Connery

Sekter og kulter : Satans Kirke

Djævlen eksisterer ikke som væsen, men er inde i os selv. Et indblik i Anton LaVeys "Satans Kirke".

I denne nye artikelserie vil vi kigge nærmere på en række sekter, der eksisterer eller måske ikke eksisterer i vores samfund i dag. Meningen med serien er ikke at bifalde eller fordømme disse sekter, men blot give en beskrivelse af sekternes ideologier.
Sekter og kulter : Satans Kirke
Satans Kirke blev grundlagt i 1966 af Anton Szandor LaVey. LaVey, der var en natklubejer og en kendt og farverig skikkelse i 60'ernes amerikanske subkultur, dyrkede et billede af Satan, hvor Satan ikke var et væsen, men derimod en kraft inde i os selv: vores dyriske lyster.

LaVey, der døde i 1997, var inspireret af "den ondeste mand i verden", Aleister Crowley. Crowleys vigtigste lærdom var "Gør som du vil skal være lovens helhed".

Det handler altså om, at fremvise Satan som et symbol på personlig frihed og in
I den navnkundige "Satans Bibel" har LaVey nedskrevet de ni bud, som man skal følge for at være et ægte medlem af Satans Kirke.

Disse bud inkluderer, at man skal hævne i stedet for at vende den anden kind til, glorificering af de såkaldte synder, som leder til fysisk, mental eller følelsesmæssig tilfredstillelse.

Samtidigt dikterer den, at man ikke må udøve vold mod børn, og at hvis en gæst i din "hule" behandler dig respektløst, så skal man behandle ham ondt og uden medlidenhed - som der står et sted i Satans Bibel. "Satanisme er, pr. definition, en filosofi i hvilken du ikke vil finde gruppekram".

Det hører dog med til historien, at Satans Kirke ikke som sådan er den "officielle" satanske religion. Da LaVey oprettede kirken og erklærede, at han ikke troede på Satan som et levende væsen, blev han af mange opfattet som en svindler.

Derfor blev andre organisationer som f.eks. Temple of Set oprettet, i hvilken man tror på Satan som kristne tror på Gud. Religionsforskere beskylder Satans Kirke for at praktisere en asocial og inhuman tro, hvor man skal dyrke sig selv og fællesskab ikke eksisterer. Dette, mener man, modsvarer fuldstændig hvad religion egentlig er.

I en verden, der er stadig bliver mere sekulariseret, er der stadig opbakning til en satanistisk gruppe? Svaret er faktisk ja. I Skotland var der i oktober måned stort påstyr, da et medlem af den skotske flåde bad om tilladelse til at praktisere sin tro: Satanisme efter Satans Kirke.

Sagen endte med, at det blev besluttet, at tro - uanset hvad den besidder - ikke kan lovgives imod. Således fik manden lov til at praktisere sin tro.

I USA, hvor den konservative, kristne religion er mere dominerende end nogensinde, er den satanske tro ligeså. Selvom Satans Kirke ikke eksisterer som en magtfuld modpol til de konservative kristne i det amerikanske bibelbælte, så eksisterer de stadig, og de vinder flere og flere tilhængere som tiden går.
ANNONCE
Del

Seneste nyt