Connery

Samsungs nye vilde 4K OLED gamerskærm har et es i ærmet

Samsung Odyssey G8 er redningen til gardinløse gamere

Tidligere på ugen annoncerede Samsung en bred vifte af nye computerskærme, herunder nye smart-monitors og store business-skærme, og så de seneste to tilføjelser til gaming-serien Odyssey. 

I forbindelse med lanceringen havde Samsung inviteret mig til deres engelske showroom (KX) for at se nærmere på nyhederne - og af de mange nyheder, var der særligt en der vækkede den store gadgetglæde i mig. 

Forstå mig ret - det er altid rart at have gode skærme omkring sig, men det er også ofte en del af setuppet, som sjældent står for udskiftning - fordi det kan være.. bøvlet. Skiftet fra en 1080p skærm til en 4k-skærm er for gamere omfattet af en klar mission om også at skulle opgradere grafikkort og andre komponenter for at få mest muligt ud af oplevelsen - og så er 4K skærme bare generelt dyre. 

Lige det aspekt ændrer Samsung ikke på med deres nye indspark Odyssey-serien: Den nye Samsung Odyssey G8 (G8SD)

ANNONCE
Samsung Odyssey G8 OLED - Samsungs nye vilde 4K OLED gamerskærm har et es i ærmet Samsung Odyssey G8 OLED

Samsung Odyssey G8 er en førstegangsting på flere fronter for Samsung. Det er en 32" stor OLED-skærm, med 4K opløsning og 16:9 format - med en ekstrem flot opdateringhastighed på 240 Hz og en responstid på 0,03 milli-sekunder. 

Hvis du er med på snakken så langt, er du helt med på, at det her er en skærm fra øverste hylde. 

Skærmen er også udstyret med AI-processor, den samme som producenten bruger i årets modeller af 8K tv, og den er meget behjælpelig når det kommer til skærmens indbyggede smart-funktionaliteter, der i bund og grund betyder at skærmen også er et meget potent 32" OLED-tv. 

Selvfølgelig har den så også indbyggede højttalere, understøttelse af HDR10+ gaming, AMD FeeSync Premium Pro. Tilslutningsmulighederne er også virkelig fine, med både indbygget Bluetooth og Wifi 5, to HDMI 2.1 porte, 1 DisplayPort og 2 USB-udgange. 

ANNONCE
Samsung Odyssey G8 OLED - Samsungs nye vilde 4K OLED gamerskærm har et es i ærmet Samsung Odyssey G8 OLED

Reflektionsfrit billede

Med alle de førnævnte features, er det ikke underligt hvis man har lyst til at bruge skærmen i mange forskellige scenarier. Og så er vi tilbage til min indledende kommentar om gardiner: 

Som gamer kan man ofte føle at man har en indædt kamp mod dagslys og sol, og resultatet har derfor i mange år været, at man isolerer sig i et mørk rum, for at kunne koncentrere sig om hvad der sker på skærmen - men her er G8 altså et lyslevende eksemplar på, at man kan game fint for åbne gardiner og helt uden irritation. 

Det kan man takket være den nye G8's "OLED Glare Free" teknologi, der vel egentlig bare dækker over at skærmen har fået et skærmfilter, der afbryder lyset og minimerer reflektioner, så de ikke irriterer. Det er et mega smart træk - teknologien er nok til en vis grad nedarvet fra de første eksperimenter med livsstils-tv'et The Frame, og bedst af alt: Det virker. 

Under den fysiske præsentation var gamerskærmen helt overlagt sat op lige ved siden af et meget lyst vindue, og det skabte - ingen - irritation overhovedet. 

At skærmen så stadig er en relativ pæn anskaffelse til 10.690 kroner, er en anden sag - men til gengæld er det meget fedt, at man - når nu man har punget ud - rent faktisk har en skærm der ikke alene inviterer til gaming efter mørkets frembrud.

We like!

ANNONCE
Del

Seneste nyt