Connery

Siemens SL55

SL55 er en lækker luksus model fra Siemens, med gode funktioner for ham eller hende der godt kan lide en telefon med gennemtænkt design.

4 ud af 6 stjerner
Hvis du er træt af de traditionelle mobiltelefoner som vi normalt kender dem, så er Siemens SL55 lige noget for dig. Ved første øjekast ligner det ikke en normal telefon, men når man undersøger den nærmere finder man ud af, at tastaturet kan skydes frem ved at skubbe telefonen fra hinanden.

Den røde juvel.

Designet på Siemens SL55 taler for sig selv. Enten elsker man det, eller også hader man det, men man kan hurtig konkludere, at den skaber en del opmærksomhed. Selve telefonen er ikke særlig stor, heller ikke i udslået tilstand, hvor den kun måler lidt over 10cm. Ud over det, så er telefonen kun 4,45cm bred, hvorimod den måler 2,19cm i tykkelsen, som må siges at være en del, når man tager telefonens andre dimensioner i betragtning. Men den lidt store tykkelse skyldes telefonens specielle "slide" funktion, hvor man skyder tastaturet frem, ligesom på Nokia 7650. Desværre har nogen fået den tanke, at Siemens har stjålet designet fra den omtalte Nokia telefon, men det er slet ikke tilfældet. Siemens kom nemlig for mange år siden med deres Siemens SL10, som var den første model der benyttede "slide" funktionen. Det skal lige siges, at SL10 ikke var en telefon der blev forhandlet i Danmark.
ANNONCE
Siemens SL55
Siemens SL55
Telefonen sælges i to forskellige farver, nemlig i titanium og rubinrød, hvor det er den røde vi tester i den her anmeldelse. Den røde farve kan godt virke lidt feminin for nogen, men det er uden tvivl den pæneste af de to farver. Det er også derfor Siemens SL55 er en oplagt model til den kvindelige mobilbruger. På bagsiden er placeret en oval metalplade, som desværre har det med at blive meget hurtig ridset, hvis man har sin telefon liggende meget på borde eller andre steder hvor det slider på bagsiden af coveret. I bunden er mikrofonen placeret, så det er muligt at snakke i telefonen, også selvom den ikke er slået ud. Lige oven over Siemens logoet sidder højtaleren. Som en ekstra fin detalje har de lavet tre ovale huller, hvor der neden under sidder et metalgitter, der afdækker mikrofonen. Det giver en utrolig god lyd, da lyden ikke skal ud igennem et lille hul, som det normalt er på de fleste mobiltelefoner. En anden grund til at Siemens har valgt at lave deres telefon på denne måde skyldes den indbyggede højtalerfunktion, der gør det muligt for andre rundt omkring en at høre med. Det gør det muligt at have telefonen liggende på et bord, og så kan alle simpelthen høre hvad der bliver sagt. Modsat kan alle også snakke i mikrofonen, uden lyden bliver dårlig for modtageren i den anden ende.

I lukket tilstand kan man kun bruge de fire navigationstaster, og de fire omkringliggende taster. Men det er også nok til at læse SMS"er, eller lave andre opgaver på telefonen, hvor tastaturet ikke er nødvendigt. Men hvis tastaturet skal bruges, så skydes telefonen fra hinanden, og tastaturet er klar til brug. Dog kræver det en meget lille hånd og skrive på tastaturet, da tasterne sidder meget tæt og er meget små. Ligeledes er der heller ikke meget plads mellem den øverste række taster og selve kanten på telefonen, og det gør det besværligt at benytte den øverste række. På venstre side er placeret et par taster til at kontrollere volumen og til at aktivere memo funktionen. På modsatte side er der gjort plads til en IR port, der gør det nemt at udveksle data mellem andre mobiltelefoner.
ANNONCE
Siemens SL55
Siemens SL55
Ulemperne er få.

Siemens SL55 er en lille telefon, og det er dens skærm også. Med de kun 101x80 pixels og 4096 farver er det til tider svært at se hvad der foregår på den lille skærm, men det er et generelt problem, at Siemens benytter meget små skærme på deres telefoner. Et stort plus er dog at skærmen er meget stærk i sollys, og der skal virkelig meget genskind til, før man ikke kan se hvad der foregår på skærmen. Desværre er der ikke blevet plads til bluetooth i den her model, og det giver en del begrænsninger, da man så er tvunget til at benytte IR porten til dataoverførelser, og ikke BT som er en del hurtigere og mere stabilt. Så hvis man vil have en Siemens telefon med BT skal man kigge efter en Siemens S55, som faktisk er en SL55 bare forklædt i et mindre pænt cover. En anden irriterede faktor, ud over placeringen af den øverste række taster, er de to menutaster ved siden af navigationstasterne. Menustasterne har det nemlig med at blive slidt hvis man går meget med sin telefon i lommen. Det bevirker så, at man skal trykke meget hårdt før de bliver aktiveret. Derimod er tastaturet altid gemt væk når telefonen ikke er i brug, så der skal virkelig meget til at få det slidt.

Hvis man er blandt de hurtige til at skrive SMS"er, så skal man regne med at der nogle gange kan fremkomme små "hak" når man skriver. Det sker hvis man er meget hurtig på tasterne, og at man så skriver hurtigere end telefonen kan klare. Så stopper den et par sekunder, hvorefter den meget hurtigt udføre alle de tryk man lavede imens den frøs.

Softwaren.

Hvis man har prøvet en Siemens telefon, har man næsten prøvet dem alle. Menusystemet er som man kender det fra Siemens, ganske enkelt og overskueligt. En hovedmenu med ni animerede ikoner, der giver en adgang til telefonens mange funktioner. Systemet er meget enkelt, og kræver ikke det store overblik at finde ud af, så hvis man godt kan lide flotte menuer med mange effekter og farver, så er det bestemt ikke en Siemens man skal kigge efter. Det er også derfor SL serien fra Siemens ikke henvender sig til de helt unge mobilbrugere, men i stedet forretningsmænd der har brug for en masse funktioner samlet i en lille elegant mobiltelefon.
ANNONCE
Siemens SL55
Siemens SL55
Siemens SL55
Men selvom menuerne måske virker lidt kedelige, så er der stadig en del muligheder for at sætte sit personlige præg på telefonen. Man kan nemlig, med de indbyggede 1.6mb hukommelse, gemme .jpg billeder, der så kan bruge som baggrundsbillede, eller opstartlogo når telefonen starter. Ligeledes er det muligt at modtage billeder via. den indbyggede IR port. Så hvis man kender en der har en kameratelefon, kan man uden problemer sende billederne via IR porten, og så bruge dem på sin Siemens telefon.

Af lidt mere nyttige funktioner har Siemens SL55 en god velfungerede kalender, med mulighed for at lave små kalenderemner, så man ikke glemmer sine aftaler i farten. Af andre organizer funktioner kan nævnes muligheden for at optage små lydklip, alt efter hvor meget plads der er tilbage på telefonen. De små lydklip, også kaldet memo"er, kan gengives ved hjælp af højtalerfunktion, så alle folk omkring en kan høre med.
ANNONCE
Siemens SL55
Siemens SL55
Siemens SL55
Hvis man har planer om at bruget meget WAP, så skal man huske at den lille skærm ikke er særlig velegnet til formålet. Der er ikke plads til meget på skærmen, og hvis man besøger WAP-sider med meget grafik og billeder, så er det meget svært at finde rundt i. Telefonen er også udstyret med muligheden for at lægge sine egne Java applikationer ind, eller man kan downloade dem direkte via WAP. Det nemmeste, og også det billigste, er at få dem overført via IR porten, da man på den måde spare en masse penge. Der findes nemlig mange gratis spil og programmer rundt omkring på nettet til fri benyttelse.

Konklusion.

Siemens SL55 er en meget lille telefon, som ligger godt i hånden trods det særprægede design. Telefonen er velegnet til de kvindelige mobilkunder, idet designet har en del feminine træk, og det skiller sig ud fra langt de fleste andre konkurrenter i denne klasse. "Slide" funktionen virker perfekt, og hvis man kender til Nokia 7650, så ved man også den har det med at blive meget løs i coveret. Det problem har Siemens SL55 ikke, også selvom man går med telefonen hele dagen, så skal der virkelig meget til at gøre telefonens cover vakkelvorn. Derimod kan de taster der ikke er gemt væk godt blive slidt, og så skal man trykke lidt ekstra hårdt før de reagere.

Desværre burde de opgradere deres menusystem, så det blev lidt mere up-to-date, men hvis man kan lide det gamle, så er der intet at klage over da det både er nemt at finde rundt i, og indeholder det man har brug for. Ud over det, så kunne skærmen godt trænge til et pift, da den er meget lille og farvenuancerne er langt fra i top idet den kun har 4096 farver.

Fakta om Siemens SL55
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce