Connery

Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Uden tvivl årets drengerøvs film!

Sherlock Holmes og John Watson er tilbage i årets actionbrag!

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor: 100%
 
Teknisk information:
Original titel: Sherlock Holmes: A Game of Shadows
USA, 2011
Instruktør: Guy Ritchie
Medv.: Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris, Stephen Fry, Noomi Rapace, Rachel McAdams, Kelly Reilly og Eddie Marsan
Genre: Action/Eventyr/Krimi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 129 min
Bio premiere: 25. december 2011
Distributør: Warner Bros. Pictures
ANNONCE
Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) og hans trofast følgesvend Dr. John Watson (Jude Law) er tilbage og denne gang er de oppe i mod Holmes ærkefjende, den udspekulerede Professor James Moriarty (Jared Harris). Efter et attentat på den østrigske kronprins, udtænkt af Moriarty, går Holmes i gang med efterforskningen af hans mest kompliceret sag til dato.

Efterforskningen bliver en halsbrækkende og farefuld rejse, der fører Holmes, Watson og spåkonen Sim (Noomi Rapace), tværs over kontinentet fra England til Frankrig og Tyskland og til sidst videre til Schweiz. Men den snu Moriarty er altid et skridt foran Holmes, mens han spinder sit net af død og ødelæggelse, der alt sammen er en del af en større plan, som i værste tilfælde kan ændre verdenshistoriens gang.

Sherlock må derfor søge hjælp hos en anden Holmes, nemlig hans bror Mycroft (Stephen Fry), der er mindst lige så sær som Sherlock selv. Men spørgsmålet er om Sherlock omsider har mødt sin overmand, eller om det hele blot er et udspekuleret træk i det overdimensioneret skakspil, som de to herre har kørende?
ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Uden tvivl årets drengerøvs film! Warner Bros. Pictures
Det er endnu en gang Guy Ritchie, der står for instruktionen og med Sherlock Holmes: A Game of Shadows er historiens tempo skruet gevaldigt i vejret. Der er også meget mere action, eksplosionerne er større, slåskampene vildere og skudduellerne mere intense. Der er især én scene, hvor i Guy Ritchie overgår sig selv.

Holmes, Watson og Simza flygter gennem et skovområde i Tyskland, alt i mens de bliver beskudt med kanoner. Sekvensen er filmet i super slow motion og er så hypnotiserende og fascinerende, at den i sig selv er biografbillettens overpris værd. Men netop pga. det hæsblæsende tempo er der desværre ikke megen tid til overs til Holmes og Watsons forhold.

De to har således betydeligt færre scener sammen end i den første film. Det er synd for deres forhold er en af de vigtigste grundpiller i Sir Arthur Conan Doyle historier og netop Downey Jr. og Laws fantastiske sammenspil var dét, der gjorde den første film så seværdig.
ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Uden tvivl årets drengerøvs film! Warner Bros. Pictures
Guy Ritchies udgave af Sherlock Holmes universet har fået megen kritik fra fans af Doyles bøger. Selv mener Downey Jr. at denne film er den filmatisering der, af alle, er mest tro mod Doyles oplæg. Dertil er jeg slet ikke nok inde i Holmes universet til, at kunne udtale mig om Downey Jr. blot forsøger at sælge filmen, men én ting er sikkert Sherlock Holmes: A Game of Shadows leverer to af de mest underholdene timer, jeg har oplevet i biografen i år.

Er du, ligesom jeg, blevet bidt af Holmes universet, kan jeg på det varmeste anbefale BBC’s moderne udgave af Sherlock Holmes, ganske enkelt kaldet Sherlock. Den har Benedict Cumberbatch og Martin Freeman (der til næste år er at opleve som Bilbo Baggins i The Hobbit) i hovedrollerne og er efter min mening endnu bedre end Ritchie, Downey Jr. og Laws udgave. Første sæson af serien kan fås hos vores partner DVD City for blot 100 kr.
 
http://dvdcity.dk/?51O49XO4934XO4938A1X353T2
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce