Connery

SharkNinja er på vej til Danmark med deres enorme lineup af husholdningsapparater

Det er efterhånden svært at få et overblik over de mange forskellige kaffemaskiner, airfryers, støvsuger o.l., når man står I elektronikforretningen og finde nye gadgets til huset - og snart har danskerne to ekstra mærker at forholde sig til. 

Det er mærket SharkNinja, der efter et have opnået massiv popularitet i USA, nu er klar til at indtage Europa med deres storm af apparater til hjemmet. 

Vi har på redaktionen været inviteret til mærkets officielle lancering, der foregik i konferencelokalerne på et hotel i det vinterprægede Palma. Følgende skriv er et udtryk for skribentens egne indtryk. 

Et navn med bid i

SharkNinja er et ret udsædvanligt navn, i kategorier der ellers er præget af enten markante egenavne og et væld af akronymer; AEG, LG, OBH, NEC osv. 

SharkNinja er helt simpelt en sammentrækning af elektronikproducentens to forskellige brandhuse; Shark der omfatter rengøringsartikler som støvsugere, gulvvaskere, pletfjernere og Beauty-kategorien med hårtørrere krøllejern osv. Ninja, der omfavner madlavningskategorien med Airfryere, blendere, miniovne, elektriske grills og kaffemaskiner.

Begge navne, der nok for de fleste til lige at kigge en ekstra gang. 

ANNONCE
SharkNinja er på vej til Danmark med deres enorme lineup af husholdningsapparater

Sejrsgang i USA skal videreføres i Europa

SharkNinja har på under 20 år vokset sig til en stor spiller på det amerikanske marked, og er nu i gang med at placere sig på et nyt kontinent. Herhjemme er indtoget allerede startet med de populære Airfryers, men der er mere i vente. 

Man skulle tro, at det er svært at gå ind som nyt mærke i et marked med inflation, men det viser sig - ifølge SharkNinjas analysebureau, at 'små husholdningsapparater' er en kategori der stadig er i vækst, og derfor ser mærket sit snit til ikke bare at gå ind og spise andele fra de etablerede mærker, men også være med til den forbrugerfest, som de mener finder sted for tiden. 

Der er særligt tre områder, som man forventer vil at kunne vinde ind på, det er tre så vidt forskellige kategorier som airfryers, maskiner til varme drikke og støvsugere. 

Satser på at vinde hjerter og Sociale Medier

SharkNinja tilskriver deres popularitet rundt omkring i verden, at de er meget forbrugerfokuserede i deres udvikling. Det er ikke anderledes, end hvad alle andre producenter på markedet hævder, så spørgsmålet er bare, hvem der lytter bedst til deres brugere. 

En stor del af det, der lader til at være lykkedes godt for mærket, er deres massive investering i influencers på sociale medier. Mange af mærkets produkter, har små lette greb og funktioner, der gør at de adskiller sig en smule fra meget af det andet der findes derude - og netop det at man gør noget andet - og er meget dygtig til at fortælle om det, lader til at give pote. 

Under præsentationen havde mærket sat en masse produktdemonstrationer op - fint for at få et indtryk af bredden af produkter, men ikke noget hvor man rigtig får et indtryk af produktets kvalitet og brugbarhed i dagligdagen. 

Således blev vi kørt igennem fremvisninger i alt fra robotstøvsugere over intelligente blendere og til airfryers. 

Om SharkNinja får succes med deres europæiske togt, er stadig ikke til at vide, men ambitionen er ikke svær at spore. 

I min optik skal der en hel del til, at få succes på et marked, der i forvejen er overdynget af nye produktlanceringer hele tiden, men måske de små unikke innovationer kan trække noget opmærksomhed. 

Under præsentationen, blev der fremvist en række produktnyheder, som på den ene og anden måde fangede min interesse. 

ANNONCE
Ninja DoubleStacked Airfryer - SharkNinja er på vej til Danmark med deres enorme lineup af husholdningsapparater Ninja DoubleStacked Airfryer

I den ene ende af spektret, en airfryer med dobbeltskuffe som i stedet for at være side om side, er stablet i højden, for at give mere bordplads til brugeren - DoubleStacked kalder de den. Interessant, fordi den gør noget andet med den ekstremt populære køkkenhjælper og tiltrængt, fordi vores køkkenborde alt for hurtigt kan blive fyldt med alt for mange maskiner.

ANNONCE
SharkNinja er på vej til Danmark med deres enorme lineup af husholdningsapparater

På rengøringsfronten, var det interessant at se endnu et bud på en trådløs støvsuger med AI -funktionalitet og automatisk støvregistrering, som tilpasser sugeeffektiviteten efter hvor beskidt gulvet er - med dedikeret tømmestation. Lige den slags apparat, har vi allerede set fra flere producenter herhjemme - den lille ekstrafunktion her, var muligheden for mere fleksibilitet og bedre ergonomi i en række bevægelige led. 

ANNONCE
SharkNinja er på vej til Danmark med deres enorme lineup af husholdningsapparater

Den sidste spændende nyhed, var en med gode sommerdrømme. Den elektriske grill, Ninja Woodfire Pro XL. En elektrisk grill, med et lille kammer, som kan bruge træpiller til rygning og røægsmag - og selvfølgelig: Airfryer funktionalitet i låget. Komplet med app-funktionalitet og fjernstyring. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt