Connery

Scoremiddag: Hvidvinsdampede muslinger

Fløde, hvidvin, pesto.. BACON!

Skal du forkæle og imponere en sød pige? Server muslinger for hende! Der findes nærmest ikke en pige med respekt for sin instagram, der ikke har et billede, hvor hun spiser muslinger og sipper hvidvin, så en hjemmelavet portion vil klart give plus point. Og tro mig, det er hverken så skræmmende eller svært, som man måske skulle tro. Stadig ikke overbevist? Hvad hvis jeg siger, jeg har tilsat en hemmelig ingrediens i form af den altid sikre vinder: Bacon! 

Jeps.. Velbekomme! 

Det skal du bruge

1,5 kg muslinger

4 dl hvidvin

1,5 dl fløde

1 pakke bacon

1 løg

1 gulerod

1 porre

2 fed hvidløg

Grøn pesto 

Rens muslingerne

Første skridt er nok det, der skræmmer de fleste væk fra at tilberede muslinger, men det er faktisk hverken tidskrævende eller svært. 

Hæld muslinger ud i vasken og skyl dem godt igennem. Derefter skal du igang med at banke. Hvis en musling er åben, skal du banke den let mod køkkenbordet. Lukker den sig (det kan godt tage lidt tid!), er den good to go, lukker den sig ikke, skal den kasseres. Rens muslingerne fra deres "skæg" ved hjælp af en lille kniv, og vupti - det var det.

Fremgangsmåde 

Steg bacon sprødt i en stor gryde (den gryde, du vil dampe muslingerne i). Flyt den færdigstegte bacon over på et stykke køkkenrulle. Tilsæt lidt smør til dit baconfedt og svits løg, hvidløg, porre og gulerødder i et par minutter, hvorefter hvidvin og pesto (ca. en spsk.) tilsættes. Når det koger, hældes muslingerne i og låget lægges på gryden.

Muslingerne skal dampes i omkring 5-8 min. Ryst gryden undervejs. Let på låget - har muslingerne åbnet sig, er de færdige. 

Flyt muslingerne over i en anden gryde med en hulske, så de holder varmen, imens du laver suppen. Hæld fløde i gryden og smag til med salt, pepper, citron og evt. mere pesto.

Fordel muslingerne i en dyb tallerken, hæld suppen ved og drys med bacon. 

Server med godt brød og smør eller pommes og aioli for den franske moules frites! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce