Connery

Saudi Arabien har afsløret endnu et vildt og gigantisk byggeprojekt, der appellerer til kube-fans

400x400x400 meter guldbygning?

Kronprinsen af Saudi-Arabien, Mohammad bin Salman, nu afsløret planer for endnu et mega-projekt beliggende i centrum af Riyadh, kaldet "Mukaab."

Mukaab (Det arabiske ord for kubisk) er en kæmpe kube-formet struktur, der måler 400 meter i højden, bredden og længden. Det er stort nok til at indeholde 20 gange Empire State Building. 

Bygningen skulle være inspireret af modernistisk Najdi-arkitektur - med et ydre lagdelt mønster af sammenflettede trekanter. 

Indvendigt taler man om en "intens oplevelse af en portal til en anden verden", drevet af den nyeste digitale, virtuelle og holografiske teknologi. 

Inde i kuben vil der også være et tårn placeret på en spiralbase samt en struktur med 2 millioner kvadratmeter gulvplads, der tilbyder premium hotelfaciliteter, rekreative faciliteter, detailhandel og turistattraktioner.

ANNONCE
Mukaab

Mukaab er centrum for det ambitiøse New Murabba-projekt, der sigter mod at udvikle verdens største moderne centrum i Riyadh. Bygget med bæredygtighed for øje har projektet planer for mere end 80 underholdningssteder, herunder et "Broadway-distrikt", et universitet, en opera, et museum, en biograf, et galleri, et innovationslaboratorium og en koncertsal på tværs af et areal på 19 kvadratkilometer. 
Projektet planlægger også mere end 104.000 boliger, 9.000 hotelværelser og mere end 980.000 kvadratmeter detailhandel, alt sammen inden for en gåafstand på 15 minutter og cirka 20 minutters kørsel fra lufthavnen.

Projektet er ledet af New Murabba Development Company under Public Investment Fund, en af verdens største suveræne formuefonde, ledet af kronprinsen Mohammad bin Salman.

Murabba-projektet forventes at stå færdigt i 2030. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt