Connery

Sekter og kulter: Heaven's Gate

Masseselvmord, UFO-tro og USA... en sælsom blanding!

I marts 1997 kunne medierne verden over berette om et tilfælde af masseselvmord i USA. 37 medlemmer af gruppen Heaven's Gate havde taget deres eget liv i håb om at forlade dette liv og opstige til et rumskib, der ville bringe dem videre i deres eksistens. Hvad var (er?) Heaven's Gate, og hvordan kunne det komme så vidt? Det kan du læse mere om i denne artikel.
ANNONCE
Sekter og kulter: Heaven's Gate
Heaven"s Gate blev oprettet af Michael Applewhite og Bonnie Lu Trusdale, som tidligere havde oprettet to andre kulter, Human In
Gruppen levede efter en særlig religion, hvor de kombinerede kristendom med den særprægede tro på UFO"ers eksistens. De tolkede passager fra de fire evangelier og bogen "Revelation" til, at de refererede til besøg af UFO"er. Specielt fremhævede gruppen en historie i "Revelation", som beskrev to øjenvidner, der blev dræbt og forblev døde i 3½ dag, inden de blev genoplivet og taget med op i himlen. Gruppen anså Jorden for at være kontrolleret af onde kræfter, og så dem selv som værende blandt en elite, der ville nå Himlen. De havde en dybsindig dualistisk tro på sjælen som et højere væsen, som kun midlertidig blev opbevaret i kroppen. Applewhite udtalte, at kroppen kun var "en midlertidig opbevarer af sjælen, og at den endelige adskillelse fra menneskets kongedømme ville ske, når sjælen frakoblede sig kroppen for at blive frigivet fra menneskets verden".

De troede på, at for 2000 år siden kom en række rumvæsener til Jorden fra "Himlens Kongedømme". En af disse var "Do" (Applewhite), som fik instruktioner af "Ti" (Trusdale). "Do" mente, at "Ti" var hans "himmelske far", som havde efterladt sin krop, taget til Jorden i et rumskib og derefter indtaget/flyttet ind i en menneskelig skikkelse, nemlig Jesus Kristus. I 1920"erne kom en ny gruppe af fremmede væsener til jorden. "Do" var kaptajn på denne ekspedition og Ti admiral. De flyttede begge ind i en menneskekrop, men blev på forunderlig vis væk fra hinanden. Do og Ti holdt møder for at udbrede deres tro, og de blev overraskede, da de opdagede, at langt de fleste af de personer, der konverterede til Heaven"s Gate, var forsvundne besætningsmedlemmer fra rumskibet.
ANNONCE
Sekter og kulter: Heaven's Gate
Medlemmerne kaldte sig selv for bror og søster og anså dem selv for at være munke og nonner. De levede sammen i et stort, lejet palæ i San Diego i Californien, som de kaldte deres kloster. De fleste medlemmer afskar sig fra familiemedlemmer, venner og naboer, nogle forlad deres børn, og mange af medlemmerne var succesfulde i erhvervslivet, før de konverterede til troen. De klædte sig i neutralt tøj og var som en følge af troen nødt til at leve i liv i cølibat - nogle af de mandlige medlemmer gik sågar så langt som til at få foretaget en frivillig kastration! Dette var forberedelsen på det næste niveau i deres eksistens: et liv uden køn, seksualdrift eller seksuel identitet.

Fortsættelse følger...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce