Connery

Silver Linings Playbook [Anmeldelse] + Vind

Oscarbelønnet og stjernespækket romantisk komedie er netop udkommet blu-ray og dvd.

6 ud af 6 stjerner
The Weinstein Company - Silver Linings Playbook [Anmeldelse] + Vind The Weinstein Company
Efter en voldelig hændelse, hvor Pat Solitano (Bradley Cooper) gennembankede sin kone Nikkis (Brea Bee) elsker, da han fandt dem sammen i badet, er Pat netop blevet udskrevet efter et 8 måneder langt ophold på psykiatrisk afdeling, hvor han blev diagnosticeret med en bipolar lidelse. Pat ser nu frem til at blive genforenet med sin kone og at få deres ægteskab til at fungere, men hun deler tilsyneladende ikke samme entusiasme. Trods alt dette er Pat dog fast besluttet på at vise Nikke, at han er blevet rask igen og er ved at få sit liv tilbage på skinner. Indtil da bor han hos sine forældre Pat Sr. (Robert De Niro) og Dolores (Jackie Weaver), hvilket ikke altid er lige gnidningsløst. Pat Sr. er nemlig kæmpe Philadelphia Eagles fan, men lider selv af en tvangsneurose, hvilket betyder at han er dybt overtroisk omkring deres kampe og insisterer på at hans søn er tilstede når de spiller, hvilket omvendt udløser nogle raseri anfald hos Pat Jr. og så ruller bolden.
ANNONCE
The Weinstein Company - Silver Linings Playbook [Anmeldelse] + Vind The Weinstein Company
En dag møder Pat enken Tiffany (Jennifer Lawrence), der slår benene væk under ham. Tiffany er nemlig lige så ”skør” som Pat selv og hun giver ham derfor den modstand, han har brug for. De to danner et unikt venskab, der går ud på, at Pat skal hjælpe Tiffany ved at deltage som hendes partner i en danse konkurrence, til gengæld for at Tiffany aflevere nogle breve fra Pat til hans kone Nikki. Men kærlighedens veje er uransagelige og den bliver bestemt ikke gjort nemmere af en psykisk lidelse.
ANNONCE
The Weinstein Company - Silver Linings Playbook [Anmeldelse] + Vind The Weinstein Company
Silver Linings Playbook er ikke kun årets romantiske komedie, den er måske også året bedste film. David O. Russells manuskript er baseret på en roman af Matthew Quick, der har formået at finde en original vinkel på den fortærskede romantiske komedie genre. Udover selvfølgelig at opfylde genrens spilleregler, giver den også et indblik i to mennesker, der hver især lider, men finder en medspiller i hinanden, der gør deres liv om ikke lettere, så i det mindste lidt mere meningsfyldt.
ANNONCE
The Weinstein Company - Silver Linings Playbook [Anmeldelse] + Vind The Weinstein Company
Kemien mellem Bradley Cooper og Jennifer Lawrence er ikke til at tage fejl af. De brænder igennem på skærmen og man kan ikke undgå at forelske sig i dem begge. Instruktøren David O. Russell har da også allerede castet dem i sin næste film; American Hustle, der også har Christian Bale, Amy Adams og Robert De Niro på rollelisten og ”Brannifer” er også snart at finde i Susanne Biers nye film Serena. Begge film har premiere til næste år, så der er nok at glæde sig til.
ANNONCE
The Weinstein Company - Silver Linings Playbook [Anmeldelse] + Vind The Weinstein Company
Silver Linings Playbook er ganske enkelt en lykkepille i filmformat, der efterlader sit publikum høje af kærlighed. Den viser ”virkelige” mennesker med virkelige problemer. De to hovedpersoners kamp for at blive ”hele mennesker” er både inspirerende og rørende og man kan identificere sig med personerne, hvilket blot gør at man håber endnu mere på at de, trods alle odds, ender sammen til sidst. Men ord kan ikke beskrive følelserne, denne film vækker og jeg kan derfor kun anbefale jer selv at se den.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 50%
 
Teknisk information:
Original titel: Silver Linings Playbook
USA, 2012
Instruktør: David O. Russell
Medv.: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Julia Stiles, Brea Bee og Anupam Kher
Genre: Romantisk komedie/Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Spilletid: 122 min
Dansk bio premiere: 25. april 2013
Video premiere: 29. August 2013
Biodistributør: United International Pictures
Dvd distributør: MIS.Label/Midget Entetainment
ANNONCE
Del
Deltag i konkurrencen
Konkurrencen er slut - det er ikke muligt at deltage længere!

Seneste nyt