Connery

Sherlock Holmes

Instruktøren Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch og RocknRolla) har altid været god til at lave drengerøvsfilm. Hans nyfortolkning af Sherlock Holmes er bestemt heller ingen undtagelse. Robert Downey Jr. og Jude Law udgør makkerparret Sherlock Holmes og Dr. Watson og de to karakterer, har aldrig været coolere end de er i denne film.

5 ud af 6 stjerner
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Vi befinder os i London, året er 1891. Detektiv makkerparret Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) og Dr. John Watson (Jude Law) arbejder på en sag, der skal sætte en stopper for et plot, om at ødelægge Storbritannien.

Historien starter med at Holmes og Watson anholder den morderiske kultleder Lord Blackwood (Mark Strong). Han er i færd med at myrde en kvinde ved hjælp af sort magi.

Blackwood bliver dømt til døden. Lige inden han bliver hængt, lover han, at han vil vende tilbage fra de døde og hævne sig på Holmes. 

Ganske som lovet genopstår Blackwood tilsyneladende efter tre dage og mystiske ting begynder at ske rundt omkring i London.

For at stoppe Blackwood, kaster Holmes og Watson sig ud i en verden fyldt med mørke kræfter og forbløffende nymodens teknologi. Og da Holmes' gamle flamme Irene Adler (Rachel McAdams) dukker op, og vil have ham til at løse en sag om en forsvunden dværg. Begynder puslespillet langsomt at falde i hak.
ANNONCE
Dværgen Reordan lavede nemlig forskellige videnskabelige forsøg  før sin død. Holmes’ skarpe intellekt og sans for detaljer opfanger hurtigt en sammenhæng mellem Reordan og Lord Blackwood. Spørgsmålet er nu bare, om Holmes og Watson kan nå at stoppe Blackwood, inden der er for sent?
ANNONCE
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Sherlock Holmes er i bund og grund en ”buddy-movie”. Forholdet mellem Holmes og Watson er dér, hvor filmens hjerte ligger.  De er som et gammelt ægtepar, der skændes konstant. Men de har alligevel den største respekt og kan ikke undvære hinanden. Der er endda små homoerotiske antydninger, selvom det aldrig bliver omtalt i filmen.

Downey Jr. og Law har en helt fantastisk kemi sammen. Man kan tydeligt mærke, at de har haft det sjovt under indspilningerne og med at udvikle deres karakter.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Det er en mere realistisk og jordnær Sherlock Holmes, vi møder i denne film. Hemmeligheden til autenciteten ligger i detaljerne. Hele universet som Holmes og Watson bevæger sig i, virker troværdigt, helt ned til rotterne i rendestenen.

Grunden til dette skal findes i instruktøren Guy Ritchies barndom.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Som barn lyttede Ritchie til Sherlock Holmes historier i skolen, og det inspirerede ham til, at gå tilbage til den oprindelige beskrivelse af Sherlock Holmes figuren.

Væk er Holmes' velkendte hat, den store krogede pibe og replikken: ”Elementært, min kære Watson”.



I de originale historier skrevet af Arthur Conan Doyle, indgik der nemlig ingen af disse elementer.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Holmes er en kompleks karakter. I novellerne blev han beskrevet som "bohemisk" i sine vaner og livsstil. I en tidlig historie, beskriver Watson, Holmes således: "Han er en excentriker, uden hensyntagen til moderne standarder for ordenssans eller god orden. Selvom han i sine metoder og tankegang er et af de fineste og mest metodiske mennesker, opbevarer han sine cigarer i kul spanden, sin tobak i tåspidsen af en persisk sutsko, og hans ubesvarede korrespondance hænger på træ kaminhylden, holdt oppe af en lommekniv.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Han har en skræk for at ødelægge dokumenter. Således vokser stakkene af papirer, måned efter måned, indtil, hvert hjørne af lokalet er stablet med bundter af manuskripter, der på ingen måde må brændes, og som ikke må blive gemt væk."

Det er med andre ord ikke meget gentleman over den Holmes, vi får at se i filmen. Han går ikke af vejen for en slåskamp og kan hurtigt analyserer sig ud af situationen, så han ved hjælp af ganske få slag, kan vinde kampen.
ANNONCE
Sandrew Metronome - Sherlock Holmes Sandrew Metronome
Sherlock Holmes er et af dette års største drengerøvsfilm og en rigtig underholdende action-thriller. Historien er måske lidt forudsigelig, men til gengæld er filmen proppet med flotte actionsekvenser, finurlige karakterer og masser af sjove replikker. Der er næsten garanti for at din indre drengerøv kan blive tilfredsstillet.

Sherlock Holmes har premiere den 25. november landet over.
ANNONCE

Drengerøvs factor: 100 %.

Sherlock Holmes - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Sherlock Holmes

UK/USA/Australien, 2009

Instruktør: Guy Ritchie

Medv: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong og Eddie Marsan

Genre: Krimi/Drama/Thriller/Action

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 128 min.

Premiere dato: 25. december 2009

Biodistributør: Sandrew Metronome
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce