Connery

Sesam, luk dig op: Køleskab åbnes med stemmestyring

Hvis du er træt af at åbne dit køleskab med hænderne?

Er det egentlig ikke underligt, at størstedelen af køleskabslåger stadig er manuelt betjente?

Det er nok ikke så underligt, men teknologien til at lave mere automatiseret adgang til dine madvarer eksisterer jo. Flere køleskabsproducenter, der forsøger at gøre noget ved den manuelle kedsommelighed, med diverse automatiske åbningsfunktioner. 

LG var allerede tilbage i 2016-ish ude med deres Signature-køleskab, der havde automatisk åbningsfunktion - (ala moderne bagagerumsklap i bilen) - hvor man ved at føre foden under en sensor kunne få adgang til køkkenet forrådskammer, med hænderne helt fri. Smart, men funktionen tog ikke for alvor fat i markedet, back then. 

Nu er hvidevaremærket Liebherr gået godt i gang med at udforske en automatisk funktion, som de kalder 'AutoDoor'. 

Her er det basalt set muligt at åbne køleskabslågen med stemmekommando, bankesignal eller helt gammeldags manuelt med en hånd. 

ANNONCE
Liebherr Autodoor IFA 2022

Liebherr, der præsenterede AutoDoor-funktionen under IFA-messen i 2022, er nu klar med en række køleskabe, der er udstyret med AutoDoor-funktion - som selvfølgelig kan kobles op med resten af dit smarthome-setup - via Amazon Alexa eller Google Assistant.

Liebherr fortæller at AutoDoor-funktioneliteten fik særlig opmærksomhed på bagkant af Corona-pandemien, fordi dørhåndtag er bakteriebomber - hvilket selvfølgelig er et godt argument for at anskaffe sig den slags, men ellers er dovenskab vel også en gyldig nok grund? 

Den automatiske dør tillader i øvrigt at man selv kan styre både åbningshastighed, åbningsvinkel og selvfølgelig hvor længe køleskabsdøren skal stå åben, inden den automatisk lukker igen. Det er fedt! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce