Connery

Seng og søvn går hånd i hånd

Hvad er det mest dyrebare, du ejer? Nogle ville måske svare, at det er deres store fladskærms-TV. Andre ville måske svare, at det er deres dyre designertaske. Du kunne også svare, at det måske var dit hjem, hvis du ejer det. Men hvad er et hjem uden en god seng?

Måske burde det netop være din fantastiske seng, der var dit mest dyrebare eje, og det skyldes ikke mindst, at den spiller så vigtigt en rolle for din søvn og derved din sundhed.

Kvaliteten af din søvn betyder noget

Nattesøvnen er svær at komme uden om, for det er noget, vi alle sammen har behov for i livet. Kvaliteten af din nattesøvn er dog ikke garanteret ved blot at gå i din seng hver aften. 

En god nattesøvn er noget, du kan opnå, når alle kriterierne for den er i orden.
Der findes en lang række ting, som kan påvirke kvaliteten af din søvn. Derfor er der altså også flere ting, som du kan pille ved for at forbedre din søvn. Nogle af disse ting er:

  • Kost
  • Motion
  • Stress
  • Blåt lys
  • Temperatur
  • Døgnrytme
ANNONCE

Én ting, som dog er svær at overse, når du begynder at undersøge, hvordan du kan forbedre din søvn, er din seng.

Derfor er din seng vigtig

Der kan, som vi tidligere så, være en del forskellige ting, som folk kunne vælge at sætte pris på i deres hverdag. Derfor er det måske også en god idé at se på nogle af grundene til, at lige netop din seng er så vigtig for dig.
Selvom der findes mange ting, som du kan justere, når du vil forbedre din søvn, så vil få være så effektive som at få dig en god seng. Det er nemlig din seng, der skal danne fundamentet for din søvn.

Det er vigtigt, at du ligger godt og trygt, når du sover. Det er også vigtigt, at din krop får støtte hele natten, hvis du ikke vil ødelægge din søvn. Derudover kan der være mere specifikke fordele ved de enkelte sengemodeller.
Når du vælger at investere i en god seng, investerer du altså også i din søvn.

Find den perfekte seng

Det er altså ikke lige meget, hvilken seng du vælger, når du vil sove godt hver nat. Du skal også finde den perfekte sengetype og den perfekte model til dig.
En af de sengetyper, du kan vælge, er en kontinentalseng. Dette er en sengetype, der har mange fordele. Derfor er det også et populært valg blandt dem, der går op i den gode nattesøvn.

Kontinentalsenge består af flere lag af madrasser, og er altså lavet efter den idé, vi ser i Prinsessen på Ærten, hvor selv det mindste problem kan føles på det nederste lag. Det betyder også, at hvert lag er lavet med præcision og byder ind med unikke fordele.

Kontinentalsengens opbygning

Det er i særdeleshed de detaljer, vi finder inde i selve madrassen, der er interessante for os at se på. Det er nemlig inde i madrassen, at du vil finde alt det, der udgør en god seng.

Boksmadrassen, som ofte udgør det nederste lag af kontinentalsengen, er udviklet til at danne et solidt fundament og en god bund for sengen. Her vil du altså få en stor del af den robusthed og støtte, som vil være i en god seng.

Springmadrassen, som ofte vil være det næste lag af kontinentalsengen, er lavet til at give en større blødhed og fleksibilitet oven på det mere solide nederste lag, der er boksmadrassen. Det er også især i en madras som denne, at du finder en stor del af den støtte, der vil være i sengen. Det skyldes ikke mindst, at mange springmadrasser er delt ind i særligt fokuserede områder, der har til formål at støtte forskellige dele af din krop optimalt.

Topmadrassen, som ofte udgør det øverste lag på kontinentalsengen, er skabt til at give en dejlig blød overflade for dig at lægge dig på, når du lægger dig i din seng. Det er altså her, du vil finde den blødeste del af en kontinentalseng. Det er altså også med til at give dig et trygt og rart sted at ligge for natten. 

Det er altså i høj grad kontinentalsengens opbygning, der er hemmeligheden bag, hvorfor denne sengetype er så god for dig at sove i.

Få flere fordele

Afhængigt af hvilken seng du vælger, kan du komme til at få nogle forskellige fordele for din søvn. Der findes nemlig nogle senge, som har nogle særligt udviklede teknologier, der er med til at forbedre søvnen endnu mere, end hvad du kan få ud af at have en god seng med en god støtte.

Komfortzoner er særligt fokuserede områder på en madras, der har til formål at give forskellige dele af din krop den optimale komfort. Det er nemlig forskelligt, hvilken støtte din nakke og dine hofter har behov for. Nogle senge har hele 5 eller 7 særlige komfortzoner.

Temperaturregulering er også noget, du kan finde i visse senge. Det vil altså sige, at du får en seng, der har en særligt temperaturregulerende teknologi, der skaber en bedre temperatur for dig at sove i. Ofte er der tale om nedkøling, som skaber bedre forhold for din søvn.

Memory foam kan også være et godt valg, når du vil ligge bedre i din seng. Med memory foam vil din madras nemlig blive formet efter dig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce