Connery

Siemens SK65

JAVA™, Bluetooth, multimedieafspiller og E-mail er blot nogle af de funktioner der findes i den nye telefon fra Siemens. Selvom SK65 er stor, imponerer den og byder samtidig på et anderledes design. Telefonen passer perfekt ind i x65-serien.

5 ud af 6 stjerner
SK65 er den seneste model i x65-serien fra Siemens, der i forvejen har S65 og SL65 som medlemmer. En serie der primært henvender sig til den designbevidste forretningsmand og -kvinde, der sætter funktionalitet og kommunikation i højsædet.

En kastestjerne?
Siemens SK65
Jeg husker første gang jeg så den på hylden i telefonbutikken, hvor den lå udstillet og foldet ud som en dummy. Jeg blev imponeret over dens udseende og samtidig betaget af dens vovede forsøg på et anderledes design, der leder tanken hen på kastestjerner og Jackie Chan. Telefonen er som dens serievenner, holdt i det glanssorte og sølvagtige look, der af ukendte grunde udstråler seriøsitet og eksklusivitet. Telefonen har fået en sort for- og bagside, mens siden er holdt i en grå nuance, der giver et flot helhedsindtryk og passer perfekt med deres motto; "Designed For Life".

Telefonen måler 120 x 47 x 22 mm og med en vægt på 144 gram er der en mindre sværvægter på markedet - der grundet dens tykkelse også er synlig i bukselommen, men har man som jeg været vant til en Siemens SX1, er den ikke besværlig at rende rundt med. Skærmen på telefonen er i en fornuftig størrelse (132 x 176 pixels) og er af typen TFT der viser 65.536 farver, hvilket står skarpt på skærmen. I direkte sollys kan det dog være lidt problematisk at se noget på skærmen hvis den ikke holdes helt korrekt. Specielt ved denne telefon er, at skærmen går i ét med fronten på telefonen - dette betyder at fedtfingre o. lign. tydeligt ses, især på den glanssorte front - så før man køber SK65, skal man være indstillet på jævnligt pudsearbejde.

Tasterne på telefonen er ikke manipuleret i formen, som på Nokias designserie, men derimod holdt i samme størrelse der er nem at ramme - endvidere er de nemme at bruge og man er ikke i tvivl om at man har trykket da der kommer en karakteristisk lyd ved tryk. Under skærmen findes der 4 knapper, med i alt 9 funktioner. Den midterste sorte knap fungerer som en slags "Enter", hvor den sølvfarvede udenom har 4 funktioner alt efter hvilken side man trykker på. De to knapper i hver sin side fungerer henholdsvis som opkaldsknapper (besvar og læg-på) og som menuknapper på telefonens display. På venstre side af telefonen findes en knap med to egenskaber; diktafon og adgang til en liste over samtlige elementer i telefonen.

Folder man telefonen ud, kommer det et fuldt QWERTY-tastatur frem, der er opbygget ligesom et normalt tastatur til en PC, og hvor tasterne er oplyst med et rødt skær. Siemens kalder denne nye måde for x2type (cross to type, på dansk kryds for at skrive). På hvert bogstav ligger der en 2. funktion, som kan nås ved tryk på en specieltast og dernæst den ønskede tast. På hver side af telefonen er der mellemrumstast og mulighed for at skifte mellem små og store tal. Tastaturet indeholder ikke de danske bogstaver æ, ø og å - men ved tryk på f.eks. a og dernæst ALT-knappen, får man adgang til en række tegn, herunder æ. Man behøver ikke at benytte QWERTY-tastaturet når man skal skrive, dette kan gøres på taltasterne med hjælp fra T9-ordbogen. Når telefonen er foldet ud, fungerer tasterne forneden som taltastatur og T9-ordbogen slås fra.
ANNONCE
Siemens SK65
Det er det indvendige der tæller

Siemens selv fremfører telefonen som den førende mobiltelefon beregnet til erhvervsfolk med behov for at sende beskeder, og dette skinner tydeligt igennem når man går på opdagelse i dens funktioner og muligheder. Menusystemet er nøjagtig det samme som der er brugt i telefonen fra samme serie, S65, hvilket forekommer en smule underligt - men på trods af det, virker det upåklageligt. Menuerne er logisk bygget op, og nemme at navigerer rundt i. Siemens har ved konstruktionen af menusystemet sørget for, at man som bruger altid ved hvad man skal trykke på og skulle man blive i tvivl om visse elementer, er der altid en hjælp-funktion i nærheden. Standby-skærmen er definerbar mht. hvad der skal vises der, herunder med baggrund og logo. Telefonen har et indbygget filsystem der gør at man nemt kan finde frem til ens egne filer og tilhørende informationer. Ønsker man at komme tilbage til standby-skærmen, kan man hvor end man er, trykke på læg-på knappen der sender en tilbage til "start".

Billeder fra menuerne kan ses i det tilhørende galleri til anmeldelsen af Siemens S65 - da menusystemet er det samme.

Galleri af menusystem

At telefonen er henvendt mod forretningsfolket ses tydeligt på dens funktioner. En indbygget e-mailklient, der kan sættes op på få sekunder - enten manuelt eller via tilsendte e-mailindstillinger - tillader adgang til både POP3, IMAP og SMTP-kontier. SK65 har en Organizer-sektion, der indeholder en velfungerende kalender med mange muligheder, memo funktion og noter, hvori der ligger en notemappe med adgangskode på, således at man kan gemme private notater fra andre. Sk65 er rig på kommunikationsmuligheder, der omfatter IrDA, Bluetooth, hurtig GPRS og det ukendte Blackberry Built-In™. Blackberry-teknologien er henvendt til virksomheder med egen IT-infrastruktur, der gør det muligt at overføre e-mails direkte fra virksomhedsserveren til telefonen. Der er derfor ikke længere nødvendigt at logge på netværket eller lign. for at være opdateret. Som mange andre telefoner på det danske marked, er det muligt at få kontakt til telefonen via datakabel. Med telefonen får man en CD-rom indeholdende software til at forbinde telefon med computer. Dette virker rigtig godt, og man har via softwaren, mulighed for at synkroniserer telefonen med Outlook, redigerer i kontaktpersoner, flytte filer imellem PC"en og telefonen og meget mere. Det skal siges, at ønsker man at opdaterer sin software på telefonen selv, skal man sørge for at købe et serielt datakabel og ikke et USB-kabel, da det ikke understøtter softwareopdatering.

Dedikeret forretningstelefon
ANNONCE
Siemens SK65
Det er tydeligt at denne telefon er henvendt mod forretningsmanden. Manglen på kamera, MP3-ringetoner og radio gør at den ikke er tiltrækkende for de fleste unge, der ser disse funktioner som vigtige. Der er et utal af muligheder der gør den ideel til brug får en mand på farten. En indbygget PDF-læser gør at man kan læse PDF-dokumenter på telefonen. Det er nemt at bruge de forskellige funktioner og at få den til at tale sammen med andre enheder - både via IrDA og Bluetooth. x2type-tastaturet virker rigtig godt, er nemt at gå til, og gør det hurtigt at skrive beskeder. Tasterne er en smule små, og kræver tilvænning før man rammer korrekt hver gang. Et minus ved telefonen er, at den ikke har mulighed for udvidelseskort - selvom der er en fri brugerhukommelse på 30 mb, kunne man godt ønske sig mere plads. Udseendet appellerer meget til folk med et ønske stil og enkelthed - personligt en af de flotteste telefoner jeg længe har set.

Siemens SK65 er et udmærket telefon der har gode funktioner og fungerer godt. Ønsker man en forretningstelefon, men er man ikke sikker på at SK65 er den rigtige, bør man kigge på Nokia 9300 og 9500, der har lige så mange funktioner og understøtter visning af Office-dokumenter.

Fakta om Siemens SK65
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce