Connery

Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Leder du efter den ultimative gamerstol?

6 ud af 6 stjerner

I løbet af de sidste par måneder, er jeg blevet tæppebombet med Facebook-annoncer for brandet Secretlab, der slår sig på deres lækre gamingstole, som får ekstrem ros fra youtubere og streamere, og også 'bedst i test'-erklæringer fra glorværdige magasiner som PC Mag. 

Oveni købet, ser stolene ekstremt gode ud i annoncerne, og folk kommenterer i vildskab. Jeg stejler lidt, når jeg ser den slags kampagner, for det lyder tit for godt til at være sandt. Men jeg var også meget nysgerrig, så derfor kontaktede jeg SecretLab, for at høre, om jeg måtte teste en af deres gamerfikserede kontorstole. Svaret kom prompte: Ja! Og efter blot fire dage fik jeg en kæmpe kasse fra SecretLabs europæiske lager. Imponeret. 

Hvad er det nu lige en gamer stol er?

Gamere bruger meget tid foran computeren eller konsollen, og derfor er ergonomi vigtigt - men det samme er udseendet. Gamerstole er typisk et take på den klassiske kontorstol, med udgangspunkt i et racersæde, fordi det ser "sejt" ud (Jeg synes det gør, men kvinderne i mit liv, knapt så meget.) 

Med tiden er gamerstolens udseende blevet ret karakteristisk, der er stadig udgangspunkt i et udviklet racer-sæde, men der er sket ekstremt meget i de seneste år. 

Hvorfor så racersæde? Ligesom racerkørere, går gamere op i performance , og man performer bedre, når man sidder godt. Samtidig hjælper en god stol på en sund holdning og den rette ergonomi, også når man sidder flere timer foran skærmen. 

Uanset om du er inkarneret CS:GO spiller, casual eller typen der veksler mellem konsoller og PC, er en god gamerstol en god investering.

Gode og dårlige gamerstole

Jeg har gennem årene prøvet kræfter med forskellige gamerstole. Langt de fleste af dem, og dem jeg startede med i den billigere ende (Omkring 1000-1500 kroner) har været fæle skuffelser. Billig byggekvalitet, hvor udseendet vejede væsentligt højere end de praktiske funktioner - som egentlig er vigtigst. 

Det er let at finde en billige gamerstole, en oplevelse jeg havde, var en stol man ikke sad godt i - men noget der var endnu værre: Gamerstolens hjul - de var i elendig kvalitet, hård plast med en alt for tynd gummibelægning. Resultat, den smadrede mit parketgulv, og oveni købet larmede den. Det vil man for alt i verden undgå. Det er selvfølgelig altid en god idé at købe sig et underlag til gulvet, for at beskytte det - men i nogle tilfælde, er det ikke det første man tænker over. 

Det er sværere at finde gode gamerstole

En god gamerstol er i essensen også en rigtig god kontorstol. Det er vigtigt, når man som jeg også bruger stolen til arbejde - og ikke kun gaming. Jeg har længe været træt af min IKEA kontorstol. Ikke fordi det er en særdeles dårlig stol, men fordi den - selvom reklameret ergonomisk - mangler nogle ting, der gør det behageligt at sidde i den gennem mange timer af gangen. 

En god gamer stol, ser ikke bare godt ud. Den har også et minimum af funktioner, der blandt andet består i: 

  • Ergonomisk sæde med indstillingsmuligheder
  • Gasløfter
  • Gode hjul
  • Vippefunktion
  • Gode materialer
  • Holdbarhed, der er også er konstrueret til voksne mennesker
ANNONCE

SecretLab

Gamerstol-producenten Secretlab har en simpel mission: At der skal findes en stol for hver eneste brugertype i verden. Mærket blev grundlagt i 2014 af to StarCraft II esport-gamere, der var trætte af de spændinger og smerter de fik af deres eksisterende stole, når de gamede. Derfor satte de sig for at skabe en stol i høj kvalitet til en overkommelig pris.  

I dag er har Secretlab fire primære produktlinjer, der understøtter forskellige kropsbygninger og størrelser. Fælles for dem alle, er at de udbydes i forskellige materialer og derfor kan man både sikre sig en SecretLab gamerstol i stof, kunstlæder eller ægte læder. Alt efter præference og pengepung.  

ANNONCE
Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Hvis du er i tvivl om, hvordan det fungerer med størrelser og modeller, er der et breakdown af SecretLab modeller her:

SecretLab Throne

Størrelse small stolen, eller en junior gamerstol om man vil. Denne stol anbefales til folk mellem 145 og 165 centimeter, den maksimalt anbefalede vægt er 100 kg.

SecretLab Omega

Medium gamer stolen, der anbefales til folk mellem 160 og 180 centimeter, med en maxvægt på 110 kilo. Stolen kommer i mange forskellige designs - også lyserød, og er et oplagt valg til kvindelige gamere og teenagere.  

SecretLab Titan

Secretlab Titan er den mest populære stol i Europa. Den er lavet til folk der har en højde på mellem 175cm og 200cm og har en anbefalet max-vægt på 130 kg. Large-modellen.  

SecretLab Titan XL

Det ligger i navnet. Den største stol er bygget til store mennesker, og er ergonomisk tilpasset med bredere ryg og sæde, og anbefales til overvægtige, folk i vægtklassen 100 kg til 180 kg.  

ANNONCE
Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Review af SecretLab Titan

Jeg er en voksen mand på 180 centimeter og en bredskuldret bygning, så jeg valgte SecretLab Titan,  den mest populære model i PU kunstlæder til 399 euro - lige knapt 3000 kroner. (Ægte læder koster 799 euro).

Som sagt var leveringstiden på blot fire dage, hvilket jeg synes var meget pænt midt i corona-krisen. Post Nord kom og afleverede den store kasse, der indeholdt stolen i en blæret emballage. SecretLab oplyser selv en leveringstid på 2-4 hverdage, og på den måde er det en godkendt leveringstid. I øvrigt med gratis fragt.

Stolen kom i en letter adskilt form, men med en let samlevejledning og medfølgende værktøj, gik der kun 15 minutter, fra posten havde afleveret stolen, til Titan var 'ready for game'. 

Vi er positivt overraskede over stolens kvalitet. 

Stolens kunstlæder er af overraskende god kvalitet, og er meget ridsefast og hårdfør - og let at gøre ren. Ryggen af stolen er broderet med SecretLab-logoet i guldtråd ved nakkestøtten, mens modelnavnet er ræpræsenteret i et stort broderet 'T' for Titan på lænde-området. Bagsiden af ryggen er ligeledes broderet med både 'SecretLab' og 'Titan'. 

Stolens stel er sortlakeret og en kombination af stålrør ved det hydrauliske rør og en flot aliminumsfod, armlænene der er lavet i gennemført metal er dækket af hårdfør plast og med detaljer i gunmetal-chrome. De røde syninger træder i karakter på denne model, og giver en god kontrast til det sorte og detaljerne i guld. 

Alt lige fra syninger til siddekvalitet, armlæn, gummihjul og funktioner, spiller bare max. Så hvad har SecretLab at byde på, ud over en god markedsføringsmaskine og et fedt design? 

Lad os gennemgå funktionerne.

Det ergonomiske sæde er betrukket med et kunstlæder, der er op mod 4 gange mere holdbart end regulært kunstlæder, og det er testet og godkendt af tyske TÜV. En del af sædets komfort handler om selve konstruktionen, mens en stor del er Secretlabs Cold-Cure foam, et patenteret skummateriale, der både er meget fast men også tilpas memory-agtigt, og samtidig er bedre til at lede varmen væk fra ryggen og ballerne.  

ANNONCE
Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Memoryfoam nakkepude

Der medfølger også en aftagelig nakkepude i memory foam, der har et indbygget lag af køle-gel, og nu vil jeg have en hovedpude i samme kvalitet.  

Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Indstillelig lændestøtte

Stolen har indstillelig lændestøtte (lumbar support) og det er et ekstremt lækkert komfort-move, der hæver stolen over gennemsnittet.

ANNONCE
Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Multiindstillelige armlæn

De brede armlæn kan tilpasses på flere led. Højdejusterbarheden er nice, så man kan tilpasse dem til skrivebordet, eller en højere stilling hvis den stor på PlayStation-gaming.  

Hver armstøtte kan også uafhængigt indstilles i bredden og hvor langt fremme eller tilbage det skal stå, i forhold til resten. Og de kan også drejes mod venstre eller højre. 

Konstruktionen af armlænene og mekanismerne er 100% gennemført i metal, og det er super nice

ANNONCE
Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Vinkeljustering af ryg

Ryggen af stolen er vinkeljusterbar, og kan lægges næsten helt ned - hvis man lige har brug for at læne sig heeeelt tilbage og tage en slapper.  

Vippefunktion

Stolens tiltfunktion er understøttet af en smooth vippemekanisme, der enten kan holdes åben - eller låses i alle positioner.  

ANNONCE
Secretlab Titan: Den bedste gamerstol vi har prøvet [Test]

Gasløfter  

Stolen er selvfølgelig højdejusterbar - men udstyret med et class 4 KGS gas stempel, der er 'best in class', når det kommer til stabilitet og sikkerhed - og denne er også TÛV-godkendt og ISO9001-certificeret.

Den bedste hjulbase jeg længe har set

Kan man virkelig begejstres af en hjulbase? Ja. SecretLab har ikke bare valgt et standardprodukt, men i stedet udviklet en lækker - og rent faktisk elegant aluminiumsbase, til de fem hjul.

Hjul

De store hjul med gode lejer er gummibelagte og valgt for deres kvalitet for at være holdbare og samtidig gulvvenlige. Det siger de fleste, men faktum er at jeg nu har brugt stolen på mit gamle trægulv gennem de første fire uger af corona-krisen, uden så meget som et enkelt mærke i gulvet.  

ANNONCE

Konklusion:

Gennemgående er SecretLabs gamerstol et ekstremt godt bekendtskab, og selvom jeg gik ind til det med en vis skepsis, er jeg meget positivt overrasket. Alle SecretLabs opslag lover nemlig en del - og jeg var i tvivl om man kunne få det hele, til de godt 3000 kroner, som stolen koster - om det i virkeligheden blot var et billigt kinaprodukt, der blev solgt til overpris - men tvivlen er gjort til skamme, for det er en ekstremt god gamerstol. Man får uden tvivl, hvad man betaler for. 

SecretLab har ikke som sådan tilbud - de opererer som et direkte-til-forbrugeren brand, og derfor er forhandler-leddet og forhandlerens merpris skåret væk, hvilket igen betyder, at man som forbruger får mere kvalitet for pengene, og ikke afleverer en stor del af sine hårdt tjente penge til en stor kæde. 

Det betyder ikke, at der ikke er gode 'tilbud'. Secretlab har to ekstra ting kørende for sig: 1. Gratis fragt - 2. Tre års ekstra garanti, der kan opnås hvis man deler et billede af sin stol på sociale medier, og samtidig tagger SecretLab - det er genialt tænkt af markedføringsholdet, men det muliggør også at man rent faktisk får fem (5!) års garanti på sin gamerstol. Det er værd at tage med. 

Stolens mange indstillingsmuligheder, gør den ekstremt versatil, og gennem den seneste halvanden måned har jeg både brugt den til arbejde, PC-gaming, og foran min PS4 til en del heftige Call of Duty: Warzone sessions. I am a gamer, after all.

Jeg er ikke bleg for at indrømme, at SecretLab Titan er den ultimative gamerstol til prisen. 

SecretLab leverer deres stole i mange forskellige designs, og er løbende ude med nye special editions, derfor kan gamere også få fingrene i en stol, der passer perfekt til deres fan-obssession. 

De officielle special editions er blandt andet med Overwatch, Dota 2, Game of Thrones, Batman (Dark Knight Edition er fucking man-cave materiale!) Deadmau5 og Birds of Prey, mens der også er en række eksklusive esport-samarbejder, og senest er danske Astralis kommet med i det gode selskab, med en lækker sort-rød stol med det velkendte Astralis-logo.  

ANNONCE

Pris og tilgængelighed

Prisen for en SecreLab Titan er 399 euro (2978,- kroner) og det er inklusive fri fragt. 

Bestil her: SecretLab Titan gamerstol 

Langt de fleste af modellerne er på lager, og klar til levering med 2-4 dages leveringstid, men du kan selv tjekke op på lagerstatus af de enkelte modeller på SecretLabs hjemmeside. 

Stolene afsendes fra SecretLabs europæiske varelager i Polen.

Desuden er der 14-dages fri returret, mens der er 3 års garanti på alle stolens funktionelle dele (Op til 5 år) og produktdele med uhensigtsmæssige kosmetiske fejl eller pludselige defekter udskiftes kvit og frit i op til 49 dage fra leveringsdatoen, ifølge SecretLabs standarder. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt