende, som skal puttes i kasser. Alt fra skuespil i serie eller spillefilm til at lave engelsk comedy og nye shows og evt. skrive nye sketches.

Men det er på tegnebrættet, og selvfølgelig er det vigtigste lige nu at blive epic i Hearthstone.

Er ved at lave et Warlock deck, som er bygget op omkring Reno Jackson-kortet, som er ret grineren… Ok, glem det sidste jeg skrev. 


Hvor er du om tre år?
I New York eller LA, ved at bygge mit engelske act færdigt. 

ANNONCE

Hvad er din største drøm?
At være en gammel mand med søde børnebørn og ende på TV2 Charlie som vært på et hyggeligt talkshow. Bare at blive en gammel komiker, som klarede sig lykkeligt igennem livet, uden alt for store kriser. Holde i hånd med min kone, og spille Hearthstone i den anden… Du ved, drømmen! 

ANNONCE

Lige her på falderebet, vil jeg gerne høre om du har en anbefaling til dem der læser med. Det kunne være en oplevelse af en slags?
Se Mr. Copenhagen, hehe. 

Ej, hør Patton Oswalt – Werewolves And Lollipops. Det ligger på Spotify (her), og selv om det decideret umuligt at vælge et enkelt stykke stand-up, er det det, jeg vil vælge. 
Det svarer til at sige ”hvis jeg skal vælge EN dessert at spise resten af mit liv, er chokoladekage den bedste”. Det kan man ikke rigtigt. 
Det er bare det album, jeg har hørt flest gange.

Hør det, elsk det, og bestem dig for at komme så meget i stemning til stand-up, at du tager ind og ser Mr. Copenhagen alligevel! Se, nu fik jeg reklameret igen, for helvede Simon, slap nu af…

ANNONCE
Simon Talbot
Del

Seneste nyt